• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν μπορώ να πω ότι έχω αυτοπεποίθηση
Morbidelli: Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε
Νέα 06/03/2022 - 21:15

Ένατος και ενδέκατος, ένα αναμφισβήτητα φτωχό αποτέλεσμα σε σύγκριση με αυτό του 2021 που η Yamaha σημείωσε δύο νίκες σε δύο αγώνες στο Qatar. Ο Quartararo (9ος) και ο Morbidelli (11ος) δεν έχουν καμία διάθεση να χαμογελάσουν σήμερα και το μοτίβο που αντηχεί στο γκαράζ του κατασκευαστή της Iwata είναι μόνο ένα: να δουλεύεις. Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων μετά τον αγώνα, μιλώντας για δουλειά, και οι δύο αναβάτες επαίνεσαν τις βελτιώσεις των άλλων ομάδων, σαν να υποτιμούσαν την πρόοδο της Yamaha, η οποία αυτή τη στιγμή και μετά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς φαίνεται να ήταν πολύ μικρή.

"Οι άλλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά το Σαββατοκύριακο. Γνωρίζοντας ότι πέρυσι κερδίσαμε και τους δύο αγώνες και τώρα τερματίζουμε ουσιαστικά πίσω, αρκετά πίσω, φυσικά ανησυχώ. Δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τους αντιπάλους μας",  είπε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021. "Δεν θα πω ότι έχω αυτοπεποίθηση. Ήμασταν στην τέταρτη σειρά, περνώντας από τις ΚΑΤ1 στο Qatar. Αλλά πάντα θα λέω, δεν είμαι μηχανικός. Η δουλειά μου είναι να δίνω το 100% και να επικεντρώνομαι σε κάθε αγώνα, και δίνω το 100% μου σε κάθε συνθήκη, είτε παλεύω για τη νίκη, είτε για την τρίτη θέση, την πέμπτη, την ένατη, δίνω το 100%".

Ποια ήταν τα κύρια προβλήματα στον αγώνα;

"Έκανα μια εξαιρετική αρχή, τότε από τον δεύτερο γύρο είχαμε ήδη την πίεση των ελαστικών να έχει πάει πολύ ψηλά. Αυτό ήταν βασικά λίγο περίεργο που ήταν από τον δεύτερο γύρο και μετά έπεσε ο ρυθμός. Δεν έχω ιδέα γιατί. Πίεσα όσο μπορούσα, αλλά μετά το πίσω ελαστικό κατέρρευσε και το μπροστά. Περίμενα λίγο περισσότερο ρυθμό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούσαμε να πάμε καλύτερα και αυτό είναι το πρόβλημα".

Η Yamaha, όπως αναφέρθηκε, ήταν η χειρότερη μοτοσυκλέτα στο grid σήμερα. Και αυτά τα αποτελέσματα σίγουρα δεν μπορούν να βοηθήσουν τον κατασκευαστή της Iwata στις διαπραγματεύσεις με την Quartararo. Στις συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο, εστιάζει και στο τεχνικό κομμάτι;

"Η προτεραιότητά μου είναι η νίκη και έτσι για το μέλλον θέλω να βεβαιωθώ ότι έχω την καλύτερη μοτοσυκλέτα, για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Προτιμώ να κρατήσω όλες τις πτυχές του συμβολαίου για τον εαυτό μου".

Σήμερα ο Bastianini κέρδισε τον πρώτο αγώνα στην καριέρα του στα MotoGP και με τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες στο βάθρο και με την Aprilia πολύ κοντά στον νικητή φαίνεται ότι θα είναι μια πολύ σκληρή σεζόν. Ήταν προβλέψιμη αυτή η ισορροπία;

"Δεν νομίζω ότι αυτός ο αγώνας και αυτή η σεζόν είναι απρόβλεπτοι"
 
Όπως αναφέρθηκε, ο Franco Morbidelli τερμάτισε ενδέκατος, 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Bastianini. Ο Ιταλός, αν αυτό είναι δυνατόν, ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρος στην άποψή του για τη δουλειά των αντιπάλων του από τον ομόσταυλό του.

"Οι άλλοι κατασκευαστές έχουν δουλέψει πολύ καλά όσον αφορά την ταχύτητα και τη διαχείριση των ελαστικών, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε και να δούμε τι θα συμβεί στη Mandalika. Θα πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε. Δεν πρέπει ποτέ να πανικοβαλλόμαστε, αλλά θα έλεγα ότι μέχρι τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα δεν πρέπει να χάσουμε την ψυχραιμία μας".

Πώς πήγε ο αγώνας;

"Ήλπιζα για λίγο καλύτερα, θα μπορούσα να είχα πάει καλύτερα. Έκανα μια κακή αρχή, έχασα πολλές θέσεις στους πρώτους γύρους. Σήμερα νομίζω ότι δεν ήμουν πολύ ορατός στην πρώτη φάση του αγώνα, λοιπόν, μόλις ανέβασα ρυθμό, πήγα γρήγορα για το ποιες είναι οι δυνατότητές μας, ειδικά κοιτάζοντας τους χρόνους του Fabio, που είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής».

Που βρίσκεσαι από τεχνική άποψη;

"Μας έλειπε η πρόσφυση και η τελική ταχύτητα. Αυτά είναι δύο προβλήματα που γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι αυτή είναι μια ιδιαίτερη πίστα για εμάς και τώρα θα δούμε πώς θα πάει στη Mandalika. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τα πάντα καλύτερα και θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τα σωστά αντίμετρα για να σταματήσουμε τα προβλήματα, φυσικά, είναι καταστροφή να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα μετά τις δύο νίκες το 2021".

Σήμερα, στον πρώτο αγώνα χωρίς τον Valentino, τρεις Ιταλοί αναβάτες κέρδισαν, καθόλου άσχημα για την έναρξη αυτής της νέας εποχής.

"Ξέρω καλά τους τρεις νικητές, θα πανηγυρίσουμε με τον Vietti και τον Migno. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος για τον Bastianini, τον ήξερα από παιδί και είναι πραγματικά καλό παιδί και σπουδαίος αναβάτης".

Επόμενο άρθρο »

Martin: Φοβήθηκα για την ζωή μου

« Προηγούμενο άρθρο

Παρθενική νίκη για Vietti στην Moto2!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα