• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Σαν να χορεύεις!
Όταν είμαι πάνω στην M1 δεν σκέφτομαι πολύ!
Νέα 09/12/2013 - 10:34

Ο Jorge Lorenzo ήταν προσκεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης το Σάββατο βράδυ, με τον Ισπανό άσο της Yamaha να ξεκινά με μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και στην πρώτη του φορά που ανέβηκε σε μοτοσυκλέτα!

 

"Την πρώτη μου μοτοσυκλέτα την οδήγησα σε ηλικία τριών χρονών", αποκάλυψε ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP. "Είχαμε ασχοληθεί μαζί της με τον πατέρα μου, τον άνθρωπο στον οποίο χρωστάω το πάθος μου για τις μοτοσυκλέτες. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν κομμάτι αυτού του κόσμου τώρα!"

 

Ο Lorenzo φυσικά δεν έχει ξεχάσει και τις πολλές δυσκολίες που συνάντησε στην καριέρα του μέχρι σήμερα. "... όπως στο Montmelo - πριν το ντεμπούτο μου στο MotoGP - όταν έπεσα και χτύπησα άσχημα στην κλείδα. Ο πατέρας μου είπε να τελειώνουμε πια με αυτό... όμως του είπα ότι ήθελα να συνεχίσω". Στη συνέχεια έφερε στη μνήμη του το δύσκολό του ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία: "Έπεσα σε πέντε GP εφτά φορές και την τελευταία φορά είχα χάσει τις αισθήσεις μου και είχα απώλεια μνήμης για δυο ημέρες", πρόσθεσε. "Τότε συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός, να υπολογίζω τον κίνδυνο. Πάντα φοβάμαι... είναι το συναίσθημα που σε κάνει να επιβιώνεις".

 

Ο Jorge είναι διαφορετικός πια, σε σύγκριση με πέντε χρόνια πριν. "...ακόμα είμαι ανυπόφορος, αλλά τώρα πια μόνο στο 5% όταν έχω νευριάσει", αστειεύτηκε. Ακόμα και η σχέση του με τους συναθλητές του έχει αλλάξει. "Προσπαθώ να τα πηγαίνω καλά με όλους τους αντιπάλους μου, αν και δεν είναι κάτι τέτοιο πάντα εφικτό".

 

Τέλος, ο Ισπανός της Yamaha αποκάλυψε και τη σχέση του με τη μοτοσυκλέτα. "Κάποιοι αναβάτες, όπως ο Valentino, έχουν προσωπική σχέση μαζί της, της μιλάνε. Αντίθετα εγώ τη θεωρώ περισσότερο αντικείμενο, πολύ σημαντικό βέβαια. Το καλύτερο για εμένα, όταν είσαι πάνω της, είναι να μην σκέφτεσαι πολύ. Το ένστικτο είναι περισσότερο χρήσιμο, όπως όταν χορεύεις με μια κοπέλα. Αν και σε αυτήν την περίπτωση, για να λέμε την αλήθεια, σκέφτεσαι με άλλα μέρη του σώματός σου!" ολοκλήρωσε αστειευόμενος ο Lorenzo.

 

Επόμενο άρθρο »

Gugliano: Η Ducati είναι γρήγορη!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Αϊ Βασίλης ήρθε νωρίτερα με NILOX

Χορηγοί