• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Albesiano: Δουλεύουμε σε δυο μέτωπα!
Το 2016 θέλουμε να έχουμε μια ανταγωνιστική πρωτότυπη
Νέα 06/12/2013 - 16:48

Ο Romano Albesiano έχει πολλή δουλειά μπροστά του, στο νέο του πόστο ως επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia, στη θέση του αποχωρήσαντα Gigi Dall'Igna που ανέλαβε τις τύχες της Ducati. "Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο το έργο μου", ξεκαθαρίζει ευθύς εξ αρχής ο Ιταλός, στο "αδελφό" site, gpone.com. "Ο ρόλος μου θα είναι λίγο διαφορετικός από του Dall'Igna, αλλά δεν φοβάμαι διότι νιώθω τη στήριξη της εταιρείας", πρόσθεσε.

 

Πως πέρασαν οι πρώτοι μήνες;

 

Είχα πολλή δουλειά. Στόχος μας είναι να αναθεωρήσουμε την εσωτερική οργάνωση. Δουλεύουμε σε διαφορετικά μέτωπα και πρέπει να δημιουργήσουμε μια δομή που θα λειτουργεί διαφορετικά απ' ότι στο παρελθόν.

 

Ο Πρόεδρος Colaninno αποκάλυψε την επιστροφή της Aprilia στο MotoGP το 2016.

 

Το MotoGP αποτελεί στοιχείο γενικότερου σχεδιασμού, μια στρατηγική που θα οδηγήσει στην αναγέννηση της φίρμας. Η δέσμευσή μας αποτελεί παράλληλα και σύμβολο της επιθυμίας μας να παλέψουμε γι' αυτό το στόχο. Οι μοτοσυκλέτες στα SBK θα γίνουν υποδεέστερες των τωρινών μέσα στα επόμενα χρόνια. Εμείς δουλεύουμε συνεχώς, ώστε να παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι σε κάθε τομέα.

 

Οι στόχοι σας στη μεγάλη κατηγορία;

 

Δουλεύουμε σε δυο μέτωπα. Το 2014 και 2015 θα τα αντιμετωπίσουμε ως χρόνια έρευνας και όχι ανταγωνιστικά με την καθαρή έννοια του όρου. Αφήνουμε πλέον την παράδοση των CRT κι εξελίσσουμε τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να έχουμε μια ανταγωνιστική πρωτότυπη το 2016.

 

Τους προηγούμενους μήνες έγινε πολύς λόγος για πνευματικές βαλβίδες και seamless κιβώτιο...

 

Αυτά είναι δυο projects στα οποία δουλεύουμε και πιστεύουμε ότι θα μας κάνουν ανταγωνιστικούς το 2016. Δεν θα είναι έτοιμα στην αρχή της νέας σεζόν, ωστόσο θα κάνουν το ντεμπούτο τους μέσα στη χρονιά. Όπως είπα, δουλεύουμε σε δυο μέτωπα: τα επόμενα δυο χρόνια θα λειτουργήσουν ως αρωγός στο να οριοθετήσουμε και σχεδιάσουμε το project του 2016.

 

Στο τεστ της Βαλένθια μόνο η PBM ήταν με Aprilia...

 

Υπάρχουν επαφές με την PBM και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν μ' εμάς. Συνεχείς είναι και οι συνομιλίες μας με την Ioda κι ελπίζουμε να έχουν αίσιο τέλος.

 

Στο Πρωτάθλημα των SBK, ποιος είναι ο προγραμματισμός;

 

Οι Melandri και Guintoli θα είναι οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας μας, ενώ υπάρχουν επαφές με έναν υποψήφιο αγοραστή το όνομα του οποίου δεν θέλω να αποκαλύψω. Μέσα στις επόμενες ημέρες ωστόσο θα έχουμε νεότερα.

 

Η EVO δεν σας ενδιαφέρει;

 

Όχι προς το παρόν. Αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα, κάτι που δεν είναι εύκολο.

 

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Melandri;

 

Ήταν δυνατός στην Jerez, παρά το ότι δεν ξέρει καλά τη μοτοσυκλέτα. Η Kawasaki ήταν μπροστά, αλλά και ο Marco είναι ήδη κοντά στο επίπεδο του Sykes. Έχουν πάντως ακόμα το κάτι παραπάνω, αλλά δουλεύουμε κι εμείς από την πλευρά μας να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί. Ο Melandri είναι ικανοποιημένος με τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Αϊ Βασίλης ήρθε νωρίτερα με NILOX

« Προηγούμενο άρθρο

Συνελήφθη στην Αγγλία ο Emmett

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα