• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Δέκατη Ειδική
Ο Van Beveren ξαναπερνάει στην πρώτη θέση μετά την νίκη του Price
Νέα 12/01/2022 - 21:29

Ο Van Beveren ξεκίνησε την ημέρα τρίτος στη γενική, υστερώντας από τον ηγέτη Matthias Walkner λίγο λιγότερο από τέσσερα λεπτά πριν από την ειδική των 375 χιλιομέτρων της ημέρας μεταξύ Wadi Ad Dawasir και Bisha. Αλλά με τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο, ο Γάλλος κατάφερε για δεύτερη φορά να ανέβει στην κορυφή και να έχει προβάδισμα τέσσερα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα στις δύο τελευταίες ημέρες. Την δέκατη ειδική κέρδισε ο Price, ο οποίος άρπαξε το πλεονέκτημα στα 258km για να πάρει την πρώτη του νίκη στο Rally - αφού έχασε τη νίκη του στην πέμπτη ειδική λόγω ποινής υπερβολικής ταχύτητας. Ο πλησιέστερος αντίπαλος του Αυστραλού ήταν ο Luciano Benavides, ο οποίος βρισκόταν 2 λεπτά και 09 δευτερόλεπτα πίσω του. Ο Joan Barreda της Honda είχε κυριαρχήσει σε μεγάλο μέρος της ειδικής, αλλά έχασε χρόνο στα μισά του δρόμου, αν και ανέκαμψε για να τερματίσει τρίτος και λίγο περισσότερο από τρία λεπτά μακριά από τον Price. Συγκριτικά, ο ομόσταυλος του Ισπανού, Pablo Quintanilla κατάφερε να κάνει τον 10ο καλύτερο χρόνο της ημέρας, αλλά έχει ανέβει στη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη πίσω από τον van Beveren. Πίσω από το ζευγάρι βρίσκεται ο αναβάτης της GasGas, Sam Sunderland, ο οποίος ήταν μόλις 19ος ταχύτερος στη ειδική, αλλά παραμένει 5 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Ο Barreda είναι τώρα τέταρτος στην γενική κατάταξη, 6 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή, ενώ ο χθεσινός ηγέτης, Walkner, έχει πέσει στην πέμπτη θέση  8 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα πίσω από τον van Beveren. Ο Price έχει πάει από την ένατη θέση στην έκτη, κερδίζοντας επίσης από την αποχώρηση του Kevin Benavides, αλλά αντιμετωπίζει ένα τρομακτικό έλλειμμα 27 λεπτών με μόλις δύο στάδια να απομένουν για την ολοκλήρωση. Ο Ricky Brabec της Honda μπήκε τώρα στην πρώτη δεκάδα στην ένατη θέση, πίσω από τους συμπατριώτες τους Αμερικανούς Andrew Short (Yamaha) και Mason Klein (KTM), αλλά μπροστά από τον ομόσταυλό του, Jose Ignacio Cornejo. Ο αναβάτης της Sherco, Lorenzo Santolino, ήταν πέμπτος στη ειδική, αλλά μια ποινή 15 λεπτών για αλλαγή κινητήρα που επιβλήθηκε μετά την Τρίτη τον άφησε στην 11η θέση της γενικής, μπροστά από τον Stefan Svitko, στον οποίο επιβλήθηκε παρόμοια τιμωρία.

Ο Danilo Petrucci τερμάτισε την ειδική στην 11η θέση, με τον Βασίλη Μπούδρο να πετυχαίνει τον καλύτερό του τερματισμό στην 53η θέση και να ανεβαίνει στην 72η θέση της γενικής κατάταξης. 

 

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το ζευγάρι της Honda Quintanilla και Barreda έλαβαν ποινή για υπερβολική ταχύτητα μετά το τέλος της ειδικής με τον πρώτο να χάνει δύο λεπτά και τον δεύτερο να χάνει τέσσερα. Το αποτέλεσμα στη γενική κατάταξη είναι ότι ο Quintanilla πέφτει στην τρίτη θέση πίσω από τον Sunderland, ενώ ο Barreda πέφτει στην πέμπτη και παραδίδει μια θέση στον Walkner. 

Επόμενο άρθρο »

Forcada: Προτιμώ ανθρώπους όπως ο Stoner και ο Viñales

« Προηγούμενο άρθρο

Martin: Στόχος μου να είμαι στην εργοστασιακή ομάδα το 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα