• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Dovizioso επιστρέφει στα MotoGP με την Petronas SRT
Το 2022 θα αγωνίζεται με την δορυφορική ομάδα της Yamaha
Νέα 16/09/2021 - 14:50

O Andrea Dovizioso επιστρέφει στα MotoGP για το υπόλοιπο της σεζόν του 2021 στην Petronas SRT καθώς θα αντικαταστήσει τον Franco Morbidelli, ο οποίος θα μετακινηθεί στην ερογστασιακή Yamaha (περισσότερες λεπτομέρειες σε άρθρο που ακολουθεί). Η Yamaha επίσης επιβεβαιωσε ότι ο Dovizioso θα αγωνιστεί το 2022 με την νέα δορυφορική ομάδα της Yamaha. 

O Dovizioso έκανε το ντεμπούτο του στα MotoGP  το 2008, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα των 125cc το 2004. Την πρώτη του χρονιά στα MotoGP ήταν ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης και πέτυχε την πρώτη του νίκη ένα χρόνο μετά. Ο Dovizioso στην μεγάλη κατηγορία έχει πετύχει 62 βάθρα, 15 νίκες και 7 pole positions. Επίσης έχει τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα το 2017. 2018, 2019.

Κάνοντας την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στα MotoGP, ο Dovizioso θα βρεθεί στο πλαί του Valentino Rossi για το υπόλοιπο του 2021, ξεκινώντας από τον αγώνα του Misano. To 2022, o Dovi θα  οδηγεί μια εργοστασιακή Yamaha και θα έχει την πλήρη υποστήριξη της Yamaha Motor Co, LTD στην νέα δορυφορική ομάδα.

"Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι με την κοινή απόφαση Yamaha και Petronas να υποδεχτούμε τον Andrea Dovizioso, από αυτόν τον αγώνα και για το υπόλοιπο της χρονιάς", ανέφερε ο Razlan Razali. "Ξεκάθαρα είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον ξαναδούμε στα MotoGP μετά την αποχή του, φορώντας τα χρώματα της ομάδας μας. Στον αγώνα του Misano θα έχουμε δύο τοπικούς ήρωες, καθώς ο Andrea Dovizioso θα βρίσκεται στο πλευρό του Valentino Rossi".

"Προφανώς αυτό γίνεται δυνατό γιατί ο Franco Morbidelli ανεβαίνει στην εργοστασιακή ομάδα μαζί με τον παλιό του ομόσταυλο, Fabio, και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτόν. Έχει αποδώσει εκπληκτικά για εμάς, ειδικά πέρυσι που ήταν δεύτερος στο πρωτάθλημα, και αυτή η εξέλιξη είναι ο βασικός λόγος για μια δορυφορική ομάδα - να αναπτύσσει αναβάτες για την εργοστασιακή ομάδα και να τους βοηθάει να εξελιχθούν. Για πρώτη φορά, η σύνθεση της εργοστασιακής Yamaha θα είναι δύο οδηγοί που "αποφοίητησαν" από την ομάδα μας και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Για εμένα, αυτό είναι ξεκάθαρο δείγμα της βαθιάς συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ ημών και της Yamaha. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το εργοστάσιο και νομίζω ότι με αυτή την λύση βλέπουμε όλοι ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα, οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και προφανώς ευχαριστούμε τον Franky για όλη την δουλειά που έχει κάνει και του ευχόμαστε τα καλύτερα".

"Αν και δεν περίμενα ότι θα επιστρέψω στα MotoGP με αυτόν τον τρόπο, ποτέ δεν έκλεισα την πόρτα και είναι ωραίο που βρίσκομαι εδώ με την Yamaha και την Petronas SRT" ανέφερε ο Andrea Dovizioso. " Ήθελα να δοκιμάσω να απολαύσω μια νέα κατάσταση και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι πίσω. Θα είναι ενδιαφέρον το ότι θα βρίσκομαι πάνω σε μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα σε σχέση με αυτήν που οδηγούσα πριν και ανυπομονώ για την εμπειρία. Επισκέφτηκα την ομάδα στην Aragon και ένιωσα σαν να ήταν πάλι το 2012 και το να βρίσκομαι πάνω στην Yamaha ήταν τόσο καλό. Ήταν πολύ βολικό που κάθησα για πρώτη φορά στην μοτοσυκλέτα και κάναμε κάποιες ρυθμίσεις, οπότε είμαστε ήδη ένα βήμα μπροστά για τις ΕΔ1 του Misano. Θα πρέπει να βγω στην πίστα για να καταλάβω τις λεπτομέρειες και θα ήταν καλύτερα να υπήρχε κάποιο τεστ πριν πάμε στον αγώνα, αλλά ξεκινάω χωρίς πίεση και είναι καλό που ξεκινάμε με το Misano για τους τελευταίους πέντε αγώνες της σεζόν".

"Το να αγωνιστώ με την Yamaha ήταν πάντα το όνειρό μου και για αυτό, όταν ήρθε η ευκαιρία δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, αν και ξέρω ότι θα είναι μια σκληρή πρόκληση για εμένα. Έχω πολλά πράγματα να μάθω, νέα μοτοσυκλέτα, νέα ομάδα, νέο σύστημα. Μια μεγάλη πρόκληση που ξεκινάει με το Misano, τον εντός έδρας αγώνα μου. Αυτό το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό. Ανυπομονώ να ανέβω στην Μ1".

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ένας σταρ των MotoGP και ένα ταλέντο σαν τον Andrea έρχεται στην ομάδα της Yamaha", δήλωσε ο Lin Jarvis. "Tον υποδεχόμαστε θερμά στο γκρουπ της Yamaha στα MotoGP, σαν ένα σημαντικό μέλος του προγράμματός μας. Φέτος βρεθήκαμε προ απροόπτων καταστάσεων που οδήγησαν σε εντελώς απρόβλεπτα θέματα με τους αναβάτες και στις δύο ομάδες της Yamaha. Αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά καταφέραμε να μετατρέψουμε αυτά τα προβλήματα σε ευκαιρίες. Ο Andrea είχε μια μικρή αποχή από τα MotoGP, αλλά ένας αναβάτης του δικού του βεληνεκούς θα ξαναβρει την ταχύτητά του σύτνομα. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του ως μέλος της δορυφορικής ομάδας της Yamaha και θα του δώσουμε όλη μας την στήριξη".

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

O Morbidelli μετακινείται στην Yamaha Factory Racing

« Προηγούμενο άρθρο

Η νέα φούξια μοτοσυκλέτα του Luca Marini

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα