• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η λίστα των συμμετοχών του WorldSSP300 2022
Ο Γιάννης Περιστεράς με το #81 είναι εκεί
Νέα 26/01/2022 - 15:58

30 οδηγοί από 11 χώρες θα βρίσκονται στο σχηματισμό εκκίνησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος “2022 FIM Supersport 300 World Championship” στις μόνιμες θέσεις συμμετοχής, ενώ θα επιτρέπονται και 2 έκτακτες συμμετοχές σε κάθε ένα από τους 16 Αγώνες του θεσμού, που θα διεξαχθούν σε 8 αναμετρήσεις, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει οι διοργανωτές θεωρούν ότι θα είναι ένα απρόβλεπτο Πρωτάθλημα.

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

 

Με τους Jeffrey Buis και Adrian Huertas να ανεβαίνουν στα WorldSSP, η MTM Kawasaki έφερε τους Ολλανδούς Victor Steemanκαι Ruben Bijman δίπλα στον Yuta Okaya, που παραμένει στην ομάδα. 

Η Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki θα αγωνίζεται το 2022 με τους  Dirk Geiger και Troy Alberto, που θα είναι ο πρώτος οδηγός που έρχεται από τις Φιλιππίνες. 

Μία αλλαγή κάνει και η Βραζιλιάνικη ομάδα AD78 Team Brasil by MS Racing με τον Ton Kawakami να μένει και να έρχεται και ο Humberto Maier, με τους δύο να οδηγούν Yamaha YZF-R3. 

 

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ROOKIES

Η Leader Team Flembbo θα έχει δύο Γάλλους οδηγούς, τους Samuel Di Sora και τον Sylvain Markarian. Η SMW Racing με τον rookie Davide Conte δίπλα στον έμπειρο Iñigo Iglesias, που ελπίζει να πάρει κι άλλα βάθρα το 2022. 

Και οι δύο, ο Bruno Ieraci και ο Hugo De Cancellis επιστρέφουν στο Πρωτάθλημα με την Prodina Racing WorldSSP300. Όπως και το 2021, θα υπάρχει μόνο μια KTM με τον Lehmann Lennox με την ομάδα Freudenberg KTM – Paligo Racing.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ YAMAHA R3 EUROPEAN CUP ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ WorldSSP300

Το 2022, τρεις οδηγοί που αγωνίστηκαν στο πρώτο Yamaha R3 bLU cRU European Cup παίρνουν θέσεις στη σχάρα του WorldSSP300. Ο Iker Garcia που ήταν ο νικητής του θεσμού θα αγωνιστεί με την Yamaha MS Racing δίπλα στον Πρωταθλητή του 2017 Marc Garcia. Ο Fenton Seabright θα είναι με την ομάδα Viñales Racing Team, που θα έχει μαζί του τον έμπειρο Marco Gaggi. 

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στο WorldSSP300 με τον Ioannis Peristeras που στην ομάδα ProGP Racing θα έχει δίπλα του τον έμπειρο Gabriele Mastroluca, με τον Peristeras να έχει πάρει την 8η θέση το 2021 με την Yamaha R3 και να ολοκληρώνει τη χρονιά με ένα εντυπωσιακό βάθρο στην Καταλονία. 

 

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ KAWASAKI ΓΙΑ ΤΟ 2022…

Η Kawasaki τα έχει κερδίσει όλα, εκτός από τον Τίτλο Κατασκευαστών το 2017 και έτσι οι 17 από τις 30 μοτοσυκλέτες είναι Kawasaki Ninja 400. Και ο Alessandro Zanca και ο Kevin Sabatucci επιστρέφουν στο Πρωτάθλημα με την Kawasaki GP Project. Η Accolade Smrz Racing θα αγωνιστεί με τους Ισπανούς Yeray Saiz & Jose Luis Perez. Η Team#109 Kawasaki θα έχει δύο μοτοσυκλέτες το 2022 με τους Daniel Mogeda & Harry Khouri.

 

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ YAMAHA 

Οι Yamaha θα είναι 12 φέτος, παρά το ότι το εργοστάσιο δεν θα καταφέρει να έχει έτοιμο το κιτ της νέας R3 του 2022 για φέτος. Η Team BrCorse θα έχει τους Indy Offer & Mirko Gennai.Ο Alvaro Diaz θα είναι με την Arco Motor University Team και ο Matteo Vannucci με την AG Motorsport Italia Yamaha. ΟVannucci είχε κάνει μια συμμετοχή πέρυσι στο Yamaha R3 European Cup in 2021, στο Misano.

Η Yamaha έχει ενημερώσει τις ομάδες ότι και φέτος θα πρέπει να πάρουν το καλύτερο από τη μοτοσυκλέτα του 2021, που ναι μεν υστερεί σε τελική ταχύτητα από την Kawasaki, αλλά είναι καλύτερη στις στροφές.

Εμείς ελπίζουμε ο Γιάννης Περιστεράς με το νέο του νούμερο #81 (μιας και αγωνιζόταν ήδη ένας Ισπανός με το #41), να καταφέρει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις R3 και να βάλει τις βάσεις για ένα πολύ καλό 2023, που θα έχει στη διάθεσή του και το νέο μοντέλο.

 

Δείτε τη λίστα συμμετοχών του WorldSSP300

 

Επόμενο άρθρο »

Η παρουσίαση της KTM

« Προηγούμενο άρθρο

O Sam Sunderland επισκέπτεται το Mattinghofen

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα