• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: 4η συνεχόμενη νίκη ο Lorenzo!
Αντιστάθηκε στον Rossi, έπεσε πάλι ο Marquez
Νέα 14/06/2015 - 18:49

Παρά τα μικρά προβλήματα που είχε και την αυξημένη θερμοκρασία στην άσφαλτο που δεν του επέτρεψε να κάνει - έστω στους πρώτους γύρους - χρόνο στο 1:41, ο Jorge Lorenzo αντιστάθηκε στον Valentino Rossi και για πρώτη φορά στην καριέρα του πετυχαίνει τέσσερεις νίκες στη σειρά!

 

Μάλιστα, στους τελευταίους αγώνες ο Ισπανός άσος έχει οδηγήσει την κούρσα από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο γύρο, ψαλιδίζοντας τη διαφορά στον ένα βαθμό δυο εβδομάδες πριν οι δυο ομόσταυλοι ξαναβρεθούν αντιμέτωποι στο Assen!

 

«Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας, ίσως πιο δύσκολος από ποτέ», θα έλεγε στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα ο Jorge Lorenzo, ο οποίος είχε μερικά θέματα με το μπροστινό και με τη γλιστερή πίστα της Καταλονίας, μιας και η θερμοκρασία δυσκόλευε το έργο όλων.

 

Ο Rossi ενδεχομένως είχε καλύτερες ρυθμίσεις από τον ομόσταυλό του σ’ αυτές τις συνθήκες, όμως ο Ιταλός «πλήρωσε» για μια ακόμη φορά τις μέτριες εμφανίσεις του στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο ρυθμός του Valentino ήταν ίδιος με αυτόν του Jorge, όμως ο ένας ξεκίνησε από την πρώτη σειρά και ο άλλος από την τρίτη.

 

Μόνο στον πρώτο γύρο, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός θρύλος, έχασε ενάμιση δευτερόλεπτο. Επιπρόσθετα, όπως συμπλήρωσε στη συνέντευξη τύπου, όταν έχεις έναν Lorenzo τόσο δυνατό, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις έτσι κι αλλιώς.

 

Δυο φορές στον αγώνα ο Rossi κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον Lorenzo - τη μια μάλιστα στα έξι δέκατα - ωστόσο ο τελευταίος «πίεσε πολύ» για να καταφέρει να διατηρήσει μια διαφορά στο 1,2 περίπου και τελικά να κερδίσει με διαφορά οχτώ δέκατα.

 

Στην τρίτη θέση ενός αγώνα που είχε οχτώ εγκαταλείψεις, βρέθηκε ο Dani Pedrosa που το πανηγύρισε με μια σούζα περνώντας τη γραμμή τερματισμού. Μπορεί η διαφορά του Pedrosa από την κορυφή να ήταν στα 19,4δ ωστόσο ο Ισπανός άσος ήταν πολύ χαρούμενος που επέστρεφε στο βάθρο!

 

Ήταν η πρώτη φορά που ο έμπειρος αναβάτης της Repsol Honda ανέβαινε στο βάθρο της φετινής αγωνιστικής σεζόν και η πρώτη μετά τον τελευταίο αγώνα της περασμένης σεζόν, στην πίστα της Valencia.

 

Από την άλλη ο Marquez πρέπει να είναι πολύ εκνευρισμένος με τον εαυτό του. Ο 22χρονος δεν ήθελε να αφήσει τον Lorenzo να του ξεφύγει και πίεζε, όταν στον τρίτο μόλις γύρο του αγώνα έκανε ένα τραγικό λάθος.

 

Ο Marquez μπήκε πολύ δυνατά στη στροφή και χάνοντας τα φρένα άνοιξε τη γραμμή του, βγήκε στα χαλίκια της πίστας κι έπεσε. Η ορμή του ήταν τόση που παραλίγο να παρασύρει στην πτώση μαζί του τον Lorenzo.

 

Παρά τους 69 βαθμούς που πλέον τον χωρίζουν από την κορυφή, οι δυο αναβάτες της Yamaha - στη συνέντευξη τύπου - δεν θέλησαν να παραδεχτούν ότι το Πρωτάθλημα αποτελεί παρελθόν για τον Marquez. Αντίθετα και οι δυο τόνισαν ότι υπάρχουν πολλοί αγώνες ακόμα να γίνουν και οι πτώσεις μπορεί να έρθουν γι’ αυτούς.

 

Ο αγώνας έγινε στις πιο ζεστές συνθήκες του Σ/Κ στην Καταλονία και μαζί με τον Marquez έπεσαν άλλοι έξι αναβάτες. Το GP της Catalunya διήρκεσε μόλις μερικά δευτερόλεπτα για τον Crutchlow, ο οποίος έπεσε μετά από μια επαφή με τον Aleix Espargaro.

 

Λίγο μετά την πτώση του Marquez, είχαμε και τον Dovizioso να πέφτει από την τρίτη θέση του αγώνα, ενώ μεγάλη ήταν η απογοήτευση για τα αδέρφια Espargaro που επίσης είχαν πτώση στον GP που γίνεται στη γειτονιά τους.

 

Με τις πολλές πτώσεις, ο Andrea Iannone ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ο Bradley Smith ισοφάρισε το καλύτερό του αποτέλεσμα φέτος (ήταν 5ος και στο Mugello), ενώ οι Maverick Vinales και Scott Redding πήραν τις καλύτερές τους θέσεις στη μεγάλη κατηγορία.

 

Αυτό κατάφερε και ο Alvaro Bautista κάνοντας έναν πολύ δυνατό αγώνα και τερματίζοντας στη δέκατη θέση, την ώρα που ο ομόσταυλός του εγκατέλειπε με κάποιο πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του. Στη δεκάδα πήραν θέση και οι Stefan Bradl και Danilo Petrucci.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Δεν ήταν αρκετό!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Τώρα δεν έχω να χάσω τίποτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα