• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin - Νέα ρεκόρ στον 1ο αγώνα του 2022
Στην πίστα Lusail του Qatar
Νέα 08/03/2022 - 16:50

Δελτίο Τύπου


Grand Prix του Κατάρ

Η σεζόν του MotoGP™ 2022 ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο κάτω από τους προβολείς της πίστας Lusail International Circuit στη Ντόχα, με τον Enea Bastianini να παίρνει τη νίκη μπροστά από τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) και τον Pol Espargaro (Repsol Honda Team), οι οποίοι τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος, με τον Bastianini να σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου με χρόνο 1'54.338 με τη Ducati GP21 του, παίρνοντας το προβάδισμα και σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ διάρκειας αγώνα στο Κατάρ με χρόνο 42'13.198 – ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Οι τρεις κορυφαίοι αναβάτες χρησιμοποίησαν ένα συνδυασμό από μαλακά ή μεσαία μείγματα γόμας για τα εμπρός και πίσω ελαστικά MICHELIN Power Slick, αναδεικνύοντας τις σταθερές και προσιτές επιδόσεις των διαφορετικών μειγμάτων γόμας των ελαστικών MICHELIN, που επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο αγώνα στο Qatar.

Λαμβάνοντας θέση στο grid, οι περισσότεροι από τους αναβάτες επέλεξαν το μαλακό μείγμα γόμας για τον εμπρός τροχό, ενώ για τον πίσω το 50%ω επέλεξε το μαλακό και το άλλο 50% το μεσαίο μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks. Εξαίρεση αποτελέσαν οι αναβάτες της KTM και ο Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu), που επέλεξε το μεσαίο μείγμα γόμας για τον εμπρός τροχό.

Την Παρασκευή, στο FP1 οι αναβάτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν τα διαφορετικά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick και να ρυθμίσουν τις μοτοσυκλέτες τους εν όψει του FP2. Το FP3 που έγινε το Σάββατο , αποτέλεσε την πιο δροσερή βραδινή ελεύθερη δοκιμή, η οποία ουσιαστικά ήταν κατατακτήρια. Ως αποτέλεσμα, οι αναβάτες ανέβασαν το ρυθμό για άμεση πρόσβαση στο Q2 και στη συνέχεια για να εξασφάλισαν μια καλή θέση στο grid για τον αγώνα.

Αν και ο καιρός ήταν πιο δροσερός κατά τη διάρκεια του FP3 το Σάββατο, οι ριπές του ανέμου σήμαιναν ότι ήταν δύσκολο να σημειωθούν γρήγοροι χρόνοι αγώνα. Αυτό σήμαινε ότι οι προκριματικές θέσεις παρέμειναν σχεδόν οι ίδιες με αυτές του FP2 το προηγούμενο απόγευμα, με λίγους αναβάτες να βελτιώνουν τους χρόνους των γύρων τους. Ο Bastianini ξεχώρισε, εκμεταλλευόμενος τα εμπρός και πίσω μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks για να κάνει το άλμα στο top-10, και επομένως απευθείας στο Q2.

Στο Q2 οι αναβάτες είχαν πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους, με τους 10 κορυφαίους αναβάτες να απέχουν μόλις 0,47 δευτερόλεπτα. Ο Jorge Martin (Pramac Racing) έκανε τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 1'53.011 για να κερδίσει την pole position για τον αγώνα, με τον Bastianini και τον Marc Marquez (Repsol Honda Team) να τον συνοδεύουν στην πρώτη σειρά.

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Motorsport Two-Wheel Manager, δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ συναρπαστικό και υπέροχο ξεκίνημα για το 2022 και νομίζω ότι αποτελεί καλό οιωνό για την υπόλοιπη σεζόν. Φέτος σημειώθηκε μείωση στον αριθμό των διαθέσιμων μειγμάτων γόμας των ελαστικών και μείωση της κατανομής ανά αναβάτη, ωστόσο, παρά την πρωτοβουλία για τη βελτίωση της βιωσιμότητας, οι χρόνοι βελτιώθηκαν και η διάρκεια του αγώνα ήταν μικρότερη από πέρυσι. Επιπλέον, η διαφορά μεταξύ των αναβατών στα διάφορα sessions και οι πέντε διαφορετικοί κατασκευαστές στις έξι πρώτες θέσεις δείχνουν ότι τα διαφορετικά μείγματα γόμας συνεχίζουν να λειτουργούν πολύ καλά για όλους τους κατασκευαστές και τους αναβάτες – προσφέροντας γρήγορους χρόνους και σταθερή πρόσφυση, το οποίο είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε συναρπαστικούς αγώνες».

Επόμενο άρθρο »

Οι πρώτοι βαθμοί της Mooney VR46 για το 2022

« Προηγούμενο άρθρο

Η μάχη των rookies Gardner και Binder

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα