• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Roberts: Ο Marquez είναι ασυγκράτητος!
Είναι πολύ ενθουσιώδης και λατρεύει αυτό που κάνει
Νέα 09/12/2013 - 15:41

Ο Αμερικανός θρύλος Kenny Roberts πιστεύει ότι ο Marc Marquez μπορεί να κυριαρχήσει στο MotoGP τα επόμενα χρόνια, ειδικά μετά και την εντυπωσιακή του πρώτη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία του Πρωταθλήματος. Ο rookie της χρονιάς μάλιστα, έσπασε το ρεκόρ του νεαρότερου σε ηλικία Πρωταθλητή της μεγάλης κατηγορίας που κρατούσε ο Roberts από το 1978!

 

"Απ' ότι έχω δει φέτος, είναι ένας εκπληκτικός τύπος!" αποκάλυψε ο Kenny Roberts στο MCN. "Από πλευράς ικανοτήτων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να κυριαρχήσει στο άθλημα. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να μπορεί να τον συγκρατήσει, να τον εμποδίσει να κυριαρχήσει. Είναι πολύ ενθουσιώδης και λατρεύει αυτό που κάνει και αυτός είναι ένας συνδυασμός που δύσκολα νικάς. Αγωνίζεται επειδή του αρέσει. Μέχρις ότου κάποιος ή κάτι να τον κάνει να μην το διασκεδάζει, δεν μπορείς να τον σταματήσεις".

 

Όπως και οι περισσότεροι από τους φιλάθλους που παρακολουθούν το MotoGP, ο Roberts παραδέχεται ότι έμεινε έκπληκτος με τη σταθερότητα που έδειξε ο Marquez μέχρι να πάρει τον Τίτλο: "Πίστευα ότι η σταθερότητα θα ήταν το πρόβλημά του, όπως άλλωστε συνέβαινε με τους περισσότερους από τους rookie που ανέβαιναν κατηγορία. Μάλιστα, ενδεχομένως να χρειαζόντουσαν ένας ή δυο χρόνια σε κάποιους για να κερδίσουν Πρωτάθλημα".

 

Στα 62 του πια ο Roberts, συνέχισε να λέει: "Τότε δεν υπήρχε τόση δημοσιότητα όπως σήμερα. Βέβαια μιλάμε για 30 χρόνια πριν! Όταν με ρώτησαν το 78 αν μπορούσα να πάρω το Πρωτάθλημα, απάντησα φυσικά ότι μπορώ! Δεν έβλεπα για ποιο λόγο δεν θα μπορούσα. Όταν έχεις το ταλέντο, όσο και να μην το παραδέχεσαι, μέσα σου ξέρεις τι μπορείς να κάνεις. Το ίδιο θα συνέβη και στον Marc. Ποτέ δεν υπερηφανεύτηκα ότι θα είμαι το νούμερο ένα, αλλά και δεν υποτίμησα την ικανότητά μου να οδηγώ καλύτερα τη μοτοσυκλέτα μου από άλλους".

 

Χρειάστηκαν 35 ολόκληρα χρόνια για να σπάσει το σχετικό ρεκόρ του Roberts, με τον ίδιο να μην δηλώνει έκπληκτος που κανείς άλλος νωρίτερα, δεν κατάφερε να το σπάσει. "Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι κάθε πρωί που ξυπνάω... είναι απλά πολύ πιο διαφορετικό να έρχεσαι από τις 600cc τετράχρονες στις 1000cc τετράχρονες, απ' ότι να ανεβαίνεις από τις 250cc δίχρονες στις 500cc δίχρονες. Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν τα ελαστικά της Michelin. Τώρα τα ελαστικά είναι πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα που είχαμε εμείς. Στη σημερινή εποχή είσαι με μεγάλη ταχύτητα στη στροφή και με πολλή πρόσφυση. Ο Marc είναι ένας από τους λίγους που πλαγιολισθαίνει όποτε το χρειάζεται και αυτό κάνει τη διαφορά. Η μοτοσυκλέτα κάνει αυτό που θέλει, όταν το θέλει. Αν ήταν σε Ducati για παράδειγμα, θα ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία...".

 

Επόμενο άρθρο »

H Caterham στο MotoGP το 2016!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Rabat για Τίτλο το 2014!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα