• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποιούς να προσέξουμε φέτος (Μέρος 2ο)
Ένα κείμενο του Mat Oxley
Νέα 10/03/2015 - 10:34

Ο Mat Oxley γράφει αποκλειστικά για το motograndprix.gr και - λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν - εστιάζει την προσοχή του στους αναβάτες τους οποίους θα πρέπει να προσέξουμε τη νέα σεζόν.

 

Valentino Rossi, Movistar Yamaha

Αισίως στην 20η του σεζόν στα GP και είναι ολοένα και πιο γρήγορος! Στα πρώτα τεστ στην Μαλαισία, ο Rossi ήταν από πάνω από τον Jorge Lorenzo, όπως ακριβώς συνέβη και πέρυσι στο Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να κερδίσει τον όγδοό του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία φέτος, δεν είναι κάτι ουτοπικό. Οδηγεί καλύτερα από ποτέ, ενώ συνεχώς προσαρμόζει την τεχνική του για να εκμεταλλεύεται την τεχνολογία που συνεχώς βελτιώνεται. Έχει όμως ένα μειονέκτημα: τη μοτοσυκλέτα του. Η Yamaha κλείνει τη ψαλίδα με την Honda, αλλά κάθε φορά που συμβαίνει αυτό η Honda βρίσκει τον τρόπο και προχωρά ένα βήμα μπροστά.

Τι δηλώνει ο Valentino: «Είμαι χαρούμενος διότι είμαι ήδη 0,3δ πιο γρήγορος σε σχέση με πέρυσι. Το μόνο αρνητικό είναι η ταχύτητα του Marc και του Dani».

 

Dani Pedrosa, Repsol Honda

Ο Pedrosa κρατά ένα ρεκόρ που κανείς δεν θα ήθελε στο MotoGP: Έχει κερδίσει τους περισσότερους αγώνες από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη που δεν έχει πάρει Τίτλο. Φέτος είναι η δέκατη χρονιά του στο HRC. Μόνο ένας αναβάτης έχει μείνει περισσότερο στην ομάδα, ο Mick Doohan ο οποίος όμως έχει κερδίσει πέντε Τίτλους. Το 2015 μπορεί να είναι διαφορετικό για τον Dani; Ο Pedrosa έχει νέο αρχιμηχανικό, τον Ramon Aurin, αφού χώρισαν οι δρόμοι του με τον Mike Leitner. Αυτή η κίνηση θα τον αναζωογονήσει, όπως ακριβώς συνέβη με τον Valentino Rossi πέρυσι; Πιθανόν. Το μεγάλο πρόβλημα όμως παραμένει ο σωματότυπός του, που δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν είναι ψηλός, ή δυνατός αρκετά για να οδηγήσει όπως οι άλλοι.

Τι δηλώνει ο Dani: «Έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ, χάρη στις αλλαγές που έχουμε κάνει στην ομάδα».

Επόμενο άρθρο »

Rabat: Μ’ αρέσουν οι προκλήσεις!

« Προηγούμενο άρθρο

H Yamaha ανακοινώνει το seamless

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα