• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Διθύραμβοι του ισπανικού Τύπου!
Τα τελευταία λόγια του Nakamoto πριν τον αγώνα
Νέα 13/11/2013 - 15:07

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν στη Βαλένθια, συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από τα τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου, μιας και σ' αυτόν θα κρινόταν ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Με τον Marquez να κάνει ό, τι χρειαζόταν για να τερματίσει στην τρίτη θέση και να εξασφαλίσει τον Τίτλο, δεν αποτελεί έκπληξη η μονοπώληση του ενδιαφέροντος στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων της Ισπανίας!

 

"Νέος Βασιλιάς του MotoGP", "Ήδη Θρύλος", "Το πιο ευτυχισμένο παιδί του κόσμου", "Πρωταθλητής-Μωρό!" είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ο Πρόεδρος της Ισπανίας, Mariano Rajoy, έστειλε προσωπικό συγχαρητήριο μήνυμα στον Marquez το βράδυ της Κυριακής. Η AS - η μεγαλύτερη καθημερινή αθλητική εφημερίδα της Ισπανίας - αφιέρωσε την πρώτη της σελίδα στον αναβάτη-φαινόμενο του HRC, όπως άλλωστε και οι ABC, El Mundo, El Pais και La Razon.

 

H Marca, αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης, κατατάσσει τον Marquez στο πάνθεον των Ισπανών αναβατών, ήταν η AS όμως που είχε τον πιο ευρηματικό και τολμηρό τίτλο: "Μικρή ιδιοφυία, Μεγάλα..." περιγράφοντας έτσι τον οδηγό που πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην παρθενική του χρονιά, κάτι που είχε να γίνει 35 ολόκληρα χρόνια!

 

Η El Mundo προχώρησε ακόμα περισσότερο, φτάνοντας στο σημείο να τον συγκρίνει με θρύλους άλλων αθλημάτων, όπως τους Boris Becker και Pele! Πάντως, για να εξισορροπήσει την κατάσταση δηλώνει ότι ο Marquez δεν έσπασε κάθε ρεκόρ στην κατηγορία. Ο Randy Mamola παραμένει ο νεαρότερος οδηγός που έχει ανέβει στο βάθρο (19 ετών), ενώ οι Jarno Saarinen και Max Biaggi είναι οι μόνοι που έχουν κερδίσει τον πρώτο τους αγώνα στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ως επιβράβευση για την ανάδειξή του ως Πρωταθλητή MotoGP, το HRC επέτρεψε στον Marquez να μην πάρει μέρος την πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Βαλένθια, με τον Ισπανό να ξυπνά αργά το πρωί και να πηγαίνει κατευθείαν στο γκαράζ του για να υποδεχτεί μερικούς μηχανικούς με τους οποίους είχε συνεργαστεί όταν ήταν στη Moto2. Ερωτηθείς ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό όταν ξύπνησε ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής, απάντησε: "Νερό!" Στη συνέχεια τον ρώτησαν αν ο Τίτλος αυτός σημαίνει ότι ξεκινά μια νέα "Εποχή του Marquez" με τον 20χρονο να απαντά: "Αυτά είναι μεγάλα λόγια και οι Lorenzo και Pedrosa είναι ακόμα πολύ νέοι. Ελπίζω να μην βρω ποτέ ποιο είναι το όριό μου. Αν έχεις τη νοοτροπία να βελτιώνεσαι συνεχώς τότε πάντα κάτι θα βρίσκεις"

 

Τα τελευταία λόγια του Nakamoto πριν τον αγώνα, όπως αποκάλυψε ο Marquez, ήταν: " Σε παρακαλώ κράτησε τη ψυχραιμία σου..."

 

Επόμενο άρθρο »

Nakamoto: Δεν το περιμέναμε!

« Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλη βελτίωση για τον Pol Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα