• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Θέλω να συνεχίσω και μετά το '14
Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να είμαι ανταγωνιστικός
Νέα 28/11/2013 - 10:56

Αυτές τις ημέρες - και για πρώτη φορά - ο Valentino Rossi άνοιξε την πόρτα του ράντσου του στην Tavullia στους δημοσιογράφους, μια ευκαιρία που φυσικά δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη οι καλοί συνάδελφοι από το gpone.com!

 

Ο Ιταλός σούπερ σταρ δεν μένει άπραγος στο μεσοδιάστημα των σεζόν, με το προσωπικό του ράντσο να μετατρέπεται σε χώρος προπόνησης όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για νεαρά ταλέντα, Ιταλούς αναβάτες με δίψα να διακριθούν στο παγκόσμιο στερέωμα.

 

Αυτή τη φορά στο ράντσο ήταν μαζί του - και οδήγησαν - μερικοί από τους οδηγούς της Ακαδημίας του, όπως οι Fenati και Bagnaia που αποτελούν το δίδυμο της ομάδας του εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην Moto3, αλλά και οι Antonelli, Migno και Bulega.

 

Το χειμερινό τοπίο έχει απλωθεί για τα καλά πάνω από την Tavullia, με τον Valentino Rossi να απαντά ευδιάθετος στις ερωτήσεις των Ιταλών δημοσιογράφων.

 

Η ομάδα στην Moto3 ήταν κάτι που σκεφτόσουν καιρό;

 

Το αντίθετο, αλλά ήταν μια σημαντική ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε με τη συνεργασία με το Sky και τη δεχτήκαμε. Απολαμβάνω πραγματικά αυτή την ευκαιρία με τα παιδιά, ακόμα και όταν είμαστε εδώ στο ράντσο, από την άλλη θέλω να συνεχίσω όμως να αγωνίζομαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Έχεις δηλώσει ότι οι πρώτοι έξι αγώνες της επόμενης σεζόν θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον σου.

 

Αυτά τα είχα πει πριν περίπου ένα μήνα και παραδόξως το όλο θέμα αναπαράχθηκε και πάλι χθες. Είναι το μόνο εύκολο να απομονώσουν μια πρόταση από το σύνολο των λεγομένων. Δεν είπα τίποτα το καινούργιο. Θέλω να συνεχίσω για άλλα δυο χρόνια μετά το 2014, ωστόσο για να γίνει αυτό θέλω να είμαι σε θέσεις που μετράνε, σε ανταγωνιστικές θέσεις.

 

Γιατί στους πρώτους έξι αγώνες;

 

Δεν ξέρω γιατί βγήκε αυτό το νούμερο. Ενδεχομένως επειδή μετά τα πρώτα έξι ή εφτά GP - γύρω στον Ιούνιο - θα αρχίσουν τα μετεγγραφικά σενάρια για την επόμενη σεζόν.

 

Στο βήμα αυτό που θέλεις να κάνεις, μπορείς να βασιστείς στον Galbusera.

 

Χρειαζόμουν μια αλλαγή και είμαι χαρούμενος με την άφιξη του Silvano. Η πρώτη μας δοκιμή μαζί (σ.σ. στην Βαλένθια) πήγε καλά. Θα δούμε και τον Φεβρουάριο.

 

Εν τω μεταξύ, ο Burgess δήλωσε ότι διακυβεύεται και η ασφάλειά σου αν συνεχίσεις να αγωνίζεσαι!

 

Δεν έχω διαβάσει τη συνέντευξη, αλλά αν το είπε αποτελεί ακόμα ένα λόγο για την αλλαγή που έκανα. Χρειάζομαι κάποιον δίπλα μου που πραγματικά να πιστεύει σ' αυτό και το πιο σημαντικό γι' αυτόν να είναι το πως θα είμαι πιο γρήγορος μέσα στην πίστα.

 

Θεωρείς ότι το διαζύγιο ήρθε αργά;

 

Όχι, ήθελα να κάνω ακόμα μια σεζόν με τον Jeremy στην Yamaha.

 

Πίσω στην ομάδα σου στην Moto3, ποιος είναι ο στόχος για τη νέα σεζόν;

 

Η πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει ως σχολείο για τους αναβάτες και στη συνέχεια θα βοηθήσουμε αυτούς που το αξίζουν. Η επιλογή μας, όπως και του Sky, είναι να έχουμε αποκλειστικά Ιταλούς οδηγούς, τόσο στην ομάδα όσο και στην Ακαδημία. Θεωρώ ότι οι Ιταλοί με σωστή μοτοσυκλέτα μπορούν να κερδίζουν και πάλι αγώνες, κάτι που το έχουν αποδείξει στο παρελθόν.

 

Παράλληλα, αποτελεί η ομάδα και μια οικονομική επένδυση;

 

Δεν νομίζω ότι θα κερδίσουμε από την ομάδα, ο στόχος μας είναι να μην μπούμε μέσα! (γέλια). Είναι ένα στοίχημα που - όπως και πολλά άλλα πράγματα - μπήκε καθαρά για δική μας διασκέδαση.

 

Όταν πάρεις σύνταξη θα είσαι περισσότερο ο επιχειρηματίας ή ο Team Manager της ομάδας;

 

(Γελάει) Δύσκολο να απαντήσω, θα έλεγα όμως ότι περισσότερο θα μου ταίριαζε ο ρόλος του επόπτη!

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Είναι τιμή μου

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Pons μιλά για τους Vinales-Salom

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα