• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Αισθάνομαι υπέροχα
Αλλά σήμερα η pole άξιζε στον Jorge
Νέα 13/11/2021 - 21:27

Ο Francesco Bagnaia έχασε για λίγο την έκτη συνεχόμενη pole position στα MotoGP αφού ο Jorge Martin πέρασε τον Ιταλό στην τελευταία του προσπάθεια στις ΚΑΤ2.

Με μόλις τρία λεπτά να απομένουν, ο Bagnaia φαινόταν έτοιμος για την όγδοη pole της χρονιάς μετά από δύο συνεχόμενους ταχύτερους γύρους. 
Ωστόσο, μια πτώση στη δεύτερη στροφή, μαζί με τον απίστευτο πρώτο τομέα του Martin όπου κέρδισε δύο δέκατα, ήταν αρκετά για να σταματήσουν το επικό σερί pole του Ιταλού αναβάτη - ένα σερί που ήταν επίσης ρεκόρ της Ducati για έναν αναβάτη.
Ο Bagnaia, που βρίσκεται αυτή την στιγμή σε απίστευτη φόρμα, αστειεύτηκε ότι ανεξάρτητα από το πόσο καλά οδηγεί, η πτώση στην δεύτερη στροφή της Valencia είναι ένα σταθερό μοτίβο.

"Το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι συνεχίζω να πέφτω στην δεύτερη στροφή (γελώντας). Ξέρω γιατί, αλλά πάντα πέφτω εκεί", πρόσθεσε ο Bagnaia στη συνέντευξη Τύπου μετά τις ΚΑΤ.

"Αισθάνομαι υπέροχα, αλλά σήμερα η pole position άξιζε περισσότερο τον Jorge. Έκανε έναν απίστευτο πρώτο τομέα. Είμαι χαρούμενος γιατί οι ΕΔ4 ήταν υπέροχες για εμάς, επίσης με χρησιμοποιημένα ελαστικά. Νομίζω ότι έχουμε μεγάλη πιθανότητα να κάνουμε έναν υπέροχο αγώνα αύριο."

Όπως τονίστηκε από τον Bagnaia, η απόδοση των χρησιμοποιημένων ελαστικών του Ιταλού αναβάτη είναι ίσως η μεγαλύτερη δύναμή του στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Bagnaia δεν ήταν απαραιτήτως ταχύτερος από τον Miller, τον Martin ή τις Suzuki των Alex Rins και Joan Mir σε οποιονδήποτε γύρο κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ωστόσο, ο σταθερός ρυθμός με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά φαινόταν πιο δυνατός από των περισσότερων και επομένως θα μπορούσε να του φέρει μια τέταρτη νίκη αύριο.

Ο Bagnaia χρησιμοποίησε τα μαλακά, μεσαία και σκληρά ελαστικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο Miller και ο Martin εστίασαν περισσότερο στα μεσαία και σκληρά.

Μιλώντας για την κατάσταση των ελαστικών στον τελευταίο αγώνα του 2021, ο Bagnaia είπε ότι η δύναμη της Ducati σε αριθμούς (έχει τις περισσότερες μοτοσυκλέτες στο grid με έξι), είναι το κλειδί για να τους δώσει περισσότερα δεδομένα για ανάλυση.

"Αυτή είναι η τύχη του να έχουμε περισσότερες μοτοσυκλέτες στο grid. Όλοι μπορούν να δοκιμάσουν να κάνουν περισσότερους γύρους με διαφορετικά ελαστικά", δήλωσε ο Bagnaia.

"Ο Jack έκανε πολλούς γύρους με το σκληρό και εγώ δοκίμασα το μαλακό. Αλλά νομίζω ότι η επιλογή θα είναι η ίδια για όλο το grid - μεσαίο νομίζω ότι θα είναι το ελαστικό. Το μαλακό δεν ήταν τόσο κακό και το σκέφτομαι, αλλά με το μεσαίο ήμουν πολύ ανταγωνιστικός".

"Έχει περάσει περισσότερο από μία εβδομάδα που εργαζόμαστε σε αυτόν τον τομέα με χρησιμοποιημένα ελαστικά, κάτι που μου έδωσε πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση."

Καθ' όλη τη διάρκεια των σημερινών ΕΔ και των ΚΑΤ, ο Bagnaia εθεάθη να δίνει στον μέντορά του, Valentino Rossi, σημείο αναφοράς, κάτι που βοήθησε τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή κατευθείαν στις ΚΑΤ2, πριν καταφέρει να κλειδώσει την δέκατη θέση στο grid. 

Όμως, ο Bagnaia υπαινίχθηκε ότι αυτό δεν είχε προγραμματιστεί πριν ξεκινήσει η δράση, παρόλο που ήταν το "ελάχιστο που μπορούσα να κάνω".

Ο Bagnaia πρόσθεσε: "Όχι, όχι (δεν ήταν προγραμματισμένο). Όμως, τον είδα να μπαίνει στην πίστα πριν από εμένα, οπότε ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω γι 'αυτόν. Έδωσε τόσα πολλά με τα χρόνια σε εμάς, οπότε είναι το το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω".

Επόμενο άρθρο »

Valencia: O Pol Espargaro δεν θα τρέξει στον αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi γίνεται... τοιχογραφία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα