• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sykes: Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο!
Έτοιμος να διεκδικήσει (και) φέτος τον Τίτλο του Πρωταθλητή
Νέα 13/02/2015 - 16:08

Καθώς το Πρωτάθλημα των SBK πρόκειται να ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου, ο στόχος του Tom Sykes είναι ξεκάθαρος: να κερδίσει τον Τίτλο του Πρωταθλητή που πήρε το 2013 κι έχασε για λίγο τόσο το 2012, όσο και πέρυσι!

 

Ο Βρετανός άσος της Kawasaki - παρά το ότι ξεκινάει μια καινούργια σεζόν - δεν μπορούσε να «χωνέψει» ακόμα τον τρόπο με τον οποίο έχασε πέρυσι το Πρωτάθλημα, για μόλις έξι βαθμούς. «Ήταν μεγάλη η απογοήτευση πέρυσι», δήλωσε στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας πρόσφατα, απ’ όπου και οι φωτογραφίες.

 

«Όλα συμβαίνουν όμως για κάποιον λόγο και ήταν πραγματικά ατυχία για εμάς. Είναι τρία χρόνια που θα μπορούσαμε να είμαστε Πρωταθλητές. Το 2015 έγιναν κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς, αλλά η Kawasaki δούλεψε πολύ σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για τη νέα πρόκληση».

 

Οι λιγότερο ελεύθεροι τεχνικοί κανονισμοί του 2015 - με τους οποίους ο Sykes δεν συμφωνεί - δεν φάνηκε να επηρεάζουν τον Βρετανό, ο ρυθμός του οποίου στην Jerez ήταν καλός.

 

«Οι αλλαγές στους κανονισμούς έγιναν κι εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Αυτή είναι η δουλειά μου. Και η δουλειά του αρχιμηχανικού και της ομάδας μου να διαχειριστούν τους περιορισμούς. Θα δουλέψουμε. Για την ώρα, οι κανονισμοί φαίνεται να ευνοούν τους κατασκευαστές όπως η Ducati».

 

«Αν όντως κάτι τέτοιο ισχύει, τότε μας δίνει κι εμάς έναν πιο ξεκάθαρο στόχο. Μ’ αρέσει να εξελίσσω στον καλύτερο δυνατό βαθμό, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε περισσότερους περιορισμούς και πρέπει να συμβιβαστούμε».

 

«Δεν έχουμε δει τι αποτέλεσμα έχουν αυτές οι αλλαγές. Θα ξέρουμε περισσότερα όταν επιστρέψουμε στην Ευρώπη, στο πιο ζεστό κλίμα. Πάντως οι κανονισμού δεν άλλαξαν όσο περιμέναμε».

 

Πολλοί ίσως θυμάστε τη κόντρα που είχε αναπτυχθεί με τον περσινό του ομόσταυλο, τον Loris Baz, ενώ υπήρχαν και μερικές αντιδικίες και με τον νυν ομόσταυλό του, τον Jonathan Rea. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν.

 

«Είμαι εύκολος και μιλάω σ’ όλους. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν, εκτός κι αν μου προκαλέσουν. Γνωρίζω τον Jonathan απ’ όταν αγωνιζόμασταν στην Αγγλία και ξεκινήσαμε καλά τη συνεργασία μας στην Kawasaki. Η σχέση μας είναι καλή και θα ήταν ωραία αν συνεχίζαμε έτσι».

Επόμενο άρθρο »

Honda: Παραμένει ένα βήμα μπροστά!

« Προηγούμενο άρθρο

Μυστήριο με το seamless της Yamaha!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα