• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Martin: Με την Ducati;
Μπορείς να πιέσεις σαν τρελός!
Νέα 12/04/2021 - 11:05

Για τον Jorge Martin οι στόχοι παραμένουν ίδιοι, όπως τους όρισε ο ίδιος από την αρχή της σεζόν και δεν πρόκειται να αλλάξουν παρά τη φοβερή του παρουσία στο Qatar. «Τα πάντα μπορούν να συμβούν στους Αγώνες», λέει ο Ισπανός που έκλεψε την παράσταση στο δεύτερο Αγώνα του Qatar, όταν και οδήγησε τους 18 από τους 22 γύρους. «Μπορείς να κερδίσεις ή να είσαι 15ος όπως εγώ στον πρώτο Αγώνα. Σίγουρα δεν περίμενα να πάρω την pole position και το βάθρο στον δεύτερό μου Αγώνα. Ο στόχος μου όμως δεν αλλάζει και θέλω να είμαι στη δεκάδα».

«Τώρα πάμε στο Portimao, σε μια πίστα που έχω οδηγήσει ελάχιστα. Πρέπει να καταλάβω τη μοτοσυκλέτα εκεί και πως δουλεύουν διάφορα πράγματα. Τώρα για μένα η δεκάδα είναι ένας καλός στόχος. Στη συνέχεια της χρονιάς ίσως ανέβει ο πήχης». Ο Jorge Martin υπέγραψε με την Ducati πριν ακόμα ξεκινήσει η περσινή σεζόν, όταν ακόμα δεν είχε πάρει κάποια νίκη στην Moto2. Πάλεψε για τον Τίτλο στην κατηγορία, αλλά έχασε έδαφος όταν βρέθηκε θετικός στον Covid-19 κι έχασε δυο Αγώνες. Φέτος η χρονιά ξεκίνησε με τον Ισπανό και τους άλλους rookies να έχουν μόνο 5 ημέρες δοκιμών στις νέες τους μοτοσυκλέτες.

«Βασικά ένοιωθα καλά από το πρώτο τεστ πάνω στην Ducati. Δεν ήμουν ανταγωνιστικός αλλά μέρα με την μέρα πλησίαζα. Η Ducati είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα που έχω οδηγήσει, αφού μπορείς να την πιέσεις σαν τρελός! Μπορείς να φτάσεις στο όριο με έναν σχεδόν αδιανόητο τρόπο. Μπορείς να φρενάρεις πάρα πολύ βαθιά. Μπορείς να στρίψεις γρήγορα. Πραγματικά το διασκεδάζω. Όταν είσαι rookie και είσαι με μοτοσυκλέτα της Ducati, πρέπει απλά να κάνεις πολλούς γύρους για να την καταλάβεις και να τη συνηθίσεις. Όχι να προσπαθήσεις αμέσως να την προσαρμόσεις στο στυλ σου. Όχι από την αρχή τουλάχιστον».

Ο Jorge Martin είναι πρώτος στη βαθμολογία των Rookies με μια διαφορά έξι βαθμών από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2, τον Enea Bastianini που – όπως και ο άλλος rookie, ο Luca Marini – οδηγεί μια GP19.

Επόμενο άρθρο »

Η επιστροφή του Marquez 40β από την κορυφή

« Προηγούμενο άρθρο

Τα Papastavrou Shops για το ατύχημα του ανθρώπου τους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα