• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εντυπωσίασε ο Βασίλης Παντελεάκης στην Ιταλία!
Οδήγησε με «μισό γκάζι» και πήρε την 9η θέση στον 1ο αγώνα της χρονιάς!
Νέα 21/04/2021 - 13:57

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Φέτος ο Βασίλης Παντελεάκης αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά στην PreMoto3 του Ιταλικού Πρωταθλήματος, σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες του κόσμου και στην ομάδα AC Racing που είχε πάρει το πρωτάθλημα στις ομάδες πέρυσι και στους οδηγούς το 2029.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε το Σ/Κ από τις 16 έως τις 18 Απριλίου στην πίστα του Mugello, στην Ιταλία. Δυστυχώς, παρά τη διάχυτη αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση του Βασίλη για μια δυνατή παρουσία, τα προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του ξεκίνησαν από πολύ νωρίς.

Ήδη από τα πρώτα ελεύθερα, κάθε φορά που πλάγιαζε τη μοτοσυκλέτα του, με την παραμικρή κλίση άρχιζαν έντονες ταλαντώσεις να ενοχλούν τον Έλληνα αναβάτη. Το πρόβλημα συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Η ομάδα έκανε τα πάντα και απευθύνθηκε σε πολλούς ειδικούς, ωστόσο το πρόβλημα – που είχε εντοπιστεί στην πίσω ανάρτηση – δεν μπόρεσε να λυθεί εγκαίρως. Στις κατατακτήριες ο Βασίλης έκανε τον 15ο χρόνο και από εκεί ξεκίνησε τον πρώτο του αγώνα για το 2021.

Έναν αγώνα στον οποίο εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ομάδας του και του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Με τις έντονες ταλαντώσεις να τον αναγκάζουν κυριολεκτικά στα πλαγιάσματα των στροφών να κλείνει λίγο γκάζι, ο Έλληνας οδηγός τα έδωσε όλα. Προσάρμοσε το στυλ του, πάλεψε να υπερκεράσει το πρόβλημα και οδήγησε πανέξυπνα και με πάθος.

Με την εκκίνηση κέρδισε μια θέση και στη συνέχεια ανέβηκε γρήγορα στην 11η. Στον τέταρτο γύρο ήταν 10ος, με τις ταλαντώσεις να δυσχεραίνουν το έργο του. Ωστόσο ήταν αποφασισμένος να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Αφού διατήρησε ένα σταθερό ρυθμό, λίγο πριν το τέλος έκανε τον ταχύτερο γύρο του. Δίνοντας σκληρές μάχες με ένα γκρουπ τεσσάρων οδηγών, ο Βασίλης βρέθηκε για λίγο μπροστά τους κρατώντας την 8η θέση, την οποία τελικά έχασε για μόλις 52 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ήταν μια μεγάλη εμφάνιση που δίκαια κέρδισε το χειροκρότημα από την ομάδα του με το τέλος του αγώνα. Η ομάδα συνέχισε τις προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα ενόψει του δεύτερου αγώνα και πράγματι, μετά από πολλά πειράματα και δοκιμές, βρέθηκε η χρυσή τομή και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Με ανανεωμένη αισιοδοξία ο Βασίλης ετοιμάστηκε για το δεύτερο αγώνα της Κυριακής. Δυστυχώς όμως η κακοτυχία δεν άφησε τον Έλληνα πιλότο μας να πάρει το αποτέλεσμα που άξιζε, βάσει της εκπληκτικής του παρουσίας στον πρώτο αγώνα. Η μοτοσυκλέτα του κατά τη διάρκεια του γύρου προθέρμανσης τον πρόδωσε κι έτσι δεν κατάφερε να συμμετάσχει στο δεύτερο αγώνα.

 

Βασίλης Παντελεάκης: «Περίμενα με ανυπομονησία τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, μιας και είχα κάνει πάρα πολύ καλή προετοιμασία τη χειμερινή περίοδο. Δουλέψαμε πάρα πολύ με την ομάδα να λύσουμε τα προβλήματα ευστάθειας της μοτοσυκλέτας, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουμε μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου. Παρά τα προβλήματα με τα κουνήματα της μοτοσυκλέτας μου, προσπάθησα για το καλύτερο και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πάρω κάποιους βαθμούς που θα μου φανούν χρήσιμοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Την Κυριακή στάθηκα πολύ άτυχος γιατί θεωρώ ότι είχαμε λύσει το πρόβλημα με τα κουνήματα στη μοτοσυκλέτα και απογοητεύτηκαόταν μία μηχανική βλάβη δε μου επέτρεψε να συμμετάσχω στο δεύτερο αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, που δεν σταμάτησε λεπτό να ψάχνει τη λύση για τα προβλήματα που είχαν προκύψει, τους γονείς μου και τους χορηγούς μου».

Επόμενο άρθρο »

Yamaha: Παρουσίαση των υποστηριζόμενων Αθλητών

« Προηγούμενο άρθρο

Συνέντευξη Albesiano: Δεν είχαμε κάποιον τυχαίο στην Aprilia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα