• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon Αγώνας 2: Νίκη για Davies και Panigale!
Πρώτη νίκη για τους κόκκινους από το 2012 και 1η της Panigale!
Νέα 12/04/2015 - 18:22

Το καλύτερό του Σ/Κ μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα έκανε ο Chaz Davies, ο οποίος έχασε για ελάχιστα χιλιοστά τη νίκη στο πρώτο σκέλος, αλλά κυριάρχησε στον δεύτερο αγώνα για να χαρίσει την πρώτη νίκη στην Ducati από το 2012 και την πρώτη της Panigale στα SBK!

 

Στην πίστα που κατά το παρελθόν είχε πάρει το μοναδικό του διπλό στα SBK, ο Davies ήταν ανυπέρβλητος στο δεύτερο σκέλος και χωρίς να χάσει το προβάδισμα από την Κ1 όταν και το ανέλαβε, κατάφερε να τερματίσει τέσσερα ολόκληρα δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο!

 

Αυτός ήταν ο Jonathan Rea που δεν κατάφερε να πάρει μια δεύτερη νίκη σήμερα, ωστόσο κράτησε πίσω του τον Leon Haslam για να πάρει για έκτο συνεχόμενο αγώνα μια θέση στην πρώτη δυάδα!

 

Την ώρα που οι τρεις πρώτοι διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες του για τον Τίτλο, ο Tom Sykes είχε ένα αποκαρδιωτικό δεύτερο αγώνα, καθώς είχε μια σφοδρή πτώση από highside ενώ ήταν τέταρτος και πλησίαζε τον Haslam.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013 ξεκίνησε άσχημα κι έχασε έδαφος σε σχέση με το μπροστινό γκρουπ. Με το τέλος του δεύτερου γύρου, οι μπροστά είχαν διαφορά πάνω από μισό δευτερόλεπτο από τον Sykes, ο οποίος μάλλον έκανε κάποιες αλλαγές ανάμεσα στα δυο σκέλη στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του.

 

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες στο δεύτερο σκέλος βοήθησαν τον Haslam να τερματίσει όσο πιο κοντά γινόταν στην κορυφή, σε μια πίστα που δεν του αρέσει. Έμεινε πίσω από την Kawasaki του Rea με διαφορά περίπου μισού δευτερολέπτου.

 

Αυτή η διαφορά δεν έπεσε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ κάποιο πρόβλημα στο κιβώτιο τερματισμού δεν επέτρεψε στον Haslam να κάνει μια τελική επίθεση που φαινόταν ότι ετοίμαζε ενάντια στον αντίπαλό του.

 

Πιο πίσω, ο Jordi Torres έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην τέταρτη θέση, πάνω από δέκα δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του και πέντε μπροστά από τον συμπατριώτη του, τον Xavi Fores. Ο τελευταίος, αντικαταστάτης του Giugliano, τα πήγε περίφημα και πήρε δυο θέσεις μέσα στην εξάδα.

 

Η μάχη για την πρώτη θέση δεν είχε ενδιαφέρον κι έτσι οι Ισπανοί θεατές έστρεψαν την προσοχή τους στους David Salom, Tati Mercado, Michael van der Mark, Ayrton Badovini και Nico Terol.

 

Στο τέλος, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Salom, την ώρα που η διαφορά των πέντε ήταν λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Ο Terol θα μπορούσε να πάρει την καλύτερή του θέση στο Πρωτάθλημα, όμως ένα λάθος στην Κ1 του στέρησε πολύτιμο χρόνο στα μισά περίπου του αγώνα.

 

Η απογοητευτική παρουσία της Suzuki συνεχίστηκε, με τον Alex Lowes να βγαίνει εκτός πίστας και να συνεχίζει από την τελευταία θέση. Ξεπερνώντας αρκετούς αντιπάλους του, ο Lowes κατάφερε να τερματίσει στο τέλος 14ος, μια θέση πίσω από τον ομόσταυλό του, τον De Puniet.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sylvain Guintoli είχε μια πτώση στον έκτο γύρο κι ενώ ήταν σε θέση που έδινε βαθμούς. Το απίστευτο για τον Γάλλο είναι ότι αυτή ήταν η πρώτη του εγκατάλειψη εδώ και 43 αγώνες!

Επόμενο άρθρο »

Texas Ζέσταμα: Πρώτος ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Αγώνας 1: Ο Rea νίκησε τον Davies!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα