• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το 2021 μία χρονιά σημαντικών επιτυχιών για την Ford Ευρώπης
4auto 07/02/2022 - 11:43
  • Το 2021 η Ford αναδείχτηκε για 7η διαδοχική χρονιά ως η μάρκα με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία των επαγγελματικών αυτοκινήτων

 

  • Το σκληροτράχηλο Ford Ranger ήταν τη χρονιά που πέρασε το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία των pick-up αυτοκινήτων

 

  • Το μοντέλο Ford με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη γηραιά ήπειρο ήταν το Transit Custom και το εξηλεκτρισμένο Puma το best-seller επιβατικό της 

 

  • Με σημαιοφόρους την ηλεκτρική Mustang Mach-E, το plug-in υβριδικό Kuga και τους προηγμένους κινητήρες EcoBoost Hybrid, τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα κατέκτησαν το 2021 μερίδιο πωλήσεων στη γκάμα Ford που έφτασε το 54%

 

 

Παρά τις προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετώπισε η αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο την περασμένη χρονιά, η Ford Ευρώπης κατάφερε να σημειώσει το 2021 πολύ σημαντικές εμπορικές επιτυχίες και διακρίσεις επιβεβαιώνοντας έμπρακτα και για μία ακόμα φορά το «ρεύμα» που καταγράφει, αλλά και την ανοδική εν γένει τροχιά της στο σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών.

Ford Mustang Mach-E GT
Ford Mustang Mach-E GT

 

Μία από της σημαντικότερες κατακτήσεις της Ford για το 2021 ήταν η ανάδειξη της για 7η συνεχόμενη χρονιά ως η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων στο σύνολο της Ευρώπης. Ενδεικτική της εμπιστοσύνης των πελατών στα μοντέλα Ford που συνθέτουν την εν λόγω γκάμα ήταν η πανηγυρική κατάκτηση της πρώτης θέσης των πωλήσεων στην κατηγορία σε 9 διαφορετικές αγορές – και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, το Ην. Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Ρουμανία και την Τουρκία.

 

Ανάμεσα στα μοντέλα που διακρίθηκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν και το Ford Ranger, το οποίο μάλιστα ξεχώρισε ως το best-seller μοντέλο πανευρωπαϊκά στην κατηγορία των pick-up οχημάτων αποσπώντας μερίδιο που έφτασε στο εντυπωσιακό 38,1% για το σύνολο του έτους.

Puma_ST-Line
Puma_ST-Line

 

Από τη μεριά του, το ακούραστο και πολυτάλαντο Transit Custom ανακηρύχτηκε για το 2021 ως το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο Ford τόσο στο σύνολο της χρονιάς που πέρασε, όσο και στο τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του έτους. Μάλιστα, στην πάντοτε ανταγωνιστική αγορά του Ην. Βασιλείου, το Transit Custom κατάφερε να αναρριχηθεί στη Νο 1 θέση των πωλήσεων της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτων ανεξαρτήτως κατηγορίας.

 

Με σημείο αναφοράς τη Mustang Mach-E, το Kuga PHEV και το Puma EcoBoost Hybrid

 

Τηρώντας απαρέγκλιτα την πάγια δέσμευσή της για ένα ακόμα πιο εξηλεκτρισμένο μέλλον, η Ford Ευρώπης κατάφερε το 2021 να διαθέσει σε πελάτες στη γηραιά ήπειρο ένα «μίγμα» μοντέλων που έχουν ως σημείο αναφοράς τις περιορισμένες ή και μηδενικές εκπομπές ρύπων. 

Kuga_ST-Line Plug-In_Hybrid
Kuga_ST-Line Plug-In_Hybrid

 

Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα Ford κατάφεραν να αποσπάσουν τη χρονιά που πέρασε μερίδιο που ανήλθε στο 54% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας – περισσότερο από 1 στα 2 νέα οχήματα – χάρη στη σημαντική όσο και καθοριστική συνεισφορά της νέας, αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E, η οποία το 2021 κέρδισε την εμπιστοσύνη 23.424 νέων αγοραστών στη γηραιά ήπειρο, του plug-in υβριδικού Kuga, που ανεδείχθη με διαφορά από το δεύτερο ανταγωνιστικό μοντέλο ως το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις όχημα στην κατηγορία του, αλλά και των εξηλεκτρισμένων μονάδων κίνησης EcoBoost Hybrid που εξοπλίζουν πλέον ιδιαίτερα επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας.

 

Ένα από αυτά είναι και το πολυτάλαντο νέο Puma, το οποίο ανακηρύχτηκε για το 2021 ως το επιβατικό μοντέλο Ford με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, καταγράφοντας συνολικά 132.455 μονάδες.

Transit_Custom
Transit_Custom

 

Επόμενο άρθρο »

Κινητήρας υδρογόνου V8 υψηλών επιδόσεων από την Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Άκρως ανταγωνιστικοί οι 2 Έλληνες στο FIA Rally Star

Χορηγοί