• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Honda και Ducati είναι ανώτερες
Και θα φανεί αυτό στον Αγώνα αύριο
Νέα 05/10/2019 - 15:25

Η αυριανή τρίτη θέση στο σχηματισμό εκκίνησης δεν είναι και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Valentino Rossi.

 

Ο Vale ήταν η μόνη Yamaha που έλειπε από την πρώτη πεντάδα και η 9η που εξασφάλισε στις κατατακτήριες δεν είναι καλή θέση, αν στοχεύεις ψηλά.

 

«Δυστυχώς με το πρώτο ελαστικό έκανα λάθος… μπήκα λίγο πιο ανοιχτά στη στροφή κι έχασα το μπροστινό. Κρίμα… γιατί είχα δυνατότητες για καλύτερη θέση. Είχα δυνατό ρυθμό στις ΕΔ4 και ήθελα να είμαι στις πρώτες 5 θέσεις».

 

Επέστρεψε, μετά την πτώση του, στο γκαράζ και στη συνέχεια βγήκε και πάλι στην πίστα αλλά δεν τα κατάφερε καλά.

 

«Η δεύτερη μοτοσυκλέτα ήταν διαφορετική… από την 3η σειρά όλα γίνονται πιο δύσκολα, αλλά έχουμε καλό ρυθμό. Ελπίζουμε να μην βρέξει αύριο».

 

Οι Yamaha τα πήγαν και πάλι καλά στον ένα γύρο, όμως στον Αγώνα πάντα κάτι λείπει ώστε να επιστρέψουν και πάλι στα νικηφόρα αποτελέσματα.

 

«Εδώ τα είχαμε πάει καλά πέρυσι, ενώ φέτος είμαστε καλύτεροι στην επιτάχυνση, μιας και που έχουμε βελτιωθεί στην επιτάχυνση με τη δουλειά που έχει γίνει στα ηλεκτρονικά».

 

«Όμως Honda και Ducati είναι καλύτερες, επειδή είναι δυνατές χωρίς να πιέζουν πολύ το πίσω ελαστικό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Αγώνα».

 

«Δεν είναι σύμπτωση ότι οι Yamaha τα πάμε καλά στον ένα γύρο, αλλά στον Αγώνα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Θέλουμε δουλειά σ’ αυτό το κομμάτι».

 

Στο κομμάτι των ελαστικών, να θυμίσουμε ότι ο Valentino έκανε την ασυνήθιστη επιλογή στο μπροστά, επιλέγοντας τη μαλακή γόμα!

 

«Ένοιωθα καλά μ’ αυτό και ήθελα να το δω σε 15-16 γύρους για να το δω σε συνθήκες Αγώνα. Πάντως και το σκληρό είναι επιλογή. Όλα είναι ανοιχτά και θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες αύριο».

 

Και ο Rossi ξέρει ότι αύριο δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα.

 

«Θα είναι ωραία μάχη… ξεκινάω πίσω από τις Ducati των Dovi-Petrucci-Miller και δεν θα είναι εύκολα απέναντί τους. Επίσης, με τις Suzuki των Rins-Mir… θα είναι ωραίο γκρουπ».

 

Το βάθρο μοιάζει δύσκολο για τον Αυριανό Αγώνα: «Quartararo, Vinales και Marquez έχουν καλύτερο ρυθμό και αν όλα πάνε καλά, θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν στην αρχή».

 

Μίλησε λίγο για τον Fabio, τονίζοντας: «Τον περίμενα δυνατό επειδή είχε κάνει τρομερά πράγματα στα 15 του, αλλά κανείς δεν τον περίμενε τόσο δυνατό».

 

«Δεν κάνει λάθη και μπορεί να γίνει πάρα πολύ δυνατός στο μέλλον. Οδηγεί ωραία την Yamaha επειδή έχει ομαλό στυλ και είναι δυνατός στα φρένα».

 

Κι αν βρέχει αύριο; «Για μένα δεν αλλάζουν και πολλά… οι αξίες παραμένουν οι ίδιες».

Επόμενο άρθρο »

Π.Π.Τ 2019 5ος και 6ος αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Ο Marquez εδώ δεν είναι τόσο δυνατός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα