• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: MotoGP ΚΑΤ
Pole position και νέο ρεκόρ γύρου για τον Bagnaia - 1-2 για την Ducati
Νέα 18/09/2021 - 16:20

Στις ΚΑΤ1 από την αρχή οι Marc Marquez και Enea Bastianini έδειχναν δυνατοί, καταλαμβάνοντας τις πρώτες δύο θέσεις ήδη από τους πρώτους γύρους. Ο Franco Morbidelli βρέθηκε για λίγο στην κορυφή, πριν ο Bastianini κάνει ένα τρομερό γύρο (1:31.876) και πάρει πάλι την κορυφή, με τον Marc Marquez να περνάει τελικά δεύτερος. Ο Valentino Rossi είχε πτώση 9.30 λεπτά πριν το τέλος, στην 15η στροφή και επανήλθε αργότερα αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 23η θέση. Στα τελευταία στάδια και ενώ κυνηγούσαν τις δύο πρώτες θέσεις, οι Brad Binder και Takaaki Nakagami είχαν πτώση, ο δεύτερος μάλιστα βρισκόταν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο που θα του απέδιδε την πρώτη θέση.

Στις ΚΑΤ2, οι αναβάτες ξεκίνησαν δυναμικά, με τους Joan Mir, Francesco Bagnaia, Fabio Quartararo, Aleix Espargaro, Marc Marquez και Jorge Martin να κατακτούν την πρώτη θέση διαδοχικά, κάθε φορά που καταγραφόταν γύρος. 

Στο έκτο λεπτό, μπροστά πέρασε ο Fabio Quartararo, κάνοντας χρόνο 1:31.367 και φαινόταν ότι ο Γάλλος θα έπαιρνε την 20η του pole position στην μεγάλη κατηγορία. Ο Enea Bastianini ήταν πολύ γρήγορος, έφτασε στην έκτη θέση όμως ο γύρος του ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας και βρέθηκε πάλι στην δωδέκατη θέση.

Στα τελευταία λεπτά, ο Francesco Bagnaia είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό και ο Μarc Marquez προσπάθησε να τον ακολουθήσει χρησιμοποιώντας τον ως σημείο αναφοράς, αλλά είχε πτώση 4 λεπτά πριν το τέλος στην ένατη στροφή. Την ίδια τύχη είχε μισό λεπτό αργότερα στην 15η στροφή ο Aleix Espargaro, πάλι ακολουθώντας τον Bagnaia.

Τελικά ο Bagnaia κατάφερε στον 7ο γύρο του (από τους 9 που πραγματοποίησε) να κάνει νέο ρεκόρ γύρου, με χρόνο 1:31.065 και να κλειδώσει την δεύτερη συνεχόμενή του pole position. O Fabio Quartararo προσπάθησε να απαντήσει, αλλά είχε πτώση 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα να βγουν οι κίτρινες σημαίες, κάτι που κατέστρεψε τον τελευταίο γύρο του Joan Mir που βρισκόταν λίγο πίσω του.

Ο Jack Miller κατάφερε στον προτελευταίο του γύρο να περάσει τον Quartararo, που έμεινε τρίτος, με χρόνο 1:31.314. Στην δεύτερη σειρά θα ξεκινήσουν αύριο οι Jorge Martin, Johann Zarco και Pol Espargaro.

Πίσω τους θα είναι ο Marc Marquez, που παρά την πτώση του κράτησε την 7η θέση, ο Aleix Espargaro και ο Alex Rins, που είχε εκπληκτικό ρυθμό στις ΕΔ4. Τέλος, η τέταρτη σειρά του grid αποτελείται απο τους Maverick Viñales, Joan Mir και Enea Bastianini.

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Misano: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα