• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Miller: Το ζητούσε η πίστα αυτό το ρεκόρ!
Νέα 11/03/2021 - 11:06

Ο ταχύτερος αναβάτης στην ιστορία της πίστας του Qatar είναι ο Jack Miller! Ο Αυστραλός κατάφερε χθες να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:53,183 και να είναι περίπου δύο δέκατα καλύτερος από το  επίσημο ρεκόρ πίστας (1:53,380). Παρά το ότι μιλάμε για τεστ, μία τέτοια απόδοση σίγουρα είναι ευεργετική για το ηθικό του αναβάτη! «Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερες συνθήκες εδώ», έλεγε χαμογελαστός μετά το τέλος της χτεσινής ημέρας ο Miller. «Δεν είχε άνεμο, η άσφαλτος ήταν καθαρή, οι θερμοκρασίες καλές και δεν είχε και πολλή υγρασία. Ήταν μια τέλεια μέρα! Ήταν σαν να το ζητούσαν οι συνθήκες πίστας αυτό το χρόνο!»

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα ήταν εύκολα, άλλωστε ο Quartararo ήταν πίσω του για μόλις 80χιλ. «Κάποιοι πίεσαν δυνατά, όπως ο Fabio αλλά και ο Vinales, που έχει φανταστικό ρυθμό. Εγώ είχα καλή αίσθηση και έβαλα 2 νέα μαλακά ελαστικά. Σήμερα δεν ρίξαμε πάντως τόσο πολύ το βάρος στον ένα γύρο. Θέλουμε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα σε όλους τους τομείς, κάνοντας μικρές αλλαγές για να δούμε πως θα αντιδράσει».

Για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας ο Αυστραλός χρησιμοποίησε το νέο φέρινγκ της Ducati. «Από τη στιγμή που το χρησιμοποιώ συνέχεια και όλοι είμαστε χαρούμενοι με αυτ,ό σημαίνει ότι είναι καλύτερο. Δυσκολεύομαι όμως λίγο στο τρίτο κομμάτι της πίστας, στην έξοδο της 10ης στροφής. Το πίσω ελαστικό μού γλιστράει. Προσπαθώ να λύσω το πρόβλημα χωρίς να χάσω την αυτοπεποίθησή μου στο μπροστινό ελαστικό». Ο Αυστραλός προσπαθεί να μείνει προσγειωμένος. «Οι χρόνοι μου ήταν πολύ καλοί και με το ρυθμό που είχα σήμερα θα μπορούσα να κερδίσω τον αγώνα με διαφορά 15 δευτερολέπτων! Αλλά όλα αλλάζουν όταν έρχεται ο αγώνας. Θα υπάρχει γόμα από τη Moto2 στην άσφαλτο κι έτσι πρέπει να περιμένουμε και να μην βασιζόμαστε και πάρα πολύ σε αυτήν τηλεμετρία. Το πιο βασικό είναι να καταλάβουμε πως δουλεύουν τα ελαστικά και να είμαστε έτοιμοι για κάθε περίσταση. Στο Qatar άλλωστε όλοι είμαστε πολύ κοντά. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να κάνουμε Αγώνες στην Ευρώπη».

Ένας ήταν ο οδηγός που τον εντυπωσίασε ιδιαίτερα. «Νομίζω ότι ο Pol Espargaro μπορεί να παλέψει για τη νίκη στον πρώτο Αγώνα! Για μένα είναι αυτός που ξεχώρισε σε αυτό το τεστ γιατί είχε και την πιο δύσκολη δουλειά από όλους, μιας και ήταν στην KTM για αρκετά χρόνια. Κατάφερε όμως να προσαρμοστεί στην Honda πολύ καλά και νομίζω ότι κάνει γρήγορους γύρους. Είναι η ευχάριστη έκπληξη δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαχειριστεί την Honda».

Επόμενο άρθρο »

Video: Η Suzuki στο τεστ του Qatar!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Zarco μιλά για το νέο ρεκόρ τελικής που έκανε στο Qatar!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα