• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Tο MINI John Cooper Works Clubman σε έκδοση Untold Edition
4auto 26/02/2022 - 22:29

Ως μία σύγχρονη εκδοχή της κλασικής φιλοσοφίας shooting brake, το MINI Clubman ξεχωρίζει αισθητά από τον ανταγωνισμό της πολυτελούς compact κατηγορίας. Αυτό είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται στην εξατομικευμένη φιλοσοφία αμαξώματος και την απέριττη κομψότητα που τώρα αναδεικνύονται περαιτέρω στην Untold Edition. Τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του και το μεταλλικό Sage Green φινίρισμα  αμαξώματος – που διατίθεται για πρώτη φορά με το MINI Clubman – προσδίδουν μία χαρισματική εμφάνιση στην ειδική έκδοση, που θα διατίθεται από το Μάρτιο του 2022.

 

Πέραν αυτών, υπάρχουν και τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά διασκεδαστικής οδήγησης, τα οποία στην περίπτωση του MINI John Cooper Works Clubman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,9 – 7,4 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 180 – 168 g/km κατά το πρότυπο WLTP) τονίζουν ξεκάθαρα στην Untold Edition τις σπορ επιδόσεις του κινητήρα. Η σχεδίαση των εμπρός και πίσω ποδιών, εμπνευσμένων από το Αεροδυναμικό Κιτ John Cooper Works, αντικατοπτρίζει τον εξαιρετικά εμπνευσμένο και ευέλικτο χαρακτήρα του μοντέλου με έναν 4-κύλινδρο turbo κινητήρα 2.0L που αποδίδει μέγιστη ισχύ 225 kW/306 hp. Αυτή η εξαιρετική ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport και του συστήματος τετρακίνησης ALL4. Το MINI John Cooper Works Clubman στην Untold Edition επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα, αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα 250 km/h.

 

Ένα ακόμα αποκλειστικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του MINI John Cooper Works Clubman στην έκδοση Untold Edition είναι τα πλαίσια του κάτω τμήματος του αμαξώματος τα οποία για πρώτη φορά έχουν σκούρο πράσινο φινίρισμα. Οι πέντε παράλληλες σπορ ρίγες που διατρέχουν το κέντρο του καπό και την οροφή είναι επίσης πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικές στην ειδική έκδοση. Τα υψηλής ποιότητας πλαϊνά διακοσμητικά αποτελούν προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης και υιοθετούν το σπορ ριγέ μοτίβο, το οποίο συναντάμε για μία ακόμα φορά στο λογότυπο που προβάλλεται από τους εξωτερικούς καθρέπτες και στις επενδύσεις μαρσπιέ. Τα εκφραστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τονίζουν την εξεζητημένη φιλοσοφία αμαξώματος, που επίσης προσφέρει εξαιρετικά ευέλικτη λειτουργικότητα με τέσσερις πόρτες, μία εκτεταμένη γραμμή οροφής και δύο πόρτες που ανοίγουν στο πλάι στο πίσω τμήμα.

 

Μαύρο φινίρισμα διατίθεται προαιρετικά για την οροφή και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, ενώ οι χειρολαβές των θυρών, οι απολήξεις εξαγωγής, τα λογότυπα ΜΙΝΙ και η επιγραφή του μοντέλου σε Piano Black αποτελούν αναπόσπαστο σχεδιαστικό στοιχείο της ειδικής έκδοσης. Οι ζάντες αλουμινίου 18” σε σχεδίαση Untold Spoke με δίχρωμες επιφάνειες στο συνδυασμό Jet Black/Refined Brass δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τις ειδικές εκδόσεις. Θυμίζοντας ραφιναρισμένο μπρούτζο, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, αυτός ο χρωματικός συνδυασμός υιοθετείται στο πλαίσιο της μάσκας και στο εγκάρσιο στοιχείο της, καθώς και στην επιγραφή “Clubman” στη σπαστή πίσω πόρτα.

 

Η ανθρακί απόχρωση της επένδυσης οροφής και τα σπορ καθίσματα MINI Yours Leather Lounge Sage Green προσθέτουν νότες σπορ αποκλειστικότητας στο εσωτερικό του MINI Cooper S Clubman στην έκδοση Untold Edition. Έντονες ραφές και αυλακώσεις σε συνδυασμό με υφασμάτινα ένθετα στις πάνω και εξωτερικές περιοχές των πλατών των καθισμάτων αναδεικνύουν το εσωτερικό στυλ. Εναλλακτικά, διατίθενται επίσης σπορ καθίσματα σε έκδοση MINI Yours Leather Lounge Carbon Black. Στο cockpit, φωτιζόμενες λωρίδες σε Sage Green συνδυάζονται με αποκλειστικά σχεδιασμένες επιφάνειες εσωτερικού που υιοθετούν ένα ριγέ μοτίβο και πράσινο φινίρισμα. Τα πλαίσια των αεραγωγών σε Refined Brass δημιουργούν μία ιδιαίτερα φινετσάτη εμφάνιση. Το έμβλημα της MINI Untold Edition κοσμεί την κάτω ακτίνα του σπορ τιμονιού, από δέρμα Nappa, και τα πατάκια.

 

Πλέον των αποκλειστικών σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, το MINI Clubman στην Untold Edition προσφέρει και εξοπλισμό πολύ υψηλής ποιότητας, που περιλαμβάνει προσαρμοζόμενους προβολείς LED, το MINI Excitement Package και τα MINI Driving Modes καθώς και το πακέτο φωτισμού για το εσωτερικό.

 

Το πακέτο Connected Media – που προσφέρεται στάνταρ – περιλαμβάνει οθόνη αφής 8,8 ιντσών στο κεντρικό όργανο, την ψηφιακή υπηρεσία MINI Online, Remote Services και ενσωμάτωση smartphone για τη χρήση του Apple CarPlay και λοιπών εφαρμογών μέσω του λειτουργικού συστήματος του οχήματος. Η τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος του MINI βελτιστοποιεί τον γρήγορο και διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, τα συστήματα ήχου, επικοινωνίας και πλοήγησης και των εφαρμογών. Live widgets στην οθόνη αφής 8,8” του κεντρικού οργάνου χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση του επιθυμητού στοιχείου του μενού, που μπορεί να επιλέγεται όπως σε ένα smartphone μέσω μιας κίνησης του δακτύλου (swipe). Το προαιρετικό πακέτο Connected Navigation Plus εξασφαλίζει ευφυή συνδεσιμότητα κορυφαίου επιπέδου, με οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, σύστημα πλοήγησης, MINI Head-Up Display και σύστημα τηλεφώνου με ασύρματη φόρτιση, καθώς και πολυάριθμες ψηφιακές υπηρεσίες όπως η ψηφιακή βοηθός Amazon Alexa, Remote Services και πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο (Real Time Traffic Information).

Επόμενο άρθρο »

Επιτυχημένη επιστροφή για το Κύπελλο Ελλάδας Karting

« Προηγούμενο άρθρο

Η Mazda προωθεί τη χρήση βιοκαυσίμων στο Endurance Race Series

Χορηγοί