• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ο Jorge παραπονιόταν για εμένα...
... αλλά στη Βαλένθια έκανε πιο επικίνδυνες κινήσεις!
Νέα 13/11/2013 - 16:51

Το πλέον περιζήτητο πρόσωπο στον κόσμο του MotoGP αυτές τις ημέρες, είναι αναμφίβολα ο Marc Marquez! Ο 20χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής με το αφοπλιστικό του χαμόγελο και το απίθανο στυλ του, έχει κάνει τους πάντες να μιλάνε γι' αυτόν!

 

Πριν λίγες ώρες, το φαινόμενο του MotoGP έδωσε μια μακροσκελή συνέντευξη στους διοργανωτές του GP της Indianapolis, από την οποία σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα σημεία!

 

- Στόχος σου φέτος ήταν το Πρωτάθλημα; Αυτό ήθελες εξ αρχής;

 

Όχι φυσικά και δεν το περίμενα! Στόχος μου ήταν να κερδίζω και πάντα έχω την νοοτροπία να παλεύω για το βάθρο, για νίκες. Δεν περίμενα όμως να είμαι σταθερά στις πρώτες θέσεις και στο τέλος να παλεύω για το Πρωτάθλημα...

 

- Ποιον θεωρείς τη μεγαλύτερη απειλή το 2014;

 

Του χρόνου θα έχουμε αλλαγές στους κανονισμούς και θα είναι σημαντικό να προσαρμόσουμε τη μοτοσυκλέτα σ' αυτές. Νομίζω ότι ο Jorge θα είναι δυνατός, ο Dani θα είναι δυνατός και νομίζω ότι και ο Espargaro θα κάνει καλή δουλειά. Θα δούμε αν μπορεί να είναι κοντά σε κάθε αγώνα...

 

- Οι σκέψεις σου στον αγώνα, βλέποντας τη μάχη Jorge-Dani;

 

Όπως έχω πει και στο παρελθόν, είμαστε εδώ να παλεύουμε πάντα όμως μέσα στα όρια. Ο Jorge όλη τη σεζόν παραπονιόταν για εμένα ότι ενδεχομένως να τραυμάτιζα κάποιον αναβάτη, ενώ αυτός εδώ έκανε παρόμοιες κινήσεις ή και πιο επιθετικές απ' ότι θα περίμενα. Πάντως, οκ, για μένα είμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε και αυτός πάλευε για τον Τίτλο. Προσπάθησε να ρίξει το ρυθμό και γι' αυτό έκανε αυτές τις κινήσεις.

 

- Του χρόνου πιστεύεις ότι θα χάσεις το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που είχες φέτος;

 

Ναι, σίγουρα. Κανείς δεν περίμενε να είμαι τόσο κοντά στους πρώτους από το ξεκίνημα. Νομίζω ότι αποτέλεσε έκπληξη για όλους. Δεν το περίμενα ούτε κι εγώ! Του χρόνου θα υπάρχει πιο πολύ πίεση κι έτσι τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα.

 

- Είσαι 20 χρονών και ο καλύτερος οδηγός του κόσμου στην πρώτη σου παρουσία στην κατηγορία. Πως θα μείνεις ο ίδιος και δεν θα αλλάξεις;

 

Είναι δύσκολο, όμως θα προσπαθήσω να μείνω ο ίδιος, ο ίδιος Marc. Έχω δίπλα μου την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους μηχανικούς μου. Τους έχω πει ήδη αν εντοπίσουν κάποια αλλαγή πάνω μου να καθίσουν και να μου πουν: "Marc, δεν βαδίζεις στον σωστό δρόμο". Και είναι σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θα έχουν το θάρρος να σου πουν κάτι τέτοιο.

 

- Τι ακριβώς έγινε στο Phillip Island; Μέτρησες λάθος τους γύρους, ο πίνακας που βγήκε ήταν λάθος ή πιστεύατε ότι θα κάνατε 11 γύρους χωρίς ποινή;

 

Ήταν μεγάλο το μπλέξιμο. Ήταν λάθος, ανθρώπινο λάθος. Μεγάλο λάθος, αλλά η ομάδα πίστευε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και τον δέκατο γύρο. Ήταν μεγάλο λάθος, αλλά θα είναι ένα καλό μάθημα για εμάς στο μέλλον.

 

- Το 2014 με 20 λίτρα καύσιμο, θα αλλάξεις το στυλ σου ή κάτι άλλο;

 

Θα δούμε. Πρέπει κυρίως να είμαστε πιο σταθεροί στις γραμμές μας και δευτερευόντως πιο ομαλοί. Ακολούθως, πρέπει να βελτιώσουμε τις εκκινήσεις μας. Σ' αυτά τα δυο έχανα φέτος λίγο.

 

- Μπορείς να σκεφτείς πως θα βελτιωθεί η ήδη εξαιρετική RC213V;

 

Ναι σίγουρα. Μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα και ειδικά την ταχύτητα στο μέσο των στροφών, καθώς και την πρόσφυση όταν είμαστε πλαγιασμένοι. Βγαίνοντας από τις στροφές, η πρόσφυση είναι και πάλι ένας τομέας που πρέπει να βελτιώσουμε, όπως και τη σταθερότητα. Ωστόσο το σύνολο που έχουμε είναι πολύ καλό και νιώθω ωραία πάνω της!

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia III: Οι τελικοί χρόνοι!

« Προηγούμενο άρθρο

Nakamoto: Δεν το περιμέναμε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα