• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Έκτη Ειδική
Νίκη του Sanders, ο Sunderland παραμένει πρώτος στην γενική
Νέα 07/01/2022 - 21:02

Ο Αυστραλός αναβάτης Sanders ανακηρύχθηκε νικητής της 6ης ειδικής καθώς ο κύκλος των 421 χιλιομέτρων της ημέρας γύρω από το Ριάντ κόπηκε απότομα μετά από 101 χιλιόμετρα.

Αυτό οφειλόταν σε ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με την υποβάθμιση του εδάφους, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους αγωνιζόμενους των κατηγοριών αυτοκινήτων και φορτηγών την Πέμπτη και επιδεινώθηκε περαιτέρω από τη δυνατή βροχή.

Ο Sanders οδήγησε σε κάθε σημείο για να τερματίσει 2 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα μπροστά από τον  Sunderland, ο οποίος με τη σειρά του τερμάτισε μόλις 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του στη γενική κατάταξη, τον Matthias Walkner της KTM.

Αυτό σημαίνει ότι ο Sunderland προηγείται 2 λεπτά και  39 δευτερόλεπτα έναντι του Walkner καθώς φτάνουμε την μέρα της ανάπαυσης, με τον Sanders να ανεβαίνει στην τρίτη θέση, μόλις 5 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του.

Όντας τρίτος μέχρι χθες, ο Adrian van Beveren έχασε μια θέση στη γενική κατάταξη αφού τερμάτισε όγδοος , 4 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα κάτω από τον Sanders.

Ο Pablo Quintanilla της Honda συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, ξεπερνώντας τον αναβάτη της Sherco, Lorenzo Santolino με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στην ειδική.

Ο Πρωταθλητής της KTM, Kevin Benavides, πηγαίνει στην ημέρα ανάπαυσης όγδοος, πίσω από τον ιδιώτη Stefan Svitko, ενώ ο Joan Barreda είναι ένατος, έχοντας επιλέξει να συνεχίσει στο Rally παρά τον τραυματισμό του ώμου του σε ένα ατύχημα την Πέμπτη.

Υπήρχε δράμα για τον Ross Branch της Yamaha, ο οποίος ξεκίνησε την ειδική έβδομος συνολικά, αλλά έπρεπε να μεταφερθεί οδικώς στο καταφύγιο για ιατρική περίθαλψη μετά από ένα πρόωρο ατύχημα.

Ομοίως, υπέστη ένα περιστατικό νωρίς ο Danilo Petrucci (KTM), αλλά ο πρώην αναβάτης MotoGP κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει 40ος, 12 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα μακριά από τον ρυθμό.

Ο ομόσταυλός του στην KTM, Toby Price, ο οποίος έχασε τη νίκη στην ειδική της Πέμπτης λόγω ποινής υπέρβασης ταχύτητας, ήταν ένατος την Παρασκευή και κατευθύνεται στην ημέρα ανάπαυσης 12ος συνολικά, ενώ ο πρωταθλητής του 2020 Ricky Brabec (Honda) βρίσκεται 15ος.

Πολύ δυνατός ήταν σήμερα ο Βασίλης Μπούδρος, που τερμάτισε την ειδική στην 60η θέση, ανεβαίνοντας στην 83η θέση της γενικής κατάταξης.

Επόμενο άρθρο »

Γιατί δεν πρέπει να παραβλέπουμε τον Di Giannantonio

« Προηγούμενο άρθρο

Sofuoglu: προσφορές μόνο από εργοστασιακή ομάδα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα