• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Είναι σαν να ξαναμαθαίνω να περπατάω
Για την προσαρμογή του στην Aprilia
Νέα 17/03/2022 - 18:54

"Είναι σαν να χρειάζεται να ξαναμάθω  να περπατάω" ήταν ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψε ο Maverick Vinales τις δυσκολίες προσαρμογής του στην Aprilia. Μετά από πέντε αγώνες με την RS-GP πέρυσι και τις χειμερινές δοκιμές, ήταν θεμιτό να περιμένουμε ένα διαφορετικό ξεκίνημα για το 2022 από τον Ισπανό, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Δεν ήταν τόσο ανησυχητική η 12η θέση στο Qatar, όσο η διαφορά των 20 δευτερολέπτων από τον ομόσταυλό του, Aleix Espargarò.

"Προς το παρόν είναι σημαντικό να μην έχουμε στόχους, ειδικά όσον αφορά τα αποτελέσματα", ανέφερε ο Vinales. "Η προσαρμογή μου στην Aprilia είναι περίπλοκη, ειδικά όταν φτάνω σε μια πίστα όπου δεν έχω οδηγήσει ποτέ πριν. Δυσκολεύομαι να πιέσω με τον σωστό τρόπο".

Ο Vinales ξέρει ότι είναι ο ίδιος που πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς.

"Δουλεύω σκληρά. Η μοτοσυκλέτα λειτουργεί καλά. Ο Aleix, ο οποίος είναι το σημείο αναφοράς μου, το αποδεικνύει αυτό. Χρειάζομαι ακόμα χρόνο, στο Qatar ήταν επίσης δύσκολο γιατί οι προσδοκίες ήταν υψηλές. Πρέπει να βεβαιωθώ ότι όλα γίνονται αυτόματα όταν οδηγώ, στο τελευταίο GP κατάλαβα τι να κάνω και ξέρω ότι στα MotoGP όλα μπορούν να αλλάξουν από τον έναν αγώνα στον άλλο. Είμαι σίγουρος ότι εδώ στην Ινδονησία θα είναι καλύτερα".

Ο Ισπανός απέρριψε επίσης τις κατηγορίες όσων τον επικρίνουν ως ψυχικά αδύναμο.

"Έχω μια φανταστική ζωή, δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερη. Μερικές φορές περιμένεις να είσαι σε καλύτερη θέση και τα αποτελέσματα δεν έρχονται, δεν είμαστε ρομπότ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ψυχικά αδύναμος. Ξέρω ποια είναι τα προβλήματά μου και πού πρέπει να βελτιωθώ, επομένως συνεργάζομαι με έναν ψυχολόγο όπως κάνω με έναν προπονητή, με τους μηχανικούς μου, είναι μέρος του παιχνιδιού. Μερικές φορές είναι δύσκολο να διαχειριστείς την πίεση, όλοι περιμένουν να κερδίσεις, από τη μια είναι ωραίο να νιώθεις αυτή την εμπιστοσύνη από τον κόσμο, από την άλλη όταν δεν μπορείς είναι δύσκολο. Η πίεση, ωστόσο, μας επιτρέπει επίσης να σημειώνουμε πρόοδο και είμαι στο δρόμο για να γίνω ένας καλύτερος Maverick, παρόλο που δεν είναι εύκολο".

Θα μπορούσε η Mandalika να είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση;

"Οι δοκιμές πήγαν καλά, αλλά πρέπει ακόμα να προσαρμοστώ στη μοτοσυκλέτα και σε ένα session 40 λεπτών είναι δύσκολο. Πρέπει να ξαναμάθω πώς να περπατάω".

Επόμενο άρθρο »

Mandalika: Moto3 ΕΔ1 & ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Θα δουλέψω στο στυλ οδήγησής μου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα