• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
#LH44VR46
Στην ιστορική ανταλλαγή οχημάτων μεταξύ F1™ και MotoGP™
Νέα 11/12/2019 - 21:06

Σε μια ιστορική στιγμή για τους Lewis Hamilton και Valentino Rossi, όπως και για τα σποτ που εκπροσωπούν, το δίδυμο έκανε ένα απίστευτο track day, ανταλλάσσοντας οχήματα στην πίστα Ricardo Tormo, στην Βαλένθια.

Ο Valentino Rossi οδήγησε την Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+, το αυτοκίνητο που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA Formula One™ το 2017 με την ομάδα Mercedes-AMG Petronas Motorsport στα χέρια του Lewis Hamilton, ενώ ο Lewis οδήγησε την Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 του 2019, την ίδια που δύο εβδομάδες νωρίτερα πιλοτάριζε ο Valentino ακριβώς στην ίδια πίστα. 

Με αλληλοσεβασμό ο ένας στον άλλο, ο καθένας πήρε το ρόλο του μέντορα και εξήγησε τα πάντα για το όχημά του στον άλλο. 

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula One, Lewis Hamilton είπε: 

“Είναι τόσο εκπληκτικό το να βλέπεις ένα θρύλο όπως ο Valentino μέσα στο αυτοκίνητο. Είμαι ενθουσιασμένος για εκείνον στο να ανακαλύπτει το αυτοκίνητο για πρώτη φορά. Μου θυμίζει την πρώτη μου φορά μέσα σε ένα αυτοκίνητο F1. Όταν βλέπεις όλη την ομάδα γύρω σου, είναι απλά ένα διαφορετικό “ζώο”.” Για την οδήγηση της Yamaha YZR-M1 με τον Rossi συμπλήρωσε: “Ήταν τόσο ωραίο να είμαι στην πίστα και να βλέπω μπροστά μου τον Valentino πάνω στην ίδια μοτοσυκλέτα.”

Ο Valentino Rossi από την πλευρά του είπε:
“Ήμουν ήδη ένας μεγάλος οπαδός του Lewis, αλλά τώρα ακόμη περισσότερο. Είχαμε μια φανταστική ημέρα, όπου οι δύο κορυφαίες κατηγορίες των motorsports όχι μόνο βρέθηκαν μαζί, αλλά και δούλεψαν μαζί. Το να δοκιμάζω την W08 ήταν μια θεματική ευκαιρία για μένα. Είχα δοκιμάσει αυτοκίνητο της F1 παλιότερα, αλλά πολλά άλλαξαν από τότε. Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από το αυτοκίνητο και το κράτημά του, όπως και από την ομάδα Mercedes-AMG Petronas Motorsport team, με τους οποίους ήταν σπουδαίο να δουλεύω μαζί. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά και διευκόληναν την εξοικείωση μου με το αυτοκίνητο. 
Αρχικά παίρνεις μια εκπληκτική αίσθηση της ταχύτητας. Οι δυνάμεις G δεν ήταν τόσο κακές, αλλά χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να τις συνηθίσεις. Μόλις μπήκα στο ρυθμό μπορούσα πραγματικά να πιέσω. Ήταν μια μεγάλη ευχαρίστηση. Αισθάνθηκα σαν ένας πραγματικός οδηγάς της F1 για μια μέρα. Δεν ήθελα να τελειώσει η μέρα!

Επίσης οδήγησα την YZR-M1 στην πίστα με τον Lewis. Ήταν μια στιγμή περηφάνιας για την ομάδα το να μοιραζόμαστε το πάθος μας με εκείνον. Τεχνικά η Βαλένθια είναι μια δύσκολη πίστα και είχε δυνατό αέρα, έτσι κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι θα είναι δύσκολα για τον Lewis, αλλά αυτός ήταν εξαιρετικός πάνω στη μοτοσυκλέτα και η θέση του πάνω στην Μ1 ήταν πολύ καλή. Πραγματικά ευχαριστήθηκα το ότι μοιράστηκα αυτήν την εμπειρία μαζί του και νομίζω ότι εκείνος επίσης διασκέδασε πάρα πολύ, από το γεγονός ότι δεν ήθελε να σταματήσει. Ειλικρινά ελπίζω να έχουμε στο μέλλον πολύ περισσότερες εμπειρίες όπως αυτή.”

Από την πλευρά του ο Lin Jarvis MANAGING DIRECTOR της YAMAHA MOTOR RACING δήλωσε:

“Ήταν μία εξαιρετική ημέρα. Το να έχεις τον Lewis μαζί μας και τον Valentino, δύο “εικόνες” του σπορ, την ίδια στιγμή στο ίδιο μέρος, ήταν φοβερό. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που μπόρεσα να είμαι εκεί σαν αυτόπτης μάρτυρας και να το ευχαριστηθώ. Με εντυπωσίασε η απόδοση του Lewis γιατί πόσοι πρωταθλητές των 4 τροχών μπορούν να έρθουν εδώ, να οδηγήσουν την Μ1 και να κάνουν τους εαυτούς τους υπερήφανους; Είναι πολύ δύσκολο να οδηγήσεις μια μοτοσυκλέτα γρήγορα σε πίστα και ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό να οδηγήσεις μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα MotoGP. Νομίζω ότι ήταν ένα σπουδαίο, μοναδικό γεγονός.”

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi-Hamilton: Το επίσημο video!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο VR46 στο Abu Dhabi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα