• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: Η σεζόν μέχρι τώρα.
Σύνοψη του φετινού Πρωταθλήματος για τον Valentino.
Νέα 24/09/2009 - 08:35

Η σεζόν για την υπεράσπιση του περσινού του τίτλου, ξεκίνησε για τον Valentino Rossi με δύο δεύτερες θέσεις πίσω από τους κύριους αντιπάλους του. Ο Rossi τερμάτισε πίσω από τον Stoner, στο Qatar και πίσω από τον Lorenzo στο Motegi. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν απόδειξη της σταθερότητάς του με την Yamaha M1.

 

Από την άλλη πλευρά, στο Rossi ποτέ δεν άρεσε να είναι δεύτερος. Γι' αυτό το λόγο, πανηγύρισε έξαλα τη νίκη του στην Ισπανία, μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα. Αν η εμφάνιση του Rossi στη Jerez ήταν αναμενόμενη για ότι μας έχει συνηθίσει ο Πρωταθλητής, το σκηνικό στο Le Mans προκάλεσε μεγάλη έκπληξη: Ο Γιατρός σημείωσε πτώση, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλάζοντας σε slick πολύ νωρίτερα από ότι θα έπρεπε, τερματίζοντας τελικά στη 16η θέση.

Rossi 2
Rossi 2

 

Τα πράγματα φαίνονταν να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τον Rossi: Ο Ιταλός συνέχισε το Πρωτάθλημα χάνοντας μια παντοκρατορία 7 συνεχόμενων ετών στο Mugello. Τη νίκη στην πίστα της Τοσκάνης πήρε τελικά ο Casey Stoner με την Ducati. Ο Lorenzo ακολούθησε δεύτερος, με τον Rossi τρίτο.

 

Παρόλα αυτά η εμφάνιση του Rossi στην Barcelona έκλεισε όλα τα στόματα που προς στιγμήν τον αμφισβήτησαν. Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα, ο Ιταλός κατάφερε να περάσει τον Lorenzo στην τελευταία στροφή. Ο Stoner από την πλευρά του, έδειξε για πρώτη φορά δείγματα υποχώρησης λόγω της μυστηριώδους ασθένειας που τον προβλημάτισε για αρκετό καιρό φέτος. Ακόμα κι έτσι, ο Αυστραλός ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

 

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις συνεχίστηκαν για τον Rossi, καθώς τα ΜotoGP μεταφέρθηκαν στην ιστορική πίστα του Assen. Ο Ιταλός έδωσε σεμινάρια οδήγησης στην Ολλανδία, αφήνοντας πίσω του το Lorenzo δεύτερο με μεγάλη διαφορά. Αυτή ήταν η 100η νίκη στην καριέρα του Ιταλού και πανηγυρίστηκε ανάλογα.

 

Ο Lorenzo πάντως ήταν αποφασισμένος να πιέσει τον Πρωταθλητή και αυτό επιβεβαιώθηκε στην Laguna Seca. Ο Rossi τερμάτισε δεύτερος και ο Ισπανός τρίτος. Την καρώ σημαία πήρε ο Dani Pedrosa κάνοντας εκπληκτικό αγώνα. Το ταξίδι στην Γερμανία είχε μια ακόμα από τις καθιερωμένες, για φέτος, μάχες Rossi-Lorenzo. Ο Ιταλός πήρε τελικά τη νίκη με διαφορά μόλις 0.099 δευτερολέπτων.

 

Ο αγώνας του Donington Park επιφύλασσε εκπλήξεις για το κοινό των αγώνων μοτοσυκλέτας. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Dovizioso, Edwards και De Puniet. Αντίθετα, το δίδυμο της Yamaha είχε ένα δύσκολο σαββατοκύριακο αφού και οι δύο αναβάτες σημείωσαν πτώση στη βρεγμένη Βρετανική πίστα. Όμως, ενώ ο Lorenzo εγκατέλειψε, ο Rossi σήκωσε την πληγωμένη μοτοσυκλέτα του και τερμάτισε πέμπτος διευρύνοντας σημαντικά το προβάδισμά του για τον τίτλο.

 

Κατά συνέπεια, οι δύο αναβάτες της Fiat Yamaha πήγαν στην Τσεχία με διαφορά 25 βαθμών υπέρ του Rossi. Ο αγώνας του Brno εξελίχτηκε ιδανικά για τον Valentino που όχι μόνο πήρε τη νίκη και την pole position, αλλά είδε και τον Lorenzo να εγκαταλείπει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

 

Δύο εβδομάδες αργότερα, στην πίστα της Indianapolis όλοι περίμεναν από τον Ιταλό να επαναλάβει την περσινή του νίκη. Όμως, στον αγώνα αντιστράφηκαν οι ρόλοι των πρωταγωνιστών σε σχέση με το Brno. Δηλαδή, ο Rossi σημείωσε μια αναπάντεχη πτώση και εγκατέλειψε, ενώ ο Lorenzo πήρε την καρώ σημαία πανηγυρίζοντας έξαλα. Η μεταξύ τους διαφορά είχε μειωθεί ξανά σε 25 βαθμούς με πέντε Grand Prix να απομένουν.

 

Στο Misano είχαμε ένα ακόμα 1-2 για την ομάδα της Fiat Yamaha, το τέταρτο για φέτος. Αυτό σημαίνει ότι ο Rossi πηγαίνει με πλεονέκτημα 30 βαθμών στον αγώνα του Estoril, με Phillip Island, Sepang και Valencia να ακολουθούν.

 

Τα προγνωστικά είναι φυσικά υπέρ του Rossi, όμως ο Lorenzo – που θα παραμείνει στην Fiat Yamaha το 2010 – θα συνεχίσει να πιέζει μέχρι και το τέλος του Πρωταθλήματος.

Επόμενο άρθρο »

YAMAHA R1 BEN SPIES REPLICA

« Προηγούμενο άρθρο

ΜΟΤΟ2: Ο κινητήρας δε θα είναι έτοιμος πριν το Μάρτιο.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα