• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: Moto3 KAT
Πρώτη pole position για τον Pedro Acosta!
Νέα 13/11/2021 - 14:40

Μπορεί να είναι ο δεύτερος νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής (όντας μια μέρα γηραιότερος από τον Loris Capirossi όταν κλείδωσε το πρωτάθλημα), και να πήρε ήδη έξι νίκες στην πρώτη του σεζόν, όμως ο Pedro Acosta δεν είχε καταφέρει ακόμα να πάρει την πρώτη του pole position, κάτι που έκανε στις τελευταίες του ΚΑΤ στην Moto3!

Στις ΚΑΤ1, οι Lorenzo Fellon και Sergio Garcia ξεκίνησαν δυναμικά, αλλάζοντας θέσεις στην κορυφή, πριν ο Niccolo Antonelli και ο Adrian Fernandez τους προσπεράσουν στο πρώτο πεντάλεπτο. Σύντομα, στο 6ο λεπτό, ο Xavier Artigas ανέβηκε στην πρώτη θέση και κατάφερε να κρατηθεί εκεί μέχρι τις τελευταίες επιθέσεις των αναβατών. Τότε, ο Sergio Garcia ανέβηκε και πάλι στην κορυφή (μια προσπάθεια που χειροκροτήθηκε από την ομάδα του), πριν ο Niccolo Antonelli, στον τελευταίο του γύρο, πάρει την πρώτη θέση και την πρόκριση στις ΚΑΤ2. Μαζί του πέρασαν οι Sergio Garcia, Xavier Artigas και Lorenzo Fellon. Καταστροφικές ήταν οι ΚΑΤ1 για τον Ayumu Sasaki που έπεσε δύο φορές και τελικά τερμάτισε στην τελευταία θέση.

Στις ΚΑΤ2, ο Izan Guevara έδειξε από την αρχή ότι είναι γρήγορος και αποφασισμένος, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 1:39.223 και τους υπόλοιπους αναβάτες να μην καταφέρνουν να τον απειλήσουν μέχρι σχεδόν το τέλος του session. Έπρεπε να φτάσουν οι τελικές επιθέσεις των αναβατών με τους κόκκινους δείκτες (που υποδεικνύουν καλύτερο χρόνο από τον πρώτο σε κάθε τομέα) να ανάβουν για μια πληθώρα αναβατών στον τελευταίο γύρο, ενώ είχε δημιουργηθεί και το γνωστό "τρενάκι" της Moto3.

Με την καρό σημαία να έχει βγει, οι αναβάτες έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια για να κατακτήσουν την τελευταία pole position της σεζόν. Νικητής της διαδικασίας βγήκε ο Pedro Acosta, με χρόνο 1:38.668, κατακτόντας την πρώτη του pole position στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μάλιστα με διαφορά τρία δέκατα από τον δεύτερο, Tatsuki Suzuki (1:38.978). Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε ο Izan Guevara που βελτίωσε τον χρόνο του σε 1:39.053.

Στην δεύτερη σειρά θα ξεκινήσουν αύριο οι Andrea Migno, Filip Salac και Lorenzo Fellon. Ο δεύτερος στο πρωτάθλημα, Dennis Foggia, θα ηγηθεί της τρίτης σειράς της εκκίνησης, ενώ δίπλα του θα στηθούν οι Romano Fenati και Niccolo Antonelli. Τέλος, οι Sergio Garcia, Carlos Tatay και Jeremy Alcoba θα συμπληρώσουν την τέταρτη σειρά της εκκίνησης. 

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα