• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
YAMAHA: Το παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου.
Ο Rossi διατηρεί το πλεονέκτημά του για το πρωτάθλημα, μετά από τον επεισοδιακό αγώνα.
Νέα 27/07/2009 - 10:14

Η Κυριακή ήταν μια περίεργη μέρα για τους δύο εργοστασιακούς αναβάτες της Yamaha: Ο Rossi μπόρεσε να ανακάμψει από την πτώση του στα μέσα του αγώνα, για να τερματίσει τελικά 5ος, διευρύνοντας το προβάδισμά του για τον τίτλο. Αντίθετα, ο ομόσταβλός του, Jorge Lorenzo σημείωσε πτώση, ενώ βρισκόταν στην κορυφή του αγώνα, χωρίς να καταφέρει ποτέ να ξαναμπεί στην πίστα.

 

 

“Όταν έπεσε ο Jorge οδηγούσα για να νικήσω, όπως κάνω πάντα, άλλωστε. Ίσως έπρεπε να αφήσω τον Dovizioso να με περάσει για λίγο, αλλά ήταν δύσκολο να αποφασίσω κάτω από αυτές τις συνθήκες”, δήλωσε ο Rossi, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πορεία του αγώνα του.

 

Ο Ιταλός συμπλήρωσε: “Η οδήγηση στη βροχή με slick ελαστικά είναι πάντα ένα ρίσκο, και η πίστα γλίστραγε αρκετά. Οι αριστερές στροφές ήταν βρεγμένες, και κρύωναν την αριστερή πλευρά του ελαστικού, γεγονός που οδήγησε στην πτώση μου. Αφού ανέκαμψα, αποφάσισα να παραμείνω με slick ελαστικά, παρά τη βροχή και το αποτέλεσμα ήταν 11 βαθμοί. Αυτοί οι 11 βαθμοί ισοδυναμούν με χρυσάφι για εμάς,διότι μεγάλωσαν σημαντικά το προβάδισμά μας στο πρωτάθλημα. Οπότε, θα πάμε διακοπές με σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας.”

 

Για το Lorenzo, η δεύτερη φετινή του εγκατάλειψη ήταν πολύ δυσάρεστη. “Έκανα καλή εκκίνηση και οι πρώτοι γύροι κύλισαν ικανοποιητικά, καθώς ένιωθα άνετα στην κορυφή. Δυστυχώς στην τελευταία στροφή του ένατου γύρου, έκανα ένα μικρό λάθος, χάλασα τη γραμμή μου, πάτησα τη λευκή γραμμή, και μετά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ήταν πολύ γλιστερή. Μετά την πτώση μου ήμουν εντάξει και ήθελα να συνεχίσω, αλλά η μοτοσυκλέτα μου ήταν άσχημα χτυπημένη.”, είπε ο Ισπανός.

 

Προφανώς είμαι λυπημένος και απογοητευμένος, αλλά αυτά έχουν οι αγώνες, και παρόμοια συναισθήματα δε βοηθάνε. Πρέπει να μαθαίνει κανείς από τέτοια λάθη και να κοιτάει μπροστά. Ο Valentino ήταν τυχερός και μπόρεσε να συνεχίσει μετά το ατύχημά του, αλλά σήμερα δεν ήταν η μέρα μας. Παρ’ όλα αυτά, θα απολαύσω τις διακοπές μου και θα προπονηθώ σκληρά, έτσι ώστε να επιστρέψω σε πλήρη φόρμα στον αγώνα του Brno”, ολοκλήρωσε ο Lorenzo.

Επόμενο άρθρο »

SUPERBIKES: Νίκες για Biaggi και Spies στο Brno.

« Προηγούμενο άρθρο

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ MotoGP: Πριγκιπική Βόλτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα