• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Έκανα τη «βρώμικη» δουλειά!
Ο Lorenzo ήθελε τον καλό χρόνο
Νέα 03/02/2016 - 16:31

Ο Valentino Rossi πήρε την τέταρτη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα του πρώτου τεστ της χρονιάς στην Sepang.

 

Η διαφορά του από τον ομόσταυλό του, Jorge Lorenzo, ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο, χωρίς όμως αυτό να ανησυχεί τον Ιταλό άσο:

 

«Έκανα τη βρώμικη δουλειά, περισσότερη από εκείνον, πολλούς γύρους, τα πάντα... αυτός κοίταξε την απόδοση, αλλά ο χρόνος του ήταν εντυπωσιακός».

 

Η αίσθησή του με τα ελαστικά και την καινούργια μοτοσυκλέτα βελτιώθηκε την τελευταία ημέρα, ενώ τόνισε ότι μπόρεσε να φτάσει πιο κοντά στο όριο.

 

Παραμένει όμως πίσω από τον Lorenzo και «... πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τον πλησιάσουμε. Είναι πολύ καλός παντού».

 

«Φρενάρει δυνατά, μπαίνει γρήγορα στη στροφή και κρατά την ταχύτητα κι επομένως είναι σε καλή κατάσταση και οδηγεί καλά».

 

«Είμαστε πιο κοντά με τα ελαστικά, αλλά είναι κάπως διαφορετικά και υπάρχουν πολλές γνώμες. Πάντως η αίσθηση είναι πιο κοντά στην περσινή».

 

«Σε σχέση με την Bridgestone το πίσω είναι καλύτερο και το μπροστινό χειρότερο. Τα πάντα έχουν να κάνουν με την κατανομή του βάρους της μοτοσυκλέτας».

 

Για τον Valentino Rossi, όπως το έχει τονίσει πολλές φορές και ο ίδιος, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να είναι ανταγωνιστικός, γιατί μόνο αν είναι θα συνεχίσει την παρουσία του στο Πρωτάθλημα.

 

Επομένως η δεύτερη θέση τον άφησε ικανοποιημένο: «Είναι καλή, είμαι χαρούμενος και θέλω να συνεχίσω. Θα συνεχίζω όμως μόνο αν είμαι σε θέση να παίρνω καλά αποτελέσματα».

 

«Είμαι γενικά χαρούμενος επειδή κάναμε πολλή δουλειά στο τεστ και δοκιμάσαμε πολλά. Έχουμε δεδομένα για να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα, αλλά και το 2:00,5 δεν είναι άσχημο».

 

«Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η καινούργια μοτοσυκλέτα και στο τέλος δεν ήταν και τόσο άσχημη. Αλλά θα περιμένουμε να τη δούμε και στην Αυστραλία».

 

Να θυμίσουμε ότι ο Vale είχε τονίσει χτες ότι δεν του άρεσε τόσο η μοτοσυκλέτα του 2016 με τις πολλές αλλαγές και ότι προτιμούσε αυτή που είναι πιο κοντά στου 2015.

 

Η πολύ καλή παρουσία του Casey Stoner στις δυο ημέρες των δοκιμών που πήρε μέρος, δεν πέρασε απαρατήρητη και ο Vale ρωτήθηκε αν οι (αρκετοί) αναβάτες που ήταν κάτω από αυτόν θα έπρεπε να νιώθουν ντροπή.

 

«Δεν ξέρω» είπε και πρόσθεσε: «Είναι καλό που είδαμε αυτούς τους χρόνους από τους Lorenzo, Marquez, Stoner, Pedrosa... απ’ όλους».

 

«Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο είναι υψηλό. Για τον Stoner σημαίνει ότι έχει τη δυναμική, έχει τις δυνατότητες και ήταν πολύ γρήγορος».

 

Σήμερα ο Rossi δοκίμασε και αεροδυναμικά «φτεράκια» στο πλαίσιο της M1 του, χωρίς όμως και πάλι να είναι σε θέση να πει αν δίνουν κάποιο πλεονέκτημα.

 

«Δεν νιώθω καμιά ουσιαστική διαφορά και την προτιμώ χωρίς τα φτεράκια», αποκάλυψε.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Ονειρικό προβάδισμα!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Test: Υπεροχή Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα