• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon Αγώνας 1: Ο Rea νίκησε τον Davies!
Τέσσερεις νίκες στους πέντε πρώτους αγώνες για τον Rea!
Νέα 12/04/2015 - 15:52

Ο Jonathan Rea κράτησε τη ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους στην πίστα της Aragon και αφού αρχικά πρόλαβε και πέρασε τον ομόσταυλό του Tom Sykes, στη συνέχεια επικράτησε οριακά και του Davies για να πάρει την τέταρτη νίκη του στους πέντε αγώνες των SBK!

 

Ο Sykes είχε καταφέρει στο πρώτο μισό του αγώνα να κάνει μια αρκετά καλή διαφορά, με τον Rea να αναγκάζεται να ξεπερνά τα εμπόδια του πολύ καλού στην εκκίνηση Haslam και του Davies, για να προλάβει τον ομόσταυλό του.

 

Ωστόσο ο Davies έκανε την ύστατη προσπάθεια στο τέλος και απείλησε τον συμπατριώτη του, ωστόσο έχασε την ευκαιρία να χαρίσει την πρώτη νίκη της Panigale στα SBK για 51 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

 

Οι μάχες που αναγκάστηκε να δώσει στην αρχή ο Rea, έδωσαν το δικαίωμα στον Sykes να ξεφύγει. Με το τέλος του πρώτου γύρου, είχε μια διαφορά έξι δέκατα από τον δεύτερο Davies, ο οποίος και αυτός είχε κάνει μια μικρή διαφορά από τους Rea, Haslam και Torres.

 

Πέντε γύρους αργότερα ο Sykes έδειχνε πολύ δυνατός και μεγάλωνε τη διαφορά του από την δεύτερη θέση, κερδίζοντας τρία δέκατα από τον Davies στον έκτο και έβδομο γύρο. Πολύ γρήγορα όμως, ήταν προφανές ότι ο Rea μπορούσε να κάνει το ίδιο καλούς χρόνους με τον ομόσταυλό του!

 

Στον όγδοο γύρο πέρασε με μια ωραία κίνηση στην Κ4 τον Davies, ο οποίος αργότερα θα παραδεχόταν ότι έβαλε τη λάθος ρύθμιση στο traction control και έδωσε στις Kawasaki έναν πολύτιμο «αέρα» ενός περίπου δευτερολέπτου.

 

Ο Rea πλησίαζε τον Sykes και όλοι περιμέναμε να δούμε μια δυνατή μάχη ανάμεσα στους δυο ομόσταυλους! Όμως ο ρυθμός του πρώτου ήταν καταιγιστικός. Σε μερικούς γύρους είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το προβάδισμα του 1δ του Sykes και - όπως με τον Davies - τον πέρασε στην Κ4 με μια πολύ ωραία κίνηση.

 

Πιο πίσω, ο Haslam δεν μπορούσε να ξεμπερδέψει με τον ομόσταυλό του, τον Torres και προσπαθούσε να τον κρατήσει πίσω του και στους 18 γύρους του αγώνα, με τον Fores να τους ακολουθεί στην έκτη θέση, χωρίς η διαφορά του να αυξηθεί από τα δυο δευτερόλεπτα.

 

Μπροστά δεν υπήρχε πια ζήτημα για το μεγάλο νικητή του πρώτου σκέλους, ωστόσο προς το τέλος ο Davies πήγε να δώσει νέα πνοή στον αγώνα! Ο Βρετανός με την Ducati του έκανε εξαιρετικά περάσματα και αφού άφησε πίσω του τον Sykes, πλησίασε επικίνδυνα τον Rea!

 

Η μάχη τους ήταν συναρπαστική μέχρι τη γραμμή τερματισμού! Στον τελευταίο γύρο ο Davies προσπάθησε να περάσει από την εξωτερική τον Rea, αλλά άνοιξε τη γραμμή του. Ο Rea κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα, αλλά φρέναρε νωρίς στην τελευταία στροφή!

 

Ευτυχώς για τον 65, ο αντίπαλός του ανοίχτηκε και πάλι κι έτσι ο Jonathan Rea κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Sykes τερμάτισε πέντε δευτερόλεπτα πίσω τους, ενώ ο εμφύλιος των Aprilia για την τέταρτη θέση, βρήκε νικητή τον Leon Haslam και τον Jordi Torres να είναι πέμπτος.

 

Πιο πίσω ακολούθησαν δυο Ισπανοί ακόμα, ο Xavi Fores και λίγο πιο πίσω ο Nico Terol. Εντυπωσιακός ο Tati Mercado, πήρε την όγδοη θέση αφού πρώτα χρειάστηκε αν τεθεί εκτός μάχης με μια πτώση ο Ayrton Badovini. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν θα είναι καθόλου χαρούμενος με τη διαφορά των 30δ από την κορυφή.

 

Ο Guintoli ολοκλήρωσε στην ένατη θέση, με τον Leon Camier να παίρνει μια εξαιρετική δέκατη θέση, με δεδομένο ότι είχε πολλά προβλήματα με τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας του όλο το Σ/Κ.

 

Εφιαλτικός ήταν ο αγώνας για την Suzuki, με τον Alex Lowes να μπαίνει δυο φορές στα pits στους πρώτους γύρους με προβλήματα, ενώ ο Randy de Puniet είχε μια έξοδο προτού εγκαταλείψει οριστικά. Καταστροφικός ήταν ο αγώνας και για τον Michael van der Mark, ο οποίος έκανε κάκιστη αρχή.

 

Στη συνέχεια κατάφερε και πρόλαβε τον ομόσταυλό του Sylvain Guintoli στην ομάδα της Pata Honda. Κατάφερε μάλιστα να τον ξεπεράσει κι ενώ έδινε τη μάχη για την έβδομη θέση, ένα τεχνικό πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του - στον δέκατο γύρο - τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.

Επόμενο άρθρο »

Aragon Αγώνας 2: Νίκη για Davies και Panigale!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Ήταν καθαρά δικό μου λάθος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα