• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η «μέση λύση» το μυστικό του Marquez!
Σήμερα δοκιμάσαμε τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες!
Νέα 04/02/2015 - 17:42

Ο Marc Marquez χρειάστηκε να δοκιμάσει πρώτα τρεις διαφορετικές εκδόσεις της RC213V, προτού - πέντε λεπτά πριν από το τέλος - γράψει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, στο πρώτο επίσημο τεστ της χρονιάς στην Μαλαισία.

 

Ο Ισπανός είχε εκφράσει την ανησυχία του «... για την κατεύθυνση» που έχει πάρει η μοτοσυκλέτα του HRC και η Honda ακούγοντας τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της, έφερε δυο εκδόσεις της πρωτότυπης του 2015.

 

«Σήμερα δοκιμάσαμε τρεις μοτοσυκλέτες», επιβεβαίωσε ο Marquez. «Η μια ήταν η περσινή, η άλλη η μοτοσυκλέτα του ’15 που είχαμε στην Valencia και η τρίτη μια καινούργια, ένας συμβιβασμός ανάμεσα σ’ αυτήν της Valencia και στη μοτοσυκλέτα του ’14».

 

«Νιώθω καλά. Βέβαια πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα σε πολλά πράγματα κι έχουμε άλλα τόσα να δοκιμάσουμε. Ο στόχος μας σήμερα πάντως, ήταν να διαλέξουμε με ποια μοτοσυκλέτα θα συνεχίσουμε τις επόμενες δυο ημέρες. Με της Valencia μου άρεσε το μπροστινό, μου έδινε εμπιστοσύνη, αλλά χάναμε πολύ στο σημείο φρεναρίσματος κι έτσι ζήτησα από την Honda αυτό να το κρατήσουμε από την περσινή μοτοσυκλέτα».

 

«Έκαναν πραγματικά πολύ καλή δουλειά και το σημείο φρεναρίσματος είναι ακριβώς όπως στην παλιά μοτοσυκλέτα. Όπως ήταν φυσικό χάσαμε λίγο στην καλή αίσθηση από το μπροστινό, αλλά και πάλι είναι καλύτερα από πέρυσι. Πήγαμε από τη μοτοσυκλέτα του ’14 σ’ αυτή του ’15 και τώρα έχουμε βρει μια μέση λύση».

 

Η πρώτη θέση για τον Ισπανό ήρθε στο τέλος, όταν και φόρεσε ένα φρέσκο ελαστικό για να «... καταλάβω που ακριβώς είμαι με τα καινούργια ελαστικά και με τη μέση λύση που ακολουθήσαμε και είδα ότι είμαστε σε καλό δρόμο», συνέχισε να λέει ο Marquez.

 

«Ήδη από το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν η Yamaha ήταν πολύ δυνατή και αυτό φάνηκε κι εδώ. Αλλά αυτό είναι ωραίο για το Πρωτάθλημα! Δυο κατασκευαστές να μάχονται για τον Τίτλο. Θα είναι ωραία, αλλά ακόμα είναι η αρχή και πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν στη συνέχεια. Και η Ducati ήταν δυνατή εδώ, αλλά ακόμα είναι η πρώτη ημέρα».

 

Στη Sepang έδωσε το παρόν και ο Casey Stoner, δοκιμαστής πια για το HRC, ο οποίος ήταν εκεί για να βοηθήσει στην εξέλιξη τους αναβάτες του εργοστασίου. Για τον Αυστραλό και τη συμβολή του στην εξέλιξη μίλησε στη συνέχεια ο Marc Marquez.

 

«Φυσικά και είναι σημαντικό για την Honda και για εμάς να έχουμε αυτόν τον “τρίτο αναβάτη” ας πούμε. Ο Casey δοκίμασε πολλά, πάρα πολλά πράγματα και τα σχόλιά μας ήταν παρόμοια, γιατί κι εγώ τα δοκίμασα επίσης όλα. Δεν είδα την τηλεμετρία του σήμερα και απλά συνέκρινα το στυλ μου με κάθε μια διαφορετική μοτοσυκλέτα. Δεν είδα ούτε την τηλεμετρία του Dani. Κοίταγα απλώς τη δική μου δουλειά».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Καλύτερα από πέρυσι!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Δουλεύουμε με μικρά βήματα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα