• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ουγγαρία και το MotoGP
Μερικά στοιχεία για τη νέα πίστα!
Νέα 22/03/2021 - 10:22

Η πίστα στην Ουγγαρία, στο Debrecen (τη 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας) κατασκευάζεται για να φιλοξενήσει Αγώνες MotoGP από το 2023 και μετά. Η συμφωνία ανάμεσα στην Dorna και την Ουγγαρία υπογράφηκε πριν μερικές εβδομάδες (διαβάστε εδώ) και τώρα μένει να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να πάρει η πίστα της homologation.

Μερικά στοιχεία για τη νέα αυτή πίστα μας έστειλε η εταιρεία που έχει αναλάβει το όλο project. Η πίστα θα έχει 15 στροφές και το μήκος της θα ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα με υψομετρικές διαφορές, τυφλά σημεία και αναμενόμενο μέσο όρο ταχύτητας τα 184χλμ/ώρα. Ο ιδανικός γύρος θα είναι περίπου στο 1:38.7.

Η προσομοίωση ασφαλείας DroCAS έχει επιστρατευτεί στο κομμάτι της ασφάλειας, που είναι η κορυφαία στο είδος και χρησιμοποιείται τόσο από το MotoGP, όσο και από την F1. Επιπλέον, στο κομμάτι της ασφάλειας έχουν χρησιμοποιηθεί και Έξυπνοι Αλγόριθμοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι οδηγοί θα έχουν αρκετά σημεία για να επιχειρήσουν προσπεράσεις, όπως στην πρώτη στροφή, στην τρίτη ή στην πέμπτη. Μετά ακολουθεί ένα ιδιαίτερα τεχνικό κομμάτι από την έκτη στροφή έως την 11η και μια νέα ευκαιρία για προσπεράσεις υπάρχει στην 12. Μετά ακολουθεί η μεγάλη πίσω ευθεία και άλλο ένα σημείο για προσπεράσεις που είναι η προτελευταία στροφή (14).

Η πίστα αυτή αντλεί έμπνευση σε πολλά σημεία από τις καλύτερες πίστες του κόσμου, όπως το Assen, η Suzuka, η Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή, ή η φοβερή και τρομερή πίστα στο Phillip Island. Μια πίστα «ανθρωποκεντρική», όπως λένε αυτοί που τη σχεδίασαν και μια πίστα που προσφέρει την καλύτερη εμπειρία τόσο στους θεατές, όσο και στους αγωνιζόμενους.

Επόμενο άρθρο »

Virtual Φωτογραφικό: Η νέα πίστα της Ουγγαρίας στο Debrecen

« Προηγούμενο άρθρο

Δεμένο ...σε δένει με τη ζωή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα