• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Rabat για Τίτλο το 2014!
"Θα έχω μια πολύ καλή ευκαιρία για το Πρωτάθλημα"
Νέα 09/12/2013 - 13:17

Ο Tito Rabat πέρασε στο προσκήνιο της Moto2 τη φετινή σεζόν, θριαμβεύοντας σε τρία GP, ενώ παράλληλα ανέβηκε άλλες τέσσερεις φορές στο βάθρο, είχε δυο pole positions και εφτά φορές ξεκίνησε από την πρώτη σειρά του grid.

 

Η επόμενη χρονιά θα βρει τον Ισπανό σε νέα ομάδα - Marc VDS Racing - θέλοντας να συνεχίσει την καλή του παρουσία στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, διεκδικώντας ακόμα και αυτόν τον Παγκόσμιο Τίτλο!

 

Φέτος ήταν μια σημαντική χρονιά για εσένα Tito, για διαφορετικούς λόγους...

 

Ναι, ήταν μια ολοκληρωμένη χρονιά! Ήδη από το ξεκίνημα έμαθα να κάνω καλούς αγώνες και να κερδίζω, καταφέρνοντας να ανεβαίνω στο βάθρο αρκετά συχνά. Παράλληλα γεύτηκα και την εμπειρία του να κυνηγάς τον Τίτλο και εξαιτίας αυτού έκανα πολλά λάθη, αλλά σε γενικές γραμμές ήμουν μπροστά σε πολλούς αγώνες και έδωσα μάχες με τον Pol και τον Scott. Ήταν μεταβατική χρονιά, καθώς ξεκίνησα να κερδίζω αγώνες και αυτό κάνει τη διαφορά.

 

Μίλησε μας για το σημείο της σεζόν, όταν έχασες την ευκαιρία για τον Τίτλο.

 

Στόχος μου στην αρχή της σεζόν ήταν να τερματίσω στους πρώτους πέντε. Στη συνέχεια, καθώς εξελισσόταν η χρονιά, συνειδητοποίησα ότι μπορούσα το κάτι παραπάνω. Μετά την Aragon - όταν τερμάτισα δεύτερος με τον Pol τρίτο - σκέφτηκα ότι ενδεχομένως να μπορούσα να κερδίσω τον Τίτλο. Μετά έκανα έναν πολύ καλό αγώνα στην Μαλαισία και σκέφτηκα ότι πραγματικά μπορώ να κερδίσω! Μετά όμως έκανα πολλά λάθη στο Phillip Island... αυτά παθαίνεις στην πρώτη σου χρονιά που αρχίζεις να είσαι μπροστά στους αγώνες.

 

Πως είναι η κατάσταση μετά το πρώτο τεστ με τη νέα σου ομάδα και ποια τα σχέδιά σου για να βελτιώσεις τη μοτοσυκλέτα;

 

Κάναμε καλό τεστ στην Jerez. Στις δυο ημέρες κατάφερα να περάσω στους μηχανικούς ό, τι πληροφορία ήθελα. Η σχέση μου μαζί τους είναι πολύ καλή, όπως και με τον ομόσταυλό μου, Mika Kallio. Δουλεύουμε καλά μαζί.

 

Ποιοι περιμένεις να είναι οι κυριότεροι αντίπαλοί σου το 2014;

 

Ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου είναι ο εαυτός μου! Πιστεύω ότι τη νέα σεζόν θα έχω πραγματικά μια καλή ευκαιρία να κερδίσω το Πρωτάθλημα! Οι αντίπαλοι θα είναι αρκετοί, όπως ο Luthi που φέτος είχε τον τραυματισμό στον ώμο του, αλλά του χρόνου θα είναι δυνατός. Ο Mika είναι στην κατηγορία για αρκετά χρόνια, ο Maverick Vinales παλεύει και τα δίνει όλα σε κάθε αγώνα... έχω πολλούς αντιπάλους!

 

Από την πλευρά μου θα πιέζω συνεχώς, θα έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, θα συγκεντρώνομαι σε εμένα, στη μοτοσυκλέτα μου, στο να έχω καλή σχέση με τους μηχανικούς μου. Αν τα καταφέρουμε όλα αυτά, θα έχουμε μια πολύ καλή σεζόν!

 

Επόμενο άρθρο »

Roberts: Ο Marquez είναι ασυγκράτητος!

« Προηγούμενο άρθρο

Gugliano: Η Ducati είναι γρήγορη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα