• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η παρουσίαση της KTM
Για το 2022
Νέα 27/01/2022 - 16:14

Η έκτη σεζόν στα MotoGP για την KTM θα δει τη Red Bull KTM Factory Racing και την Tech3 KTM Factory Racing να αγωνίζονται με την RC16 σε 21 αγώνες. Ο Brad Binder, ο Miguel Oliveira, ο Raul Fernandez και ο Remy Gardner θα προσπαθήσουν να βρουν νέα ορόσημα μέσα από την εκστρατεία του 2022, καθώς η εταιρεία κυνηγά την τρίτη συνεχόμενη χρονιά με νίκες στην μεγάλη κατηγορία.
Όλες οι διαδρομές οδηγούν στο Losail International Circuit στις 6 Μαρτίου για την δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά που το Grand Prix του Qatar θα ανοίξει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Το 2022 θα είναι μόνο η έκτη σεζόν που η KTM βρίσκεται στο grid των MotoGP. Κατά τη διάρκεια αυτής της έντονης περιόδου εκμάθησης, το εργοστάσιο προσπαθούσε συχνά να μειώσει το χάσμα από την κορυφή. Έκτοτε έχουν ανέβει στο προσκήνιο με πέντε νίκες στα Grand Prix και 12 εμφανίσεις στο βάθρο σε μόλις μισή δεκαετία.
 
Η Red Bull KTM Factory Racing καλωσορίζει τον Francesco Guidotti στο ρόλο του Team Manager με τον Ιταλό να επιβλέπει τη δεύτερη συνεχόμενη σεζόν των πρώην ομόσταυλων της Moto3 και της Moto2, Binder και Oliveira, μαζί στο ρόστερ των αναβατών. Ο Guidotti θα φέρει την προηγούμενη εμπειρία και τις γνώσεις του στην κατηγορία σε ένα εκλεπτυσμένο set-up που θα επικεντρώνεται σε καθαρά αποτελέσματα, με την ομάδα δοκιμών KTM – με επικεφαλής τους Dani Pedrosa και Mika Kallio – να πρωτοστατεί στην ανάπτυξη της KTM RC16 μακριά από τα Grand Prix.
 
Η KTM αντιμετωπίζει το 2022 με τέσσερις εργοστασιακές αναβάτες και εργοστασιακές μοτοσυκλέτες χάρη στον τέταρτο χρόνο συνεργασίας με την Tech3 KTM Factory Racing Team. Η έμπειρη ομάδα του Hervé Poncharal θα βοηθήσει δύο rookies: τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Moto2 Remy Gardner και τον δευτεραθλητή του 2021 Raul Fernandez. 

"Έμαθα τόσα πολλά τις τελευταίες δύο σεζόν, είναι δύσκολο να επιλέξω μόνο μερικά πράγματα συγκεκριμένα", δήλωσε ο Brad Binder. "Νομίζω ότι κάθε χρονιά έρχεται με τις δικές της προκλήσεις: στην πρώτη μου χρονιά έπρεπε να διαχειριστώ λίγο τις προσδοκίες μου. Συχνά ήθελα πολλά, πολύ σύντομα και έκανα πολλά λάθη. Πέρυσι έπρεπε να δεχτώ πού ήμασταν σε κάποια σημεία, κάτι που ήταν δύσκολο αλλά έμαθα πολλά πέρυσι: έμαθα πολλά περισσότερα για την κατηγορία, πώς να διατηρώ καλύτερα τα ελαστικά μου, πώς να διαχειρίζομαι αγώνες και πραγματικά το απόλαυσα πολύ. Λοιπόν, μπαίνω στην τρίτη μου σεζόν καταλαβαίνοντας τι πρέπει να κάνω για να πάω πιο γρήγορα και ανυπομονώ να ξεκινήσω τη χρονιά. Είμαι πιο έτοιμος από ποτέ".


 
"Πέρυσι κάναμε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός σε τέσσερις αγώνες όπου πέτυχα τρία βάθρα και μία νίκη, οπότε ήταν πολύ ωραίο", ανέφερε ο Miguel Oliveira. "Στη συνέχεια, με τον τραυματισμό στο δεύτερο μισό της σεζόν, οι αγώνες έγιναν πολύ δύσκολοι: ήταν σίγουρα μια καμπύλη εκμάθησης για μένα. Μου έλειπε η συνέπεια και φυσικά αυτή τη σεζόν θα ήθελα να το βελτιώσω. Ποτέ δεν είναι εύκολο να φτάσεις στο όριο και να σκέφτεσαι ακόμα να τελειώσεις τον αγώνα. Θα έλεγα ότι αν είμαι σε θέση να κερδίσω βαθμούς σε κάθε αγώνα, τότε στο τέλος του πρωταθλήματος το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό, οπότε απλά κοιτάμε να αξιοποιήσουμε τις μέγιστες δυνατότητες του εαυτού μου, της μοτοσυκλέτας, ολόκληρου της ομάδας και να το μεταφράσουμε σε αποτελέσματα".


 
"Είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω την πρώτη μου σεζόν στα MotoGP και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα", ήταν τα λόγια του Raul Fernandez. "Θυμάμαι μόλις πριν από τρία χρόνια αγωνιζόμουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3, και τώρα είμαι εδώ στην κατηγορία MotoGP. Είναι απόλυτη απόλαυση. Φέτος τον χειμώνα, προετοιμάστηκα διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια για να αποκτήσω μυϊκή μάζα και να δυναμώσω. Η μοτοσυκλέτα MotoGP είναι πολύ πιο ισχυρή. Το φρενάρισμα είναι διαφορετικό... Όλα απαιτούν περισσότερη φυσική κατάσταση, οπότε έκανα motocross και προπονήθηκα  με μοτοσυκλέτα δρόμου. Έκανα επίσης ποδήλατο και τρέξιμο και νιώθω έτοιμος. Ο κύριος στόχος μου αυτή τη σεζόν θα είναι να προοδεύσω και να προοδεύσω αγώνα με αγώνα και να απολαύσω τον εαυτό μου σε κάθε έναν από αυτούς".


 
"Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινώ την πρώτη μου σεζόν στην κατηγορία MotoGP", είπε ο Remy Gardner. "Αυτό είναι το όνειρο κάθε αγωνιζόμενου με μοτοσυκλέτα και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Είχαμε ήδη μερικές δοκιμές το 2021 που ήταν ενθαρρυντικές, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα βελτιώσω τον εαυτό μου, θα συνεχίσω να ανακαλύπτω τη μοτοσυκλέτα και θα μπορώ να μάθω για αυτήν την καταπληκτική κατηγορία με τόσους πολλούς ταλαντούχους αναβάτες. Ανυπομονώ επίσης να δουλέψω ξανά με την Tech3, τα καλά με την ομάδα και τη συνέχιση της σχέσης με την KTM. Αυτή θα είναι μια μακρά, αλλά ενδιαφέρουσα χρονιά. Ξέρω ότι δεν θα είναι πάντα εύκολο, αλλά πάντα θα πιέζω, θα προσπαθώ και θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα που μπορούμε χωρίς να τρελαίνομαι πολύ. Σίγουρα θα πάρω αυτή τη σεζόν βήμα-βήμα, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω ξανά την οδήγηση".


 
"Είναι πάντα σημαντικό να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά", ανέφερε ο Guidotti. "Για να πάμε καλύτερα χρειαζόμαστε πιο σταθερά αποτελέσματα, περισσότερες εμφανίσεις στην πρώτη πεντάδα και στο βάθρο. Πρέπει να αναπτύξουμε τη μοτοσυκλέτα για να κάνουμε τους αναβάτες χαρούμενους, να τους δώσουμε τη σωστή αίσθηση και αυτοπεποίθηση για να επιτύχουν αυτά τα αποτελέσματα. Φυσικά, η θέση τους είναι σημαντική γιατί πρέπει να δείξουν τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας και του έργου. Έχουν 2-3 χρόνια εμπειρία σε αυτή την κατηγορία τώρα, οπότε ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιήσουν αυτή την εμπειρία. Έχουν ήδη κερδίσει κάποιους αγώνες, επομένως η ικανότητα και οι δυνατότητες υπάρχουν, οπότε πρέπει να το βλέπουμε πιο τακτικά. Τα τελευταία πέντε χρόνια τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα. ξεκινώντας από το μηδέν όπως έκανε η KTM και αυτό που πέτυχαν είναι απίστευτο και θέλουμε να το συνεχίσουμε".
 
"Η νέα σεζόν είναι πάντα μια έντονη στιγμή, συναρπαστική και συναισθηματική", δήλωσε ο Herve Poncharal. "Το 2022 είναι πολύ ξεχωριστό για εμάς γιατί έχουμε τη χαρά να καλωσορίσουμε τον Remy Gardner και τον Raul Fernandez, οι οποίοι τερμάτισαν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2  του 2021. Έχει γίνει πολλή δουλειά αυτόν τον χειμώνα για την προετοιμασία για τη σεζόν του 2022. Η Factory Team Tech3 KTM είχε επίσης μερικές δικές της αλλαγές. Τώρα είμαστε ανυπόμονοι και έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Με δύο rookies, δεν περιμένουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά ο κύριος στόχος μας θα είναι να κερδίσουμε τον τίτλο του Rookie της χρονιάς στην κατηγορία MotoGP. Ελπίζουμε να έχουμε μερικούς καλούς τερματισμούς, στην πρώτη δεκάδα και γιατί όχι, στην πρώτη πεντάδα; Με αναβάτες όπως ο Remy και ο Raul, πρέπει να ονειρευόμαστε ψηλά. Τα τελευταία χρόνια, οι rookies έχουν φτάσει στα βάθρα, οπότε μπορούμε να είμαστε εμείς φέτος".

Επόμενο άρθρο »

Oliveira: Θέμα χρόνου για τους Gardner και Fernandez

« Προηγούμενο άρθρο

Η λίστα των συμμετοχών του WorldSSP300 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα