• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati Panigale V4 25°Anniversario 916: Συναισθηματικά φορτισμένη!
Αναδημοσίευση από το περιοδικό MOTOGP WORLD
Τεστ-Μοντέλα 20/02/2020 - 14:03

H Ducati τιμά τη μοτοσυκλέτα που άλλαξε την Ιστορία των Superbike με μια ειδική έκδοση που γεννά έντονα συναισθήματα σε αυτούς που έζησαν την επιτυχία της 916, πριν 25 χρόνια.

 

Κείμενο: Δημήτρης Διατσίδης

Φωτ.: Ducati

 

Πέρασαν 25 χρόνια από τη στιγμή που η Ducati 916 ανέβηκε στην παγκόσμια σκηνή, αλλάζοντας τον κόσμο των Superbike. Γεννήθηκε από τα σκίτσα του Massimo Tamburini και το πρωτοποριακό της design την έκανε αγαπητή σε όλους τους μοτοσυκλετιστές του κόσμου, που την έχουν ανακηρύξει σαν την πιο σέξι και όμορφη μοτοσυκλέτα που έχει φτιαχτεί ποτέ. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η μόνη μοτοσυκλέτα που φιλοξενείται ως έκθεμα στο ΜΟΜΑ, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η Ducati 916 δεν ήταν απλά μόνο όμορφη, καθώς κέρδισε Πρωταθλήματα Superbike: 120 νίκες, 8 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών, 6 Πρωταθλήματα Οδηγών, 4 εκ των οποίων με τον Carl Fogarty. Ο Βρετανός κέρδισε 55 φορές με την Ducati, από τις οποίες 43 με τις Ducati 916 SBK και 996 SBK. Ο "King Carl" και η 916 παραμένει το πιο πετυχημένο ζευγάρι στην ιστορία της Ducati στα SBK. 

H Ducati αποφάσισε να αφιερώσει μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής της Panigale V4 την Panigale V4 25° Anniversario 916 που θα παραχθεί σε 500 αριθμημένα τεμάχια και O Carl Fogarty ήταν αυτός που παρουσίασε την μοτοσυκλέτα στην Laguna Seca! 
Η "25° Anniversario 916" έχει αναβαθμίσεις που έρχονται από την Panigale V4 R, όπως το μπροστινό μέρος του πλαισίου που έχει τις προδιαγραφές του Ducati Corse, ξηρό συμπλέκτη και βελτιωμένα ηλεκτρονικά, όπως το Ducati Quick Shift EVO 2 και το Ducati Traction Control EVO 2. Τροχοί μαγνησίου και αρκετά ακόμη σπέσιαλ πράγματα του Ducati Performance, συμπληρώνουν την έκδοση αυτή.

Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας συνδυάζει άριστα το εμπνευσμένο απο την Ducati 996 SBK (νικητή του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike του 1999) βάψιμο με τους σφυρήλατους τροχούς Marchesini Racing, την εξάτμιση Akrapovic τιτανίου και ένα μακρύ κατάλογο από εξαρτήματα από ανθρακονήματα και bilett αλουμινίο. Τα γραφικά της μοτοσυκλέτας δημιουργήθηκαν με την παραδοσιακή συνεργασία της Drudi Performance και της Ducati Centro Stile.


Η Panigale V4 25° Anniversario 916 θα φτάσει στις εκθέσεις τον Οκτώβριο του 2019 σε μιατιμή που θα είναι στα 41,900 euro συν φόρους ανά κράτος.

Επόμενο άρθρο »

Yamaha MT-10: φωτογραφικό αφιέρωμα

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Indian FTR1200

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα