• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δεν ήταν αρκετό!
Πίστεψα ότι μπορούσα να τον φτάσω, αλλά δεν ήταν αρκετό
Νέα 15/06/2015 - 16:37

Αν θέλει να παραμείνει στην κορυφή του Πρωταθλήματος, τότε ο Valentino Rossi πρέπει να βρει έναν τρόπο ώστε να σταματήσει τον Jorge Lorenzo στον επόμενο Γύρο της Ολλανδίας.

 

Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το να βρει λύσεις ώστε να παρουσιάζεται δυνατός στις κατατακτήριες δοκιμές και να μην χρειάζεται να ξεκινά στο σχηματισμό εκκίνησης από τόσο πίσω.

 

Σήμερα, ο Rossi - όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος - έχασε μόνο στον πρώτο γύρο 1,5δ κι εκεί κρίθηκαν όλα, καθώς ο Ιταλός θρύλος είχε τον ίδιο και καλύτερο ρυθμό από τον Lorenzo.

 

Αν δεν έχανε τόσο πολύ στην αρχή, θα ήταν πολύ πιθανό ότι θα εκμεταλλευόταν τα προβλήματα που είχε σήμερα ο Ισπανός και θα ήταν αυτός στην πρώτη θέση του βάθρου. Το προσπάθησε σε μια ή δυο περιπτώσεις, αλλά δεν ήταν αρκετό.

 

«Σε μια-δυο περιπτώσεις πίστεψα ότι θα μπορούσα να φτάσω τον Lorenzo. Προσπάθησα να το υπολογίσω και πιστεύω ότι ίσως θα τον έφτανα στον τελευταίο γύρο. Δεν ήταν όμως αρκετό».

 

«Γι’ αυτόν ήταν καλύτερα σήμερα. Όσο για εμένα, κρίμα... μια μάχη στο τέλος θα ήταν διασκεδαστική», σχολίασε ο Valentino Rossi, όταν τον ρώτησαν αν μέσα του πίστεψε ότι στο τέλος θα μπορούσε να φτάσει τον Jorge και να επαναληφθεί η φοβερή τους μάχη του 2009.

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς όταν ο Jorge είναι σε τέτοια κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις από την τρίτη σειρά. Όταν έφτασα στη δεύτερη θέση είχαμε ήδη μια διαφορά στο 1,5δ και είναι πολύ δύσκολο να καλύψεις ένα τέτοιο προβάδισμα».

 

«Γι’ αυτό πρέπει να εστιάσουμε στις κατατακτήριες και να προσπαθήσουμε να ξεκινάμε στους πρώτους πέντε. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο. Εδώ είχα την ευκαιρία για μια θέση στην πεντάδα, αλλά δεν οδήγησα αρκετά καλά».

 

«Το άλλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές μοτοσυκλέτες γρήγορες στον ένα γύρο με το μαλακό ελαστικό, αλλά πιο αργές στον αγώνα. Ο Jorge όμως έχει τη μοτοσυκλέτα μου και τα ίδια ελαστικά και μπορεί να βάζει μοτοσυκλέτες ανάμεσα σ’ εμένα και σ’ αυτόν».

 

«Είμαι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας από την πρώτη στιγμή και είναι πολύ σημαντικό που μπορώ και αντιστέκομαι. Όμως πλέον η διαφορά είναι μόνο ένας βαθμός και για να παραμείνω πρώτος σημαίνει ότι πρέπει να τερματίσω μπροστά από τον Lorenzo και αυτό είναι δύσκολο».

 

«Από την άλλη μεριά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αυτός ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας μετά από τρεις συνεχόμενους δύσκολους. Εδώ ήταν καλύτερα τα πράγματα, διότι από το Σάββατο το πρωί ήμουν δυνατός. Αυτό μας γεμίζει σιγουριά».

 

«Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα πάμε στο Assen, σε μια ωραία πίστα που όλοι τη λατρεύουμε, αλλά και σε διαφορετικές συνθήκες. Πολύ περισσότερη πρόσφυση από τη μια, αλλά και διαφορετικός καιρός. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει εκεί».

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Test: Δυνατή βροχή το πρωί

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: 4η συνεχόμενη νίκη ο Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα