• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bezzecchi: Η μοτοσυκλέτα MotoGP είναι 6 φορές πιο γρήγορη
Από μια μοτοσυκλέτα Moto2
Νέα 27/02/2022 - 11:19

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η περιπέτεια του Marco Bezzecchi στα MotoGP θα ξεκινήσει με τα χρώματα της Mooney V46. Μετά τις δοκιμές Sepang και Mandalika, ο αναβάτης από τη Romagna είναι έτοιμος να εγκαινιάσει αυτό το νέο κεφάλαιο της αγωνιστικής του καριέρας, γεμάτο ερωτήματα και προσδοκίες.

Μίλησε για αυτό και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν αναχωρήσει για το Qatar.

"Είμαστε έτοιμοι να πάμε στο Losail και να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν", ξεκίνησε ο Marco. "Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εργαστήκαμε για να προετοιμαστούμε και να αντιμετωπίσουμε την περιπέτεια MotoGP με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν, γιατί το επίπεδο του Πρωταθλήματος είναι πολύ υψηλό, αλλά όλη η ομάδα έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να είναι έτοιμη".

Ο Bezzecchi θα βρει στο γκαράζ μια Ducati που δεν είναι η τελευταία έκδοση, όπως του Marini.

"Δεν θεωρώ μειονέκτημα ότι δεν έχω την ίδια μοτοσυκλέτα με τον Luca, επίσης επειδή δεν έχω εμπειρία με την προηγούμενη μοτοσυκλέτα. Στις δοκιμές, η Ducati έδειξε μεγάλες δυνατότητες και θα πρέπει να μάθω να βελτιώνομαι. Ακόμα κι αν δεν έχω την πιο πρόσφατη έκδοση της μοτοσυκλέτας, εξακολουθώ να μπορώ να έχω πρόσβαση στα δεδομένα των άλλων αναβατών και να συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί τους όταν χρειάζεται".

Μίλησε και για τον αναβάτη που τον εμπνέει.

"Πιστεύω ότι όλοι οι αναβάτες της Ducati έχουν εξαιρετικό στυλ, για παράδειγμα, ο Bagnaia, καθώς και ο Miller και ο Enea. Ο Luca οδηγεί επίσης πολύ καλά τη μοτοσυκλέτα, και ίσως το στυλ μου είναι κοντά στο δικό του, αφού ήταν παρόμοιο στην εποχή της Moto2".

Ο πήχης έχει ανέβει στα MotoGP, αλλά ο Bezzecchi δεν έχει καμία πρόθεση να αποθαρρυνθεί.

"Ακόμη και όταν αγωνιζόμουν στη Moto3 και στη Moto2, νόμιζα ότι αντιμετώπιζα τους καλύτερους παγκοσμίως στην κατηγορία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα περισσότερο από τα MotoGP, και αυτό, νομίζω, είναι κάπως περίεργο κατά κάποιο τρόποτρόπο".

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Παρασκευή και το ταξίδι του μόλις ξεκινά.

"Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά πράγματα να μάθουμε. Αλλά συνειδητοποίησα ότι, με αυτή τη Ducati, πρέπει να είσαι ακριβής στην περιγραφή της συμπεριφοράς των ηλεκτρονικών και, πάνω απ 'όλα, αποτελεσματικός στον γρήγορο γύρο. Η Ducati έχει φανταστικό μπροστινό μέρος κατά το φρενάρισμα. Μου αρέσει πολύ. Σε σύγκριση με τη Moto2, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των διαφορετικών εταιρειών. Στην πίστα, ακολούθησα τον Mir και τον Morbidelli και βλέποντας πώς συμπεριφέρονταν οι άλλες μοτοσυκλέτες ήταν ωραίο".

Συνέκρινε και τις άλλες κατηγορίες.

"Αν σκεφτώ το παρελθόν, πρέπει να πω ότι, από τη Moto3 στη Moto2, η μοτοσυκλέτα είναι εντελώς διαφορετική, ενώ στα MotoGP (η μοτοσυκλέτα) πηγαίνει έξι φορές πιο γρήγορα από μια Moto2, ακόμα κι αν το μέγεθος των ελαστικών είναι πάνω κάτω το ίδιο. Πρέπει λοιπόν να μάθεις κάποια πράγματα, όπως τα ηλεκτρονικά. Είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά δυσκολεύτηκα λιγότερο να πάω από τη Moto2 στα MotoGP παρά από τη Moto3 στη Moto2. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω φτάσει ακόμα το όριο με τη μοτοσυκλέτα". 

Προφανώς, στον Bezz αρέσει η Ducati, ακόμα κι αν θα πρέπει να την προσαρμόσουν στις ανάγκες του.

"Η ισχύς και η επιτάχυνση είναι εντυπωσιακές, όπως και το φρενάρισμα. Την πρώτη φορά που τη δοκίμασα, έμεινα κατάπληκτος, τόσο που μου ξέφυγαν και μερικές βρισιές" είπε χαριτολογώντας.

Επόμενο άρθρο »

Brad Binder: Έχω καλύτερη πρόσφυση με την νέα μοτοσυκλέτα

« Προηγούμενο άρθρο

KTM: Δουλειά μας να πείσουμε τον Fernandez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα