• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη με τον Pol Espargaro
Μίλησε για την κλείδα, τα ηλεκτρονικά και τον αδελφό του!
Νέα 08/04/2014 - 12:02

Αν και τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν κατά κύριο λόγο στον αδελφό του, ο Pol Espargaro έκανε ένα αρκετά καλό ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία, στον πρώτο γύρο του Κατάρ. Ο 22χρονος Ισπανός ήταν καλός τις πρώτες ημέρες, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα, εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα κυριότερα σημεία μιας συνέντευξης που έδωσε ο P.Espargaro στο MotoMatters, πριν την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς.

 

Πρώτα απ' όλα να σε ρωτήσω πως είναι η κλείδα σου!

 

Είναι καλύτερα. Σίγουρα δεν είναι τέλεια, αλλά είμαι χαρούμενος μιας και δεν πονάω πολύ.

 

Τώρα που έχεις μια μικρή εμπειρία με τη MotoGP μοτοσυκλέτα, πως βλέπεις τα πράγματα στη μεγάλη κατηγορία;

 

Είναι δύσκολη κατηγορία. Είμαι όμως ευγνώμων στην Yamaha, γιατί μου έδωσαν μια καταπληκτική μοτοσυκλέτα. Βέβαια, οι εργοστασιακοί οδηγοί είναι ταχύτατοι, είναι εκπληκτικοί, αλλά είναι και η μοτοσυκλέτα που κάνει τη διαφορά. Έχω τα πάντα στη διάθεσή μου για να είμαι στην κορυφή και να παλεύω με τους πρώτους, όμως μου λείπει η εμπειρία. Είναι κάτι που χρειάζεται σ' αυτή την κατηγορία. Πρέπει να καταλαβαίνεις το traction control, να καταλαβαίνεις το anti-wheelie και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Χρειάζεται χρόνος γι' αυτό. Είμαι όμως χαρούμενος γιατί είμαι σε μια καλή ομάδα.

 

Άλλοι αθλητές προπονούνται συνέχεια για να γίνονται καλύτεροι, ωστόσο εσείς έχετε μόνο τις δοκιμές. Για έναν rookie αυτό είναι μεγαλύτερη πρόκληση. Αν δεν υπήρχε περιορισμός, θα έκανες περισσότερες δοκιμές ή θα ακολουθούσες το ίδιο πρόγραμμα;

 

Είναι σημαντικό να καταλάβεις τη μοτοσυκλέτα πολύ γρήγορα. Τα τεστ είναι καλά, αλλά όταν φτάσεις σ' ένα συγκεκριμένο σημείο, χρειάζεσαι τους αγώνες. Χρειάζεσαι έναν αγώνα όχι για να επιτεθείς, αλλά για να καταλάβεις πράγματα. Στον αγώνα παλεύεις με άλλους και μαθαίνεις πολλά, πολύ περισσότερα από μια ολόκληρη ημέρα δοκιμών. Βλέπεις τους αντιπάλους, το στυλ τους, βλέπεις μια καλή αγωνιστική γραμμή. Έτσι, χρειαζόμαστε τα τεστ αλλά περισσότερο χρειαζόμαστε τους αγώνες.

 

Έχεις καλή σχέση με τον αδελφό σου. Τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθούσες τους αγώνες του κι αυτός τους δικούς σου. Τώρα όμως είστε αντίπαλοι στην πίστα! Πως αυτό θα επηρεάσει τη σχέση σας;

 

Ελπίζω καθόλου! Είμαστε λίγο περισσότερο από αδέλφια, είμαστε φίλοι. Έχουμε καταπληκτική σχέση. Έξω από τους αγώνες είμαστε συνέχεια μαζί, έχουμε τους ίδιους φίλους, πάμε στο ίδιο γυμναστήριο κτλ. Ο Alex είναι σημαντικός για εμένα, όχι για το MotoGP αλλά στον πραγματικό κόσμο. Είναι ο μεγάλος μου αδελφός και με μαθαίνει πολλά πράγματα. Ελπίζω να μην αλλάξει η σχέση μου μαζί του, γιατί φέτος θα δώσουμε πολλές μάχες!

 

Θα θέλεις να τον κερδίσεις επειδή είναι αδελφός σου, ή θα είσαι πιο προσεχτικός;

 

Νομίζω ότι αυτό που αλλάζει είναι ο σεβασμός. Με τους άλλους έχεις διαφορετική σχέση, τους σέβεσαι, αλλά είναι διαφορετικά. Όταν προσπερνάς κάποιον άλλον, δεν σκέφτεσαι αν θα χάσει τη γραμμή του ή κάτι τέτοιο. Αλλά με τον αδελφό σου το σκέφτεσαι. Σκέφτεσαι αν είναι να τον προσπεράσεις, να το κάνεις σε ένα καλό σημείο, χωρίς να τον ενοχλήσεις πολύ. Θα είναι δύσκολο όμως.

 

Και φυσικά αν σε περάσει θα έχεις να ακούσεις πολλά μετά τον αγώνα!

 

(Γελάει) Ναι, αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί κάθε μέρα είμαστε μαζί στο σπίτι!

 

Ποια ήταν η συμβουλή του όταν ανέβηκες στη μεγάλη κατηγορία, μιας και ο ίδιος ήταν ήδη ο κορυφαίος CRT αναβάτης;

 

Μου είπε να προσέχω με τα carbon φρένα, διότι είναι πολύ πιο επιθετικά απ' ότι στην Moto2. Επίσης να μην προσπαθώ να κερδίζω πολύ χρόνο στις εξόδους των στροφών, διότι έχεις πολύ δύναμη και ενεργοποιείται πολλές φορές το traction control! Μου είπε αρκετά πράγματα πριν το ντεμπούτο μου και τον άκουγα προσεχτικά, αλλά πλέον δεν νομίζω να μου πει άλλα! (γελάει).

 

 

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Αν και η επιτάχυνση θα μας πονέσει

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Με οδηγό το 2013!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα