• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: Tαχύτερος ο Dovi στις πρωινές Επίσημες Δοκιμές
O Andrea Dovizioso αμέσως μετέτρεψε αυτό το νέο συνδυασμό σε επιτυχία
Νέα 15/06/2009 - 13:08

Οι δοκιμές των ομάδων σήμερα Δευτέρα πρωί, μετά τον φοβερό αγώνα του Grand Prix της Catalunya, είναι ενταγμένες στο Επίσημο πρόγραμμα δοκιμών που φέτος έχει περιοριστεί σημαντικά. Μόνο εδώ στην Βαρκελώνη και τη Δευτέρα μετά τον αγώνα της Τσεχίας, έχουν το δικαίωμα οι ομάδες να κάνουν τεστ με τους οδηγούς του ΜotoGP και μάλιστα με περιορισμένο αριθμό ελαστικών.

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο 2 σετ με μαλακότερες και 2 σετ με σκληρότερες. Βέβαια το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν να δοκιμάσουν ουσιαστικά πολλά νέα πράγματα στους κινητήρες κυρίως, κάνει το τεστ αυτό λιγότερο σημαντικό από ότι τα περασμένα χρόνια.

 

Για παράδειγμα η Ducati και η Yamaha δεν έχουν νέα πράγματα να δοκιμάσουν και απλά προσπαθούν να κάνουν μικρορυθμίσεις στις μοτοσυκλέτες και να βρουν λύσεις που δεν θα τολμούσαν να δοκιμάσουν στη διάρκεια των δοκιμών του αγώνα. O Lorenzo για παράδειγμα βελτίωσε σημαντικά τον ταχύτερο γύρο σε σχέση με αυτόν που έκανε χθες (1:42.4 σήμερα, 1:43.0 χθες) και όπως είπε στον απεσταλμένο μας Δημήτρη Διατσίδη, αυτό οφείλεται λίγο στην καλύτερη θερμοκρασία περιβάλλοντος σήμερα που έχει λιγότερη ζέστη από ότι χθες, αλλά και στο γεγονός ότι οδήγησε «πιο δυνατά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

O Stoner σημείωσε και αυτός καλούς χρόνους, ενώ ο Hayden από την πλευρά του προσπαθεί να βρει τη σωστή λύση.

Η Honda έφερε εδώ το νέο πλαίσιο που υπόσχεται ότι θα βρει τη λύση ώστε να δουλεύει η RCV212 καλύτερα με τα λάστιχα της Bridgestone και ο Andrea Dovizioso αμέσως μετέτρεψε αυτό το νέο συνδυασμό σε επιτυχία σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο μέχρι το μεσημεριανό διάλειμμα, με 1:42.2, ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο κάτω από το χθεσινό του χρόνο! Χαμόγελα ευτυχίας λοιπόν στην εργοστασιακή ομάδα, τη στιγμή μάλιστα που αποφασίστηκε ότι ο Dani Pedrosa δεν θα μπει στην πίστα σήμερα, ώστε να βοηθηθεί στην ανάρρωση από τον τελευταίο τραυματισμό του.

 

Εκτός του Pedrosa δεν μπήκε στην πίστα και ο Valentino Rossi που όλο το πρωί κοιμόταν στο motorhome στο χώρο του paddock και θα μπει στην πίστα στις 3 ώρα Ελλάδος μετά το διάλειμμα.

 

Στην Suzuki έφεραν μόνο ένα νέο πλαίσιο και ανάλαβε τη δοκιμή του ο Capirossi, αφού η συμφωνία στην ομάδα είναι ότι όταν υπάρχει μόνο ένα νέο κομμάτι, το δοκιμάζει ο ταχύτερος στον συγκεκριμένο αγώνα. Μάλιστα σήμερα ΔΕΝ δοκιμάζουν το νέο κινητήρα που τελικά έβαλαν χθες, αλλά μόνο το νέο αυτό πλαίσιο και τις ρυθμίσεις του traction control που είναι ο τομέας στον οποίο υστερούν σημαντικά, ειδικά σε σχέση με την Yamaha, που όλοι θεωρούν ότι έχει τα καλύτερα ηλεκτρονικά.

Ανεβασμένος το πρωί είναι και ο Marco Melandri που πρέπει να βρει νέες ρυθμίσεις, αφού όπως μας είπε ο τομέας του πλαισίου είναι αυτός στον οποίο υστερεί η ομάδα.

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: Πολύ ευχαριστημένος ο Dovizioso

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: Οι παρενέργειες της υπόθεσης Simoncelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα