• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Σαουδική Αραβία θέλει να φιλοξενήσει MotoGP!
Νέα 22/03/2021 - 16:28

«Θέλουμε να φιλοξενήσουμε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και το MotoGP είναι από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των κατοίκων μας». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Πρίγκιπα Khalid bin Sultan Al Faisal Al Saud, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Φέτος η χώρα θα φιλοξενήσει τον πρώτο της Αγώνα στην F1, ενώ στο μέλλον θέλουν να έρθει και το MotoGP στη χώρα τους! Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, χτίζουν κυριολεκτικά μία μηχανοκίνητη πόλη που θα περιλαμβάνει 10 πίστες για διάφορα events και πολλές διαφορετικές εγκαταστάσεις. Η πόλη αυτή είναι η Qiddiya  πού βρίσκεται  έξω από την πρωτεύουσα της χώρας και εκεί θα υπάρχει μία πίστα που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τους καλύτερους αγώνες στον κόσμο, τόσο για την Φόρμουλα 1 όσο και για το MotoGP.

Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη πίστα στον κόσμο, καθώς το μήκος της θα ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα και θα αγγίζει τα 8! Πάντως, όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μετά το 2023 για να δούμε να υλοποιούνται τα σχέδια της χώρας ώστε να συμμετάσχει στο Ημερολόγιο Αγώνων του MotoGP. 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δεν θα είμαι ούτε στον 2ο Αγώνα του Qatar!

« Προηγούμενο άρθρο

Επίσημο: Ο Marquez δεν θα είναι στον 1ο Αγώνα στο Qatar

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα