• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Guareschi: Ο "πατέρας" των Fenati-Bagnaia
Συνέντευξη με τον Team Manager της SKY VR46
Νέα 02/04/2014 - 10:17

Ο Vittoriano Guareschi μίλησε στο motogp.com για τον αγώνα στο Κατάρ, όταν και ανέλαβε για πρώτη φορά επίσημα το ρόλο του ως Team Manager της SKY VR46, της ομάδας του Valentino Rossi στην Moto3!

 

 

Τα πράγματα έδειχναν εξαιρετικά στα ελεύθερα, όταν ο Fenati ήταν μπροστά στους χρόνους, ωστόσο κάτι πήγε λάθος στις κατατακτήριες...

 

Δυστυχώς ο Fenati είχε τεράστιο chattering (ταλαντώσεις), κάτι που δεν είχε αντιμετωπίσει στις ελεύθερες δοκιμές. Κοιτάξαμε αμέσως να λύσουμε το πρόβλημα. Όπως φάνηκε, είχε σπάσει το αμορτισέρ και ο Romano δεν μπορούσε να οδηγήσει όπως θα ήθελε. Ήταν ένα θαύμα που κατάφερε να πάρει την όγδοη θέση. Προσπαθήσαμε, λύσαμε το πρόβλημα, αλλά μετά από αυτό η μοτοσυκλέτα δεν ανταποκρινόταν το ίδιο όπως στην αρχή του Σ/Κ.

 

Στον αγώνα, τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίθηκαν στο ρυθμό που είχατε όλο το Σ/Κ...

 

Με τον Romano (σ.σ. 12ος την Κυριακή) πιστεύαμε ότι θα διεκδικούσε το βάθρο, αλλά η μοτοσυκλέτα δεν ήταν η ίδια μετά την εμφάνιση του προβλήματος με το αμορτισέρ... έφθειρε πολύ τα ελαστικά. Στην πραγματικότητα έκανε τους τελευταίους γύρους χωρίς ουσιαστικά γόμα στο ελαστικό και γι' αυτό έχανε θέσεις. Στον τρίτο γύρο έκανε τον καλύτερο χρόνο στον αγώνα, αλλά αυτό οφειλόταν περισσότερο στο ταλέντο του, παρά στη μοτοσυκλέτα που δεν του επέτρεπε να είναι ανταγωνιστικός.

Από την άλλη, ο "Pecco" (σ.σ 10ος) έδειξε τις δυνατότητές του. Στο Κατάρ, πιστεύω συνειδητοποίησε ότι είναι σε θέση να παλέψει κι έπεισε τον εαυτό του ότι ήταν εφικτό να προλάβει το γκρουπ μπροστά του. Είχε καλό ρυθμό και σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι με τον αγώνα που έκανε. Τερμάτισε μόλις οχτώ δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή και πήρε τους πρώτους του βαθμούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν μια καλή αρχή!

 

Με το ρυθμό τους, οι αναβάτες σας έδειξαν ότι μπορούν να παλέψουν για τις πρώτες θέσεις. Ποιοί είναι οι ρεαλιστικοί σας στόχοι για την ώρα;

 

Στο Κατάρ αποκομίσαμε ουσιαστική πληροφόρηση και πολύτιμη εμπειρία, ενώ παράλληλα κατανοήσαμε κάποιες από τις αδυναμίες μας. Ο πραγματικός μας στόχος; Θέλουμε φέτος να ανεβούμε στο βάθρο όσο περισσότερο γίνεται και του χρόνου να χτυπήσουμε τον Τίτλο! Το 2014 θα "πληρώσουμε" την απειρία μας στην κατηγορία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να χτυπήσουμε τους πρωταγωνιστές ανά καιρούς!

 

Τι να περιμένουμε στο Τέξας;

 

Ελπίζω ένα πολύ θετικό Σ/Κ. Δεν μπορώ να ξέρω τι θέση θα πάρουμε, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να παλέψουμε για καλά πλασαρίσματα. Ευελπιστώ να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα πάλι, αν και στους αγώνες ποτέ δεν ξέρεις...

 

Μετά την Ducati, είναι η δεύτερη φορά που είστε Team Manager. Ποιές είναι οι σημαντικότερες διαφορές που μπορείτε να εντοπίσετε;

 

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η Ducati, ο καθένας έχει να ασχοληθεί με το δικό του τομέα, αλλά εδώ η δουλειά μου είναι... ε, λίγο πολύ τα πάντα! Πρόκειται πραγματικά για μια μεγάλη περιπέτεια για εμένα. Στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, αυτή η ομάδα δεν υπήρχε, δεν είχαμε καν ένα κατσαβίδι! Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά μέσα στο χειμώνα. Για μένα λοιπόν, αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση.

 

Και η σχέση σας με τους αναβάτες θα είναι πολύ διαφορετική...

 

Βεβαίως. Τα παιδιά δεν έχουν ωριμάσει ακόμα ως αναβάτες. Στην Ducati από την άλλη, δούλευα με κορυφαίους αναβάτες του αθλήματος, που ήξεραν ακριβώς τι έκαναν και τι ήθελαν. Εδώ στην Moto3, ο ρόλος μου είναι περισσότερο να είμαι σαν ένας πατέρας!

 

Και ο ρόλος του Valentino Rossi; Στο Κατάρ τον είδαμε πολύ κοντά στην ομάδα. Ποιός είναι ο αντίκτυπος που έχει;

 

Ο Valentino σου αφήνει το περιθώριο να δουλέψεις, αλλά πάντα υπάρχει η περιέργεια και επιθυμεί να μάθει τι συμβαίνει και πως πάνε τα πράγματα. Ανησυχεί πολύ μάλιστα! Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα αυτή γεννήθηκε από την εταιρεία VR46 και την Sky Italia και θέλει πάρα πολύ να βοηθήσει τις καριέρες νεαρών και ταλαντούχων αναβατών, ώστε να γίνουν μια ημέρα Παγκόσμιοι Πρωταθλητές! Και γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ, όλη η ομάδα!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Spencer για τον Marquez, τον Rossi...

« Προηγούμενο άρθρο

Scooter Moto Festival 2014

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα