• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2 Jerez2 Test: Ημέρα 1η
Την έκπληξη ο Nakagami, μπροστά από Luthi-Lowes
Νέα 12/03/2014 - 11:05

Ο Takaaki Nakagami έγραψε το όνομά του στην πρώτη θέση χτες, πρώτη ημέρα του τελευταίου τεστ των ομάδων της Moto2 πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Οι χρόνοι πάντως δεν είναι αντιπροσωπευτικοί, δεδομένης της απουσίας των Tito Rabat, Mika Kallio, Nico Terol και Jordi Torres. Οι οδηγοί της Marc VDS και Mapfre Aspar, ήταν στο πρόσφατο τεστ της Bridgestone στην Αυστραλία.

 

Στο δεύτερο φετινό τεστ στην Jerez - είχε προηγηθεί το πρώτο στα μέσα Φεβρουαρίου - οι αναβάτες της κατηγορίας πήραν στα χέρια τους τον καινούργιο κινητήρα της Honda και τη νέα ECU. Ως εκ τούτου, το βάρος έπεσε στο αγωνιστικό set-up των μοτοσυκλετών τους λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

 

Ο Nakagami έκανε την έκπληξη και πέρασε πρώτος, δυο δέκατα μπροστά από τον Thomas Luthi, με τον τελευταίο να αφήνει πίσω του την μέτρια περσινή χρονιά (που είχε ξεκινήσει με τον τραυματισμό του) και δείχνει ικανός να διεκδικήσει, τις όποιες ελπίδες για τον Τίτλο του αναλογούν φέτος.

 

Καταπληκτική είναι η πρόοδος και η προσαρμογή στην κατηγορία του Sam Lowes, του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κατηγορία Supersport των SBK. Λίγο πριν το ντεμπούτο του στη μεσαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, ο Lowes έφερε την Speed Up μοτοσυκλέτα του στην τρίτη θέση, τρία δέκατα περίπου πίσω από τον πρώτο! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι έχουμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές πλαισίων στις τρεις θέσεις, με την Kalex του Nakagami να είναι μπροστά από την Suter του Luthi και την Speed Up του Lowes.

 

Ο Luis Salom έκανε δυναμικό ξεκίνημα στο τεστ της Jerez και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, μόλις 0,371 πίσω από την κορυφή, μια διαφορά που άφησε ιδιαίτερα ευχαριστημένο τον rookie στην κατηγορία. Αντίθετα ήταν τα συναισθήματα για τον ομόσταυλό του και Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto3, Maverick Vinales. Ο τελευταίος ήταν 14ος με διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή, καθώς δούλευε στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας έχοντας να αντιμετωπίσει και μικροενοχλήσεις από την πτώση που είχε στο προηγούμενο τεστ.

 

Ο De Angelis πήρε την πέμπτη θέση, μπροστά από τον Johann Zarco. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Baldassarri, Aegerter, Simon και Folger. Ντεμπούτο έκανε ο Ricky Cardus, ο Ισπανός αναβάτης που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Alex Marinelarena, ο οποίος έχει ξυπνήσει από το τεχνικό κώμα στο οποίο τον υπέβαλαν οι γιατροί μετά τον τραυματισμό του σε γαλλική πίστα.

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Η Ducati εκεί που της αξίζει!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Jerez2 Test: Ημέρα 1η

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα