• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η κακή εκκίνηση στοίχισε στον Pedrosa
«Όταν μένεις πίσω, είναι εύκολο να σε ακουμπήσει κάποιος άλλος»
Νέα 20/10/2014 - 12:41

Το καταστροφικό Σ/Κ για τον Dani Pedrosa ολοκληρώθηκε με τον Andrea Iannone να τον χτυπά στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του και να τον αναγκάζει να αποσύρεται - για πρώτη φορά φέτος - από τον αγώνα.

«Ως συνήθως, στον πρώτο γύρο δεν μπορώ να επιτεθώ ή να πιέσω τη μοτοσυκλέτα. Έχασα πέντε-έξι θέσεις στους πρώτους γύρους. Πρέπει κάτι να γίνει και να βελτιωθούμε για να επικρατώ στα φρένα των αντιπάλων μου στους πρώτους γύρους», σχολίασε ο Dani.

«Είναι φανερό ότι όταν μένεις πίσω, είσαι σε θέση που είναι εύκολο να σε ακουμπήσει κάποιος άλλος. Όταν είσαι μπροστά, είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγεις τέτοια περιστατικά».

«Μου χτύπησε τον πίσω τροχό, έπεσε και ο τροχός μου καταστράφηκε. Έπρεπε να σταματήσω. Είχα πάρα πολύ έντονες ταλαντώσεις». Ο Iannone από την πλευρά του είχε μια επαφή με τον Crutchlow νωρίτερα και στην προσπάθειά του να πιέσει δυνατά στα φρένα, δεν του μπήκε η πρώτη στο κιβώτιο κι έπεσε πάνω στον Ισπανό αντίπαλό του.

Αν δεν είχε την ατυχία αυτή ο Dani, θα μπορούσε - όπως δήλωσε - να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Οι πτώσεις του χτεσινού αγώνα ήταν πάρα πολλές και σχεδόν στο σύνολό τους από μπροστινό, με τον Pedrosa να θεωρεί ότι η ώρα του αγώνα - πιο αργά για να διευκολυνθεί η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα στην Ευρώπη - ήταν ο βασικός λόγος των πτώσεων.

«Θεωρώ ότι οι πτώσεις έχουν να κάνουν με την ώρα του αγώνα, διότι μετά τις 16:00-20 η πίστα είναι πιο κρύα και όλοι άρχισαν να πέφτουν», συνέχισε να λέει ο Pedrosa, ο οποίος είχε φορέσει κι αυτός το ασύμμετρο (σκληρό) μπροστινό ελαστικό.

«Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το έξτρα μαλακό μπροστά, όπως ο Rossi. Αλλά με την ίδια μοτοσυκλέτα και με πιο ομαλό στυλ, ο Lorenzo το διέλυσε. Έτσι, είναι ρίσκο μια τέτοια επιλογή και φυσικά αυτή η πίστα είναι πολύ σκληρή για τα ελαστικά».

Μετά την πρώτη του εγκατάλειψη για τη φετινή σεζόν, ο Dani Pedrosa - που ισοβαθμούσε στη δεύτερη θέση με τον Valentino Rossi πριν την έναρξη του αγώνα - είναι πλέον τέταρτος και 25 βαθμούς πίσω από τον Ιταλό σούπερ σταρ.

Επόμενο άρθρο »

A. Espargaro: Είμαι πολύ τσαντισμένος!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα