• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΜΟΤΟ2: Ο κινητήρας δε θα είναι έτοιμος πριν το Μάρτιο.
Η Honda καθυστερεί την παράδοση του κοινού κινητήρα, της νέας κατηγορίας.
Νέα 24/09/2009 - 07:51

 

Είναι γνωστό ότι η κατηγορία των δίχρονων 250cc θα αντικατασταθεί το 2010 από τετράχρονες μοτοσυκλέτες 600cc. Ο κινητήρας θα είναι κοινός για όλες τις ομάδες και θα παρέχεται από την Honda. Αρχικά, οι πρώτοι κινητήρες είχε προγραμμαιστεί να παραδοθούν στα τέλη Νοεμβρίου. Τελικά, τα νέα, τετρακύλινδρα μοτέρ δε θα είναι έτοιμα πριν το Μάρτιο.

 

H καθυστέρηση οφείλεται σε προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά την εξέλιξη του νέου κινητήρα, ο οποίος φημολογείται ότι είναι μια βελτιωμένη μορφή του τετρακύλινδρου της CBR 600RR. Ο υπεύθυνος του HRC, Shuhei Nakamoto επιβεβαίωσε ότι η εξέλιξη του νέου κινητήρα δεν ήταν απροβλημάτιστη, ειδικά σε ότι αφορά την αξιοπιστία του.

 

Ο Herve Poncharal, αφεντικό της Tech 3 Yamaha, θα κατεβάσει ομάδα στη Moto2 και δήλωσε σχετικά: "Ο νέος κινητήρας θα παραδοθεί το Μάρτιο, για τις πρώτες δοκιμές στην Valencia. Ουσιαστικά πρόκειται για μια "κιταρισμένη" έκδοση του κινητήρα της CBR600. Η καμπύλη ιπποδύναμης θα είναι λίγο διαφορετική και πιθανόν να έχει λίγη περισσότερη ροπή και να ανεβάζει λίγες παραπάνω στροφές. Πάντως δεν περιμένουμε να είναι πολύ διαφορετικός από τους κινητήρες της CBR, που ήδη χρησιμοποιούμε στις δοκιμές."

 

Η ομάδα του Poncharal φαίνεται να έχει πάρει προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, καθώς το πλαίσιο αναμένται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Έτσι, η γαλλική ομάδα ελπίζει ότι θα έχει τη μοτοσυκλέτα έτοιμη για δοκιμές το Νοέμβριο στη Valencia. Οι επίσημες δοκιμές της Moto2 έχουν προγραμμτιστεί για την Valencia στις 1,2 και 3 Μαρτίου, και για την Jerez στις 6, 7, 8 και 27, 28 και 29 του ίδιου μήνα.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες και ανακοινώσεις σχετικά με την νέα και συναρπαστική κατά τα φαινόμενα κατηγορία, αναμένονται στο Grand Prix του Estoril.

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: Η σεζόν μέχρι τώρα.

« Προηγούμενο άρθρο

BRIVIO: "Θύμα της επιτυχίας του ο Lorenzo."

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα