• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Μπορούσα και γρηγορότερα!
Στο τέλος ήταν εφικτό να κατεβάσω 1-2 δέκατα
Νέα 04/02/2016 - 11:34

Η παρουσία του Jorge Lorenzo στο πρώτο τεστ της σεζόν στην πίστα Sepang της Μαλαισίας, «έκρουσε» των κώδωνα του κινδύνου για τον ανταγωνισμό.

 

Ο Ισπανός άσος προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στα νέα ελαστικά/ηλεκτρονικά και κατάφερε να γράφει πολύ καλούς χρόνους, με μεγάλη διαφορά από τους πίσω.

 

Ειδικά το «βουτυρένιο» του στυλ πάνω στην Μ1 δείχνει να ταιριάζει απόλυτα με τα ελαστικά της Michelin, μια θεωρία που είχε και ο ίδιος παραδεχτεί σε δηλώσεις του.

 

Χτες πάντως, μετά το τέλος της τελευταίας ημέρας δοκιμών, ο Ισπανός άσος ήταν πιο συγκρατημένος ως προς την παραπάνω θεωρία:

 

«Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο μετά από μόλις ένα τεστ, αλλά νομίζω ότι ισχύει», σχολίασε.

 

Ο χρόνος του Jorge Lorenzo - με το σκληρό ελαστικό την τελευταία ημέρα - ήταν μόλις μισό δευτ. πιο πάνω από τον απόλυτο χρόνο της πίστας.

 

Με τον αναβάτη της Yamaha μάλιστα να τονίζει ότι θα μπορούσε να κάνει ακόμα καλύτερο χρόνο στο τέλος!

 

«Δεν θα το πιστέψετε, αλλά στον τελευταίο γύρο έκανα 1:59,5 και ο επόμενος ήταν με μικρή διαφορά πιο αργός»

 

«Αυτό σημαίνει ότι δεν έκανα τον τέλειο γύρο. Προφανώς δεν θα κατέβαζα μισό δευτ. αλλά πιστεύω ότι θα ήταν εφικτό να κατεβάσω 1-2 δέκατα».

 

«Αν μάλιστα είχαμε όλοι το μαλακό ελαστικό στη διάθεσή μας, τότε όλοι θα ήμασταν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγοροι».

 

Δηλαδή ο Lorenzo - με τα νέα ηλεκτρονικά και τα καινούργια ελαστικά - θα μπορούσε να «γυρίσει» στο 1:59,0 με τον απόλυτο χρόνο της πίστας να είναι 1:59,053 και τον έχει ο Pedrosa από πέρυσι!

 

«Είμαστε στις δυο πρώτες θέσεις του τεστ. Ειδικά εγώ, αλλά και αν συγκρίνετε τους χρόνους του Valentino και το ρυθμό του με τις Honda ή τις Ducati, είναι μεγάλη η διαφορά από το κανονικό».

 

«Όμως τα πάντα μπορούν να αλλάξουν σε άλλη πίστα και σίγουρα θα βελτιωθούν. Ίσως τους πάρει περισσότερο χρόνο για να βελτιώσουν τις μοτοσυκλέτες τους, αλλά θα είναι εκεί».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ο Stoner θέλει να γυρίσει!

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner ο... μηχανικός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα