• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
DUCATI: Καταστροφικό Σαββατοκύριακο!
Οι αναβάτες της Ducati Marlboro πλήρωσαν τη λανθασμένη επιλογή ελαστικών.
Νέα 27/07/2009 - 08:59

 

Αυτό που θα μπορούσε να είναι το μεγάλο στρατηγικό χτύπημα της σεζόν, εξελίχτηκε σε ένα πολύ αποτυχημένο ρίσκο για την ομάδα της Ducati, στο Donington.

 

Η απόφαση να ξεκινήσουν με λάστιχα βροχής, φαινόταν να έχει κάποια λογική: Ο Casey Stoner βρέθηκε πρώτος στο πρωινό ζέσταμα, σε βρεγμένες συνθήκες, ενώ και ο Nicky Hayden φαινόταν να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

 

"Όλοι ξέρουν ότι δυσκολευόμουν στους τελευταίους αγώνες στο στεγνό, οπότε ευχόμουν να βρέξει σήμερα”, είπε ο Stoner μετά τον αγώνα, όπου τερμάτισε 14ος, και μάλιστα έφαγε γύρο.

 

Κάθε γύρο που ήμασταν έξω περιμέναμε τη βροχή να έρθει. Παρ’ όλα αυτά, η βροχή δεν ήρθε όταν τη θέλαμε, τα ελαστικά καταστράφηκαν, και τελικά η απόφασή μας αποδείχτηκε λανθασμένη. Στην παρούσα κατάσταση, πιστεύω πως ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουμε, διότι αν είχε δουλέψει θα είχαμε σημαντικό προβάδισμα, από τους αντιπάλους μας. Προφανώς, είμαστε πολύ απογοητευμένοι, που το ρίσκο δεν απέδωσε”, πρόσθεσε ο Αυστραλός.

 

Ο Hayden, που τερμάτισε 15ος, είχε λιγότερα να ρισκάρει από τον ομόσταβλό, αφού δε συμμετέχει σοβαρά στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Δεν ήταν βέβαιος αν έπρεπε να ρισκάρει με τη συγκεκριμένη επιλογή ελαστικών, αλλά στο τέλος ακολούθησε την τακτική της ομάδας του, παρά την πληροφόρησή του, ότι όλοι οι άλλοι αναβάτες, θα αγωνίζονταν με slicks ελαστικά.

 

Συμφωνήσαμε μαζί με την ομάδα, αλλά κατά βάση ήταν δική μου απόφαση. Σκέφτηκα: “Ας γίνουμε ήρωες σήμερα!”. Προφανώς, το ελαστικό διαλύθηκε μετά από επτά ή οκτώ γύρους, αλλά δεν υπήρχε νόημα να επιστρέψουμε στα pit. Για να είμαι ειλικρινής, απορώ πως άντεξαν τα λάστιχα για τόσο χρόνο! Δε θέλω να πω ότι ήταν λανθασμένη επιλογή. Ήταν ένα στοίχημα που δε μας βγήκε και προφανώς μάθαμε από αυτό” είπε ο Hayden.

 

H “γενναία” απόφαση ήρθε μετά τον αρχικό γύρο προθέρμανσης, όπου και οι δύο αναβάτες της Ducati ένιωσαν έλλειψη πρόσφυσης από τα ελαστικά τους.

Επόμενο άρθρο »

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ MotoGP: Πριγκιπική Βόλτα!

« Προηγούμενο άρθρο

Μ. Βρετανία: Φωτογραφίες από τον αγώνα στην πίστα Donington Park

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα