• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΑΛΛΙΑ: «Α Paris» με τον Rossi ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ VIDEO!
O οχτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είδε τα αξιοθέατα του Παρισιού οδηγώντας μια R1...
Νέα 19/05/2009 - 12:32
Δείτε το σχετικό βίντεο κάνοντας "click" στο χώρο των ελεύθερων βίντεο στο δεξί μέρος του site ή εδώ

Του απεσταλμένου μας Δημήτρη Διατσίδη


Η βροχή που έπεφτε τις τελευταίες ώρες στο Παρίσι σταμάτησε μόλις πάτησε το πόδι του στην «Πόλη του Φωτός» ο Valentino Rossi.

Λίγα 24ωρα πριν τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς που θα διεξχθεί στο θρυλικό Le Mans, ο Ιταλός σούπερ σταρ επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Γαλλίας, για να πάρει μέρος σε event που διοργάνωσε η εταιρία Monster, η οποία από φέτος στηρίζει τις προσπάθειές του.

Το πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον δημοφιλέστερο αναβάτη στην ιστορία του σπορ, ο οποίος οδήγησε μια μαύρη Yamaha R1 του 2009 σεμια διαδρομή από τον Πύργο του Eiffel μέχρι την Champs-Élysées (Αψίδα Θριάμβου) και επιστροφή στον ύψους 324 μέτρων (300 μέτρα χωρίς την κεραία) μεταλλικό Πύργο, σήμα κατατεθέν του Παρισιού.

Το βρεγμένο οδόστρωμα δεν επέτρεψε στον Iταλό να προσφέρει πολύ θέαμα. Το μόνο που έκανε ήταν να «κάψει» λάστιχο μπροστά στον Πύργο υπό το βλέμμα των αστυνομικών. Όπως παραδέχθηκε λίγο αργότερα φοβήθηκε μήπως τον συλλάβουν βλέποντάς τον να κάνει ...ταρζανιές.

«Mου άρεσε η βόλτα. Θα μπορούσα να την κάνω και με Μ1 αλλά φοβήθηκα ότι θα ανεβάσει θερμοκρασία ο κινητήρας αλλά και ότι θα ταλαιπωρήσω αρκετά τον συμπλέκτη», δήλωσε λίγο αργότερα o «Στρατηγός του Monster Army», όπως τον αποκάλεσαν κάποια στελέχη της εταιρίας.

Σε ερώτηση που του έκανεο «δικός» μας άνθρωπος, Δημήτρης Διατσίδης σχετικά με την ευαισθησία της M1 στις ρυθμίσεις, ο Valentino απάντησε: «Όλοι αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τη διαφορά θερμοκρασίας στη Jerez. Η M1 είναι πολύ καλή μοτοσυκλέτα και φαίνεται να πηγαίνει καλά και στη βροχή όπως διαπίστωσα και στις δοκιμές του Motegi. Εύχομαι πάντως αγώνας να είναι στεγνός».

Όπως είπε στόχος τους είναι στους τρεις επόμενους αγώνες (Le Mans, Mugello και Catalunya) να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς γίνεται καθώς μετά ακολουθούν πίστες που δεν ταιριάζουν και τόσο στα χαρακτηριστικά της M1.

Με 98 νίκες στο ενεργητικό του ο Doctor θέλει άλλες δύο για να πιάσει την ...100άρα. Το ονειρικό σενάριο γι' αυτόν θα ήταν να πάει στο αγαπημένο του Mugello ψάχνονταςτην 100η νίκη της καριέρας του. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει στο Le Mans, εκεί που πέρσι έφτασε τις 90 νίκες και τις πανηγύρισε δεόντως με τον Angel Nieto, να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τις τελευταίες ώρες το όνομά του εμπλέκεται και πάλι με την Ferrari. Ερωτηθείς για το δημοσίευμα κορυφαίας ιταλικής εφημερίδας που θέλει την Scuderia να έχει -ξανά- στα πλάνα της τον Rossi, απάντησε: «Ξύπνησα χθες το πρωί και διαβάζοντας τη Gazzeta dello Sport έμαθα ότι του χρόνου θα τρέχω με τη Ferrari! Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ασχολείται η Ferrari μαζί μου, αλλά έχω ήδη συμβόλαιο με την ομάδα μου, τη Yamaha για το 2010 και κάτι τέτοιο θα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Πάντως έχω περάσει απίστευτες στιγμές δοκιμάζοντας μονοθέσια της ομάδας και είναι τρομερό συναίσθημα να οδηγείς για τη Scuderia».

Τέλος και μια είδηση για τους εκατομμύρια θαυμαστές του. Έχουμε γράψει εδώ και καιρό ότι ετοιμάζεται πυρετωδώς η επίσημη ιστοσελίδα του Rossi. Όπως ο ίδιος μας είπε γίνονται προσπάθειες ώστε αυτή να έχει «ανέβει» στον αέρα του διαδικτύου μέχρι τον αγώνα του Mugello ή το αργότερο μέχρι την Catalunya.

Στο επίσημο site του θα μπορεί κανείς να βρει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολλά videos και στοιχεία που έχουν να κάνουν με την αγωνιστική του καριέρα αλλά και τη ζωή του.

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – LE MANS: Ο σεφ των παγκόσμιων!

« Προηγούμενο άρθρο

Tι... άλλο είδαν τα ματάκια μας στο Le Mans

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα