• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Imola: Αγώνας 2
Πανίσχυρος ο Rea, τρίτο διπλό φέτος!
Νέα 10/05/2015 - 09:57

Στην 150η εκκίνησή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK, ο Jonathan Rea πέτυχε το τρίτο του φετινό διπλό και πλέον έχει κάνει το πιο δυναμικό ξεκίνημα αναβάτη τα τελευταία χρόνια στο Πρωτάθλημα.

 

Η πίεση που άσκησε ο Sykes ήρθε από νωρίς, αλλά πολύ γρήγορα ο εντυπωσιακός Ιρλανδός κατάφερε να επιβληθεί στον ομόσταυλό του και να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο διπλό στη συγκεκριμένη πίστα!

 

Τα ακόμα καλύτερα νέα για τον Rea; Οι μηδενικοί βάθμοι των Leon Haslam και Chaz Davies στο δεύτερο σκέλος! Ο πρώτος έπεσε στην Κ2 του ένατου γύρου, ενώ η Ducati Panigale του δεύτερου τον πρόδωσε κι ενώ ο αναβάτης της ήταν στην 3η θέση.

 

Έτσι λοιπόν, ο Jonathan Rea απολαμβάνει ένα προβάδισμα 87 βαθμών στο Πρωτάθλημα!

 

Αρκετές ήταν οι απώλειες στο δεύτερο σκέλος, με μόλις 13 αναβάτες να τερματίζουν και τον Jordi Torres να εκμεταλλεύεται τις ατυχίες των αντιπάλων του για να πάρει το πρώτο του βάθρο στο Πρωτάθλημα, στην πρώτη του επίσκεψη στην πίστα της Imola!

 

Ξεκινώντας από την εξωτερική της πρώτης σειράς, ο Rea έκανε φοβερή εκκίνηση και αμέσως ανέλαβε τα ηνία στην Κ1. Πίσω του ήταν οι Ducati των Davies και Giugliano και οι Aprilia των Haslam και Torres.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sylvain Guintoli είχε μια πτώση για να ολοκληρωθεί το πολύ δύσκολο Σ/Κ για την ομάδα της Pata Honda. Στον έκτο γύρο ο Rea είχε ένα προβάδισμα τεσσάρων δεκάτων, αλλά στον 12ο γύρο ο Ιρλανδός άρχιζε να αυξάνει τη διαφορά.

 

Η δυναμική του Rea ήταν ξεκάθαρη και ο Sykes δεν κατάφερε παρά να τερματίσει τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του. Για τον Sykes ήταν μόλις το πρώτο διπλό του βάθρο σε Γύρο φέτος.

 

Η κυριαρχία των Kawasaki ήταν απόλυτη και αυτό αντικατοπτρίζεται από τα 26 δευτερόλεπτα διαφοράς του τρίτου Torres, ο οποίος στο τέλος κατάφερε και έπιασε τον πολύ κουρασμένο Giugliano.

 

Αυτή η κίνηση ήρθε αφού ο Torres είχε περάσει πρώτα τον Haslam, του οποίου το δύσκολο Σ/Κ έγινε ακόμα πιο περίπλοκο όταν έμεινε πίσω και από τον - πολύ γρήγορο στην εκκίνηση - Michael Van der Mark.

 

Η θέλησή του πάντως να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις ήταν εμφανής, πετώντας τον Ολλανδό στα χαλίκια της πίστας με μια επιθετική κίνηση στα φρένα. Η πτώση όμως δεν άργησε να έρθει και για τον Haslam.

 

Περίπου 30 δευτερόλεπτα από την αμφίβολη κίνησή του στα φρένα στον Van der Mark, ο Βρετανός έπεσε στην Κ2 και όταν σηκώθηκε κρατούσε απογοητευμένος το δεξί του καρπό.

 

Πίσω από τον τέταρτο Giugliano, ο Ayrton Badovini τερμάτισε μπροστά από τον Baiocco, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε τον Ramos στη μάχη για την έκτη θέση. Ο Tati Mercado δεν κατάφερε να επαναλάβει τη δυνατή του απόδοση στο πρώτο σκέλος (πριν τη διακοπή) και ολοκλήρωσε 8ος.

 

Στη δεκάδα και ο Michel Fabrizio - ο αντικαταστάτης του Terol - ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του Alex Lowes στη μάχη για την ένατη θέση.

Επόμενο άρθρο »

Rea: Δεν ξέρω τι να πω!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Imola: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα