• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
KTM: Δουλειά μας να πείσουμε τον Fernandez
Να μείνει μαζί μας
Νέα 26/02/2022 - 19:40

Ο Pit Beirer, επιμένει ότι δεν υπάρχουν σκληρά συναισθήματα σχετικά με κάποια σχόλια του Raul Fernandez την περασμένη σεζόν και το εργοστάσιο παραμένει αποφασισμένο να πείσει τον Fernandez ότι το μέλλον του στα MotoGP εξυπηρετείται καλύτερα αν παραμείνει «πορτοκαλί».

Ο Fernandez πάλεψε με τον ομόσταυλό του στην KTM Ajo, Remy Gardner, για τον τίτλο της Moto2 μέχρι τον τελευταίο γύρο ως rookie την περασμένη σεζόν, προκαλώντας το ενδιαφέρον των MotoGP από εταιρείες όπως η Yamaha και η Aprilia για το 2022.

Αλλά η KTM είχε ήδη τον πρώτο λόγο στις υπηρεσίες του Fernandez και ανακοινώθηκε ότι θα ανέβαινε μαζί με τον Gardner στην κορυφαία κατηγορία με την Tech3, παρόλο που, κατά καιρούς, ο 21χρονος εμφανιζόταν κάπως «μη ενθουσιασμένος» για τη μετακόμιση.

"Είναι κάτι που δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε, πώς νιώθουν οι άνθρωποι, πόσο καιρό πρέπει να μείνουν μαζί μας. Απλώς εργαζόμαστε πολύ σκληρά. Θέλω να πω, βάζουμε την καρδιά μας στο τραπέζι για τους αναβάτες μας και κάνουμε τα πάντα για να τους κάνουμε ευτυχισμένους", είπε ο Beirer, πρώην αναβάτης motocross.

"Με τον Raul έγιναν πολλές συζητήσεις, και είναι πολύ νέος, μεγάλωσε στην πίστα τόσο γρήγορα - δεν έχουν την ευκαιρία ως νέοι να έχουν μια φυσιολογική εξέλιξη όπως οι άλλοι νέοι".

"Κάθε φορά που βγάζουν το κράνος τους, υπάρχει μια κάμερα, υπάρχει ένα μικρόφωνο, υπάρχουν πολλοί που τους κάνουν ερωτήσεις. Μερικές φορές βάζουμε μια μέτρηση του καρδιακού παλμού στους αναβάτες, μερικές φορές βλέπετε στην τηλεόραση κάποιους ήρεμους αναβάτες, αλλά κάποιους που έχουν καρδιακό ρυθμό 180bpm μόνιμα σε όλο τον αγώνα".

"Μετά μπαίνουν μπροστά σε μια κάμερα, "τι γίνεται με αυτό και αυτό;" Μπαμ! Λένε κάτι, και αυτός είναι ο τίτλος. Ο Raul είναι τόσο ωραίος τύπος, αλλά είναι πολύ συναισθηματικός, πολύ παθιασμένος και είναι δουλειά μας να τον πείσουμε ότι το καλύτερο μέρος για να μείνει είναι εκεί που είναι αυτή τη στιγμή, μαζί μας".

Αν και η KTM κέρδισε τη μάχη για τις υπηρεσίες του Fernandez το 2022, υπάρχουν φήμες ότι οι συνομιλίες του Fernandez με τη Yamaha μπορεί να είχαν τεθεί σε παύση και θα μπορούσαν σύντομα να ξεκινήσουν ξανά για το 2023.

Εν τω μεταξύ, δεν ήταν μόνο η κίνηση των MotoGP που προκάλεσε κάποια δημόσια τριβή μεταξύ του Fernandez και της KTM,με τον οκτώ φορές νικητή αγώνα της Moto2 να λέει σε μια συνέντευξη στο τέλος της σεζόν ότι η ομάδα του Aki Ajo είχε ευνοήσει τον Gardner.

"Όταν έχεις δύο φανταστικούς αναβάτες που πηγαίνουν για τον ίδιο στόχο, υπάρχει κάποια τριβή", είπε ο Beirer. "Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να μάθουμε ήδη ως ομάδα σε πολλούς κλάδους. Αν έχεις πρωταθλητές και θέλουν να κερδίζουν, πάνε πολύ μακριά. Και στο τέλος, απλώς προσπαθούν να φέρουν την ομάδα στο πλευρό τους".

«Αλλά εμείς ως κατασκευαστής, ή ομάδα, ή εκεί ειδικά στο πλευρό του Aki Ajo, απλώς προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όλoυς τους αναβάτες εκεί. Είναι σαν τα παιδιά μας και στο τέλος, στην πίστα πρέπει να παλέψουν".

"Οπότε νομίζω ότι το καλύτερο εκείνη τη στιγμή ήταν να μην σχολιάσω τίποτα και να τον αφήσω να ηρεμήσει λίγο".

"Επειδή τα παιδιά ασκούν τόσο άγχος στον εαυτό τους και φυσικά δύο δεν μπορούν να κερδίσουν ένα πρωτάθλημα. Ο ένας είναι πολύ χαρούμενος γιατί μόλις το κέρδισε και ο άλλος το έχασε και δεν ήταν χαρούμενος εκείνη τη στιγμή. Σαφές".

"Αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όλα είναι καλά, γιατί (τον χειμώνα) στην Αυστρία είχαμε όλους να κάθονται σε ένα τραπέζι, και οι τέσσερις αναβάτες και οι μάνατζερ της ομάδας, οπότε νομίζω ότι αυτό δεν θα είναι θέμα συζήτησης. Αλλά φυσικά, τα παιδιά θα έχουν ξανά τον ίδιο στόχο, καθένα από αυτά θέλει να είναι το καλύτερο, οπότε ας δούμε τι θα φέρει το μέλλον…".

Οι Fernandez, Gardner και οι υπόλοιποι rookies του 2022 θα λάβουν μέρος στον πρώτο τους αγώνα MotoGP στο Qatar το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε αυτή την εκδήλωση θα γίνει επίσης το ντεμπούτο στη Moto2 του επόμενου ανερχόμενου αστέρα της KTM, Pedro Acosta.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 αναμένεται να επαναλάβει τους ηρωισμούς της σεζόν Moto2 του Fernandez, αφού ήταν ταχύτερος στις δοκιμές πριν από τη σεζόν.

Επόμενο άρθρο »

Bezzecchi: Η μοτοσυκλέτα MotoGP είναι 6 φορές πιο γρήγορη

« Προηγούμενο άρθρο

Poncharal: Πάμε στο Qatar με μεγάλες φιλοδοξίες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα